Ihan maltillisesti minun piti tämä tilanne ottaa - mutta tässä sitä mennään taas. Katselen itseäni, omaa kotiamme ja ympäröivää maailmaa sillä silmällä. Että JOS minä tulisin nyt raskaaksi, niin miten järjestäisin kesälomani, miten tuo ja tuo nurkka sisustettaisiin, ja miten koko maailma jatkaisi sitten eloaan. (Mullistuisihan se tietenkin, maailma nimittäin. Kuka muka voisi olla uutisestani hetkahtamatta!)

Kaikkiin suunnitelmiin on tullut se iso "jos", joka muuttaisi kaiken. Olen alkanut puhua tästä jopa uhkarohkeasti ilman konditionaalia: "Hei Mies, jos mä nyt tuun raskaaksi niin sithän mä en enää voi juoda näitä viinejä. Että täytyypä juoda nyt pois kuleksimasta."  Tai: "Jos ihan kohta napsahtaa, niin en mä sitten ainakaan mahdu näihin vanhoihin farkkuihin. Turha siis nyt laihduttaa." Ja jopa ilman jossittelua: "Kato mä oon kuitenkin kohta raskaana, kyllä nyt kannattaa toteuttaa kaikkia paheita joista sitten joutuu luopumaan."

Ja mitäkö tein sinä ensimmäisenä iltana, kun kuukautiset alkoivat? No tietenkin naputtelin päivämäärän Vauvan nettisivujen lasketun ajan laskuriin. Lokakuun loppu! Silloinhan olisi ihana synnyttää! Keltaiset lehdet kahisisivat kuohkeasti jaloissa, kun työntäisin vaunuja ensimmäistä kertaa ulkona...

Tällainen kohtalon härnääminen on tietenkin uhkarohkeaa, ylimielistä ja tyhmää. Ei pitäisi odottaa liikoja. Mutta ei kai minua voida pelkästä konditionaalin ja jossittelun puutteesta rankaista? Lupaan olla epävarma. Takaan etten nuolaise ennen kuin tipahtaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

sipsi
1/6 | 

Se on kyllä niin hulluu, kun luulee ajatuksilla voivan vaikuttaa johonkin. Toisaalta mentaaliharjoitteluhan parantaa suoritusta, joten anna vaan ajatusten jatkaa samaa rataa ja ole varma siitä mitä tulee tapahtumaan.

Meillä oli ihan hirmuinen rakastelukuukausi silloin KM:n jälkeen, kun toisen kerran raskautta aloiteltiin ja tulosta tuli ja hirmu kivaa oli ;)

Green
2/6 | 

Keltanokka,
ihania nämä sun kirjoitukset! Sun positiivinen asenne on upea ja jotenkin saan näistä teksteistäsi voimaa itsellenikin - tuore KM takana täälläkin.

Kovasti onnea matkaa uuteen yritykseen, "kohtahan sä oot kuitenkin taas raskaana"! :)

h3nski
3/6 | 

Moikka!

Sulle ois tunnustus meikäläisen blogissa ;)

Samalla ilmoittaudun säännölliseksi lukijaksi!

h3nski.vuodatus.net

keltanokanhautomo
4/6 | 

Kiitos h3nski! :) Katsotaan, josko jossain vaiheessa laittaisin paljastuksia itsekin. Toisaalta tämä koko blogi on yhtä paljastelua. Vielä kun mahakuviin päästäisiin... ;)

keltanokanhautomo
5/6 | 

Kiitos Green, tuosta minä olen hyvin hyvin onnellinen. Siis siitä, jos joku toinen km:n kokenut voi saada vertaistukea näitä lukemalla. Ja toivottavasti pian minusta on vertaistukea myös odottajille, synnyttäjille, äideille...

keltanokanhautomo
6/6 | 

Sipsi,
hirmu kivaahan tuo yrittäminen on. :D Kirjoitan aiheesta pikapuoliin lisää. Kiitos tsemppauksesta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011