Tuntuu idiootilta seistä tönöttää leikkipuistossa kylmänä kuin horrostava siili. Lapsi juoksee ja kiipeilee posket punaisina, eikä vielä halua lähteä kotiin. Lisää liukumäkeä, lisää keinua, lisää muita lapsia! Äiti yrittää vähän hypellä ja keinua lapsen kanssa, mutta ei siinä lämmin tule. 

Monesti noina jääkalikkahetkinä mietin, että leikkipuistoissa pitäisi olla aikuistenkin liikuntamahdollisuuksia. Olisi ihanan tehokasta ja vähemmän vilustuttavaa yhdistää leikkipuistokeikkaan oma treeni. En tiedä, miten se toteutettaisiin - puistoon kun ei voi tuoda mitään mikä olisi vaarallista lapsille - mutta joku viisas voisi hommaa kehitellä. Vai onko jossain jo yhdistettyjä leikkipuistoja ja urheilukenttiä?

Tai sitten pitää vain ottaa oma kahvakuula rattaisiin (vastoin kaikkien vaunujen ohjekirjasääntöjä) ja reteästi heilautella. Mutta saako siinä yliaktiivisen himopinkojan maineen, jos leikkipuistossa alkaa punnertaa? Että mikä tuokin mamma luulee olevansa, kun tuossa esittelee näennäisiä voimiaan?

Eihän siihen treenaamiseen mitään välineitä edes välttämättä tarvitse, tiedän kyllä. Tuntuu vaan jotenkin hassulta alkaa jumpata ihan noin vain, jossain liukumäen ja leikkimökin välissä, muiden seistessä siinä iänikuisessa juttelupiirissä. Jos puistossa olisi aikuisten liikuntakentäksi merkattu pieni alue, jossa olisi vaikka leuanvetotanko ja sellainen lankku vatsalihastreeniä varten, olisi homma jotenkin sallitumpaa. Siinä olisi mukava ottaa välillä lämpöä. Ja lapsikin saisi viihtyä pidempään, kun äiti ei jäätyisi.

Oletteko te muut jumppailleet leikkipuistossa? Vai seistäänkö sielläkin jääkalikkana hartiat korvissa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (5)

1/5 | 

Meillä päin on kyl puistoja, joissa on sellaisia kuntolaitteita, samanlaisia kuin pururadoilla/urheilukentillä, missä käytetään omaa painoa vastuksena. Kiva idea, mutta eivät oo kauhean toimivia, kyllä niissä tietty vatsaa tai leukoja tosin tekis.

2/5 | 

Kun työn puolesta olen tönöttänyt päiväkodin pihassa ja kolmen oman kanssa pönöttänyt puistoissa lukemattoman tuntimäärän, niin olen miettinyt ihan samaa. Olisi edes joku matala penkki, jossa askeltaa steppilaudan tyyliin. Kuopuksen kanssa hoitovapaalla ollessa meillä oli välillä aikainen rytmi, kun isot lähti kouluun, me lähdettiin puistoon jo klo 9 eikä siellä ollut tietenkään ketään. Koitin vauhdikkaasti työntää rattaita, jotta sain vähän alkulämpöä ja sitten tyhjässä puistossa koitin tehdä askelkyykkyjä, dippejä, joskus oli jumppakuminauha taskussa ;)

3/5 | 

Meillä päin täällä Länsi-Helsingissä on ainakin parin leikkipuiston yhteydessä juuri noita omalla painolla toimivia kuntoilulaitteita, leuanvetotankoja jne. Hyvä idea minusta. Kyllä niiden avulla ainakin lämpimänä pysyy. :) Muutenkin tulee tehtyä välillä juoksulenkki tarkoituksella laitteiden kautta, niin saa kädetkin jotain liikettä.

4/5 | 

Ja sitten on vaan pakko laittaa vaatetta päälle. Toppahousut, villahousut jne. Farkuissa en tarkenisi!

5/5 | 

Hyppynaru itselle mukaan! (Tätä olen itselle suunnitellut pitkään, mutten vielä toteuttanut)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011