Saunan jälkeen vähän Pikku Kakkosta. (Ja vaikka edellisessäkin postauksessa Maija istui tabletin ääressä, se kyllä tekee elämässään muutakin!)
Saunan jälkeen vähän Pikku Kakkosta. (Ja vaikka edellisessäkin postauksessa Maija istui tabletin ääressä, se kyllä tekee elämässään muutakin!)

Päädyimme sukulaisvierailun ja laiskuuden vuoksi yöpymään hotellissa viikonloppuna. Mainostimme lapselle etukäteen, että hotellissa pääsisi uimaan ja saunomaan, ja että nukkuisimme pitkään ja söisimme hyvin. Perillä selvisi, että uima-allas oli remontissa. Maija heräsi klo 6.49 niin kuin tavanomaisestikin (juuri parahiksi Pikku Kakkoselle arkiaamuisin) - mutta muuten koko reissu oli täysi suksee.

Maija rakastui loputtoman pitkiin hotellikäytäviin välittömästi. "Minä kipitän!" se toitotti, ja tepsutti menemään. Toinen hitti oli tietysti pehmeä sänky, jolla pomppiminen oli selvästi mahtavampaa kuin kotipedillä. Myös jo parhaat päivänsä nähnyt lasten leikkihuone sai Maijan innostumaan. Ei se paljon muuta vaadi kuin pikkuisen liukumäen ja värikyniä.

Hotelliaamiaista odotimme itse eniten, mutta kyllä se Maijallekin maistui. Kun tyttö kotiaamuina syö muutaman lusikallisen puuroa ja sanoo "kiitti!", seisova pöytä innosti hänet hotkimaan samantasoiset överit kuin meillä aikuisilla on tapana: munakasta, nakkeja, leipää, juustoa, vihanneksia (no ainakin yksi kurkkusiivu), jugurttia ja vielä tuhti kupillinen maitoa päälle. Suuri vaihtoehtojen määrä selvästi altistaa pienenkin ihmisen ylensyömiselle. 

Täytyy kyllä sanoa, että tällainen lapsiperhetyylinen hotelliyö on ihan mahtava. Lapsonen meni rutiinien mukaisesti siinä yhdeksän korvilla unille, joten sen jälkeen ei huoneesta poistuttu. (Tietysti toinen meistä olisi voisi mennä vaikka autioon hotellibaariin kökkimään, mutta ei se oikein houkutellut. Aika kaurismäkeläinen tunnelma siellä näytti olevan.) Ja kun oli vain yksi pieni huone ja lapsi tuhisi matkasängyssään sen nurkassa, ei siinä oikein muuta voinut tehdä kuin huilailla hyvällä omallatunnolla. Ei kotitöitä tehtävänä, ei rästihommia mukana.

Siispä kasasimme eväsherkut yöpöydälle - sipsejä, karkkia ja limua - ja asettelimme tablettitietokoneet syliimme. Netistä suosikkiohjelmat pyörimään, kuulokkeet korville ja mukavaa loppuiltaa vain. Ei ehkä mikään romantiikkaloma, mutta rentouttavampi ja leppoisampi kuin moni nuoruudessa koettu hotellireissu yörientoineen. Suosittelemme!

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla