Sitten positiivisen testin tekemisen mikään ei ole tehnyt minua yhtä onnelliseksi kuin se, miten ystäväni ovat osallistuneet raskauteeni. On järjettömän hienoa nähdä läheisen ihmisen silmissä aito ilo, joka syntyy siitä ihmeestä, että minussa kasvaa lapsi.

Lapsen toivominen, odottaminen ja saaminen ovat niin herkkiä asioita, että niistä puhuttaessa juttu menee väkisinkin henkilökohtaiseksi. Jos itsellä on vauvahaaveita muttei vielä vauvaa, voivat toisten odotusuutiset tehdä kipeää. Samaan aikaan omatunto jankuttaa, että iloinen pitäisi olla. Minua jännitti melkoisesti kertoa vauvaprojektista ja sittemmin raskaudesta ystävilleni. Pelkäsin monenlaisia reaktioita: omasta halustaan lapsettomat kyllästyisivät aiheeseen keskustelun ensi minuuteilla ja vauvasta vasta haaveilevat pitäisivät minua petturina. Mutta kaikki olivatkin iloisia, ihan oikeasti! (Yksi ystäväni kyllä meinasi äänestä päätellen suunnilleen tukehtua, mutta happea saatuaan kuulosti suorastaan riehakkaalta.)

Odotusajatusten jakaminen ja yhteinen hämmästely ovat saaneet minut tuntemaan, ettemme ole tässä hommassa ihan vain oman jaksamisemme varassa. On myös ollut huikeaa saada teiltä, lukijani, niin kannustavia ja lämpimiä kommentteja. Kiitos niistä teille jokaiselle.

Eräs rakas ystäväni näytti ilonsa antamalla meille jotakin konkreettista. Söpö pieni ihanuus näkyy kuvassa. Ystävä sanoi, että se on "meidän vauvalle". Voiko kauniimmin sanoin ilmaista halunsa olla mukana, lähellä.

Ensimmäinen vaate

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Sandee

Lapsi, äitiys, isyys. Ne ovat ihan valtavia asioita ja niiden edessä on toisinaan hyvin häkeltynyt ja hämmästynyt. Seuraan juuri ystäväni onnea raskauden edetessä ja itse tätä onnea kokemattomana on upeaa päästä läheltä seuraamaan millaisia tuntemuksia raskauteen mahtuu. Kiitos sekä ystäväni että tämän sinun blogisi pääsen näkemään hirvittävästi sellaisia ajatuksia ja tunteita, joita en ole ennen päässyt näin läheltä kokemaan. Kirjoituksesi avaa ainakin minulle aivan uusia ovia sen huomaamiseen millaista onnea lapsen odottaminen ja saaminen tuovat ja samalla millaisia pohdintoja se saa aikaiseksi.

Ja tuskin yhdelläkään oikealla ystävällä voi olla mitään ystävän onnea vastaan. On elämää rikastuttava kokemus päästä seuraamaan näin henkilökohtaista asiaa läheltä, kuulla tunteita, ajatuksia, odotuksia, pelkoja, toiveita. Kiitos sinulle, kun avaat meille oven maailmaasi! Ja mukava kuulla, että peloistasi huolimatta ystäväsi ovat ottaneet pienen ihmeenne avosylin vastaan :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011