Kaiken tämän ”nyt on sellainen olo että...”-pohdinnan välissä on syytä puhua hieman faktoista. Tässä teille tiukkaa tiedettä, siskot ja veljet. Tänään alkaa yhdeksästoista raskausviikko, olen siis jo viidennellä kuulla! Tyypin laskettu saapumisaika on – tässä se nyt tulee – tammikuun 18. päivä. Elämäni suurimpaan haasteeseen, synnytykseen, on aikaa 154 päivää, jos lapsi tulee täsmällisyydessä vanhempiinsa.

Olen kasvanut melkein neljällä kilolla lähtötilanteesta, runsastunut B:stä C-kuppiin, mutta toivoakseni pysynyt pituudeltani samana (179 cm); saatoin kyllä ensimmäisellä kolmanneksella lysähtää väsymyksen takia muutaman sentin kasaan. Juhlakorkkarit mahtuivat jalkaani ainakin viime viikonloppuna, ja 140-senttinen sänky riittää meille kahdelle ja mahalleni toistaiseksi.

Nukun kahdeksan tuntia yössä ja se riittää. Teen eläintenhoitajan työtä 7,5 tuntia päivässä ja jatkan karvakavereiden hoitoa kotona. (Tällä en viittaa Mieheen, joka myös on jossain määrin karvainen.) Sauvakävelen ainakin puoli tuntia päivässä. Luotan Multivitaan ja kalsiumtabletteihin, joista saan muun muassa 10 mikrogrammaa D-vitamiinia ja 400 mikrogrammaa foolihappoa päivittäin. Tällaiset faktat tekevät oloni turvalliseksi.

Ja sitten Tyyppi! Se painaa nyt ehkä parisataa grammaa ja on melkein kaksikymmentäsenttinen vonkale. (Tuon luin kirjoista. Epäilen, että meidän lapsemme on jo tässä vaiheessa jättimäinen – itsehän olen naiseksi hujoppi ja Mieskin 190-senttinen.) Sillä on kaikki ihmisen osat ja se alkaa kuulla mitä ympärillä tapahtuu. Siis lähinnä suolistoääniä ja kuorsausta. Voi parkaa. Muita faktoja en Tyypistä vielä tiedäkään. Hassua, miten joku voi olla niin lähellä ja silti ulottumattomissa!

Onneksi syyskuun alussa saamme lisää infoa vauvasta, kun sitä taas skannataan ultralla. Silloin kuullaan, millaiset napanuorasuonet ja muut härvelit sillä on. Ja ehkä kätilö lipsauttaa myös sen pikkujutun: tyttö vai poika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Carima
1/2 | 

Olipas hauska kuulla faktojakin välillä :) Ja hyvä päivä syntyä tuo 18 tammikuuta!! Mieheni on syntynyt sinä päivänä <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011