Ruokaostoksiin kuluu nykyään hämmentävän paljon aikaa. Ennen tein ostoslistan valmiiksi kotona ja napsin tuotteet nopeasti koriini. Suunnilleen samoja perusaineita joka kerta: maitoa, tonnikalaa, kasviksia, viiliä, leipää. Sitä normaalia, ja aina edullisimmasta päästä. En juuri miettinyt mielitekojani, koska kaikki upposi.

Nykyään pitää merkitä kalenteriin etukäteen isolla: KAUPPA. Mies ei tule mukaani, enkä ketään haluaisikaan häiritsemään intuitiivista, lähes meditaationomaista tapahtumasarjaa nimeltä Mitä Minun Tekee Mieli Juuri Tänään. Listaa ei voi tehdä etukäteen, koska se muuttuu joka tapauksessa paikan päällä. Kuljen perhemarketin kaikkien hyllyjen välit, katselen tuhansia vaihtoehtoja ja kuulostelen olotilaani. Ruokapakkausten näkeminen saa aikaan sisäistä puhetta kuten ”yöööööööh en todellakaan syö” tai ”voisin maistaa mutten niellä”.

Myös keho reagoi. Mahaa kääntää kun lihatiskin broilerit heilahtavat näkökenttään. Tai kun haistan paistopisteen viinerit. Suurin osa tuotteista tekee minut välinpitämättömäksi. Ei voisi vähempää kiinnostaa tuokaan eines. Ja sitten näen jotain, joka saakin aikaan raikkaan mielikuvan hyvästä mausta ja helposta nieltävyydestä. Niihin tuotteisiin tartun enkä katso hintaa. (Tai katson, mutten enää välitä. Jotain minunkin on syötävä.)

Tänään ostoskassiini pääsi litra mansikoita, pari mehutölkkiä, pakastemustikoita, maustamatonta jugurttia. Ja tietenkin iso pussillinen tom... Ei helkkari, minä unohdin tomaatit! Mies, ostatko pari kiloa tomaatteja kun käyt kaupassa? Mielellään melko pian – mieliteot ovat hetkellisiä.

ps. Etominen ja ällötys ovat siis tosissaan tulleet takaisin. Sikäli hyvä, että siihen loppui myös tuskainen kahvinhimoni. Ei tarvitse enää huolehtia kofeiinimääristä, kun kupillistakaan en saa alas. Ja minä kun ostin jopa (sikakallista) kofeiinitonta laatua ihan varmuuden vuoksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

Tiina
2/6 | 

Muista syödä leivän kantapaloja ja rouskuvaa ruokaa, niin lapsesta tulee kaunis ja vahva. ks. uusin yhteishyvä lehti, hauska artikkeli raskausajan uskomuksista :)

Carima
3/6 | 

Kuulostaa niin tutulta :D Mulla oli alkuraskaudesta myös himo tomaatteihin ja niitä vedin urakalla :) Ovat muuten hyviä foolihapon lähteitä eli hyvällä omallatunnolla saa syödä :P
Ihanaa odotusaikaa sulle!!!

Rouva X
4/6 | 

Hahaa :D Sä kirjotat niin hyvin ja kuten Ruiskaunokki sanoikin jo, oot todella ihanasti raskaana! Kaikkea hyvää jatkossakin!

emäntä
5/6 | 

Hah! Mä en kans voi päästää miestä kauppaan, kun eihän se tiedä mitä mä haluan! Ja kauppalistaa on tosi vaikea tehdä... mun tekee mieli syödä koko ajan jotain, totesinkin, et jos jatkan samaa rataa oon tammikuussa ainakin satakilonen. :D

Tomaatti muuten on tosi hyvää!

Tanja
6/6 | 

Oli hienoa lukea tarinasi :) Minulle kävi huomaamattani ian samoin. Ajattelematta asiaa sen enempää vietin ruokakaupassa 1,5 tuntia kulkien joka hyllyvälin ja miettien Mitä Minun Tekee Mieli Syödä. Onnea odotukselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011