Monissa odotusblogeissa pähkäillään hoitolaukun hankintaa suuremmalla hartaudella kuin rattaiden tai turvaistuimen valintaa. Yleensä kukaan ei halua perinteistä nallekuvioista lällykassia tai ilmaista liberokassia, vaan toimivan laukun toivotaan löytyvän vuittonilta (tai mikä se on, se hieno ja kallis). Jep jep, tarpeensa kullakin, mutta muistakaa tämä: pelkällä laukulla ei tee vielä yhtään mitään. (Paitsi ehkä kantaa shoppailureissun tulokset kotiin, jos siis vauvan kanssa vielä pystyy shoppailemaan, tai jos se ylipäänsä enää kiinnostaa.) Laukussa pitää olla täytettä.

Tässä meidän matkassamme kulkeva varusteisto ja vinkkejä vastaavan kokoamiseen:

- Vaippoja. Varmasti tärkein ja ensimmäinen mitä tulee mieleen, kun hoitolaukkua pakkaa. Ja silti ne aina joskus pääsevät loppumaan. Vaipat voi halutessaan laittaa muovipussiin, niin ne pysyvät siisteinä eivätkä kastu yllättävissä tilanteissa (kaatosateessa).

- Harso(ja). Alkuvaiheen maitotulvahässäkässä mukanani kulki yleensä muutamakin harso, mutta nyt riittää yksi. Sillä suojataan omia vaatteita ylivuotavalta/suihkuavalta maidolta, mutta muutenkin sitä voi käyttää lähes mihin tahansa. Siis esim. puglujen pyyhkimiseen, auringolta suojaamiseen, unohtuneiden vaippojen korvaamiseen...

- Varavaatteet vauvalle. Siis yläosa, alaosa, sukat, talvella ehkä lämpimämpääkin. Nämäkin voi kääräistä muovikassiin, jotta ne pysyvät siisteinä. Sitäpaitsi kassiin voi sitten tarvittaessa tunkea ne pugluiset/kakkaiset/oksennuksiset vaatteet. HUOM! Muista päivittää varavaatekassi säännöllisesti. Itse vaihdoin juuri koon 62 kesähepenet koon 80 talviasuun. (- Varavaatteet minulle kulkivat mukanani alussa, kun päälleni oksennettiin päivittäin. Eivät enää ole tarpeen.)

- Pyyhe tai kaksi. Lapsen kuivaamiseen peppu- tai käsipesun jälkeen. Toinen mahdollisesti vaipanvaihtoalustaksi, jos haluaa että pienokainen makaa omalla puhtaalla alustallaan eikä paljaaltaan jossain kauppakeskuksen muovisella hoitopöydällä.

- Purkkiruoka, lusikka, imettävä hedelmäsose. Nämä siis kiinteitä syövälle vararuoaksi. Tuo imettävä sose on siis sellainen pussiin pakattu, pelkkää hedelmää sisältävä mössö, jonka vauva osaa imeä suoraan pussin suusta. Pystyy siis syömään vaikka liikkuvassa bussissa ilman lusikkaa.

- Ruokalappu(ja). Meillä kannetaan mukana paketillista kertakäyttölappuja, jotka olen saanut lahjana, mutta itse en niihin ehkä laittaisi rahojani. Pestävä kestolappu toimisi yhtä hyvin.

- Vahakangas. Tämä kulkee sormiruokailijan mukana, koska sormiruokaa putoaa aina jonkin verran lattialle. Kotona lattia on tietysti putipuhdas (kyllä, kiiltävä), mutta julkisilla paikoilla en mielelläni nostele maahan pudonneita ruokia takaisin vauvalle. Omalta kerniltä sekin onnistuu.

- Puhdistuspyyhkeitä. Jos käsien- ja naamanpesu ei ole mahdollista tai jos kakkavaippa pitää vaihtaa vedettömästi, käytetään pyyhkeitä. Ei kuitenkaan rutiinisti, koska tuntuu minusta tuhlaukselta (ja jotenkin ne haiskahtaa liikaa kemikaaleilta).

- Tutti ja tuttinauha. Tuttilapselle tärkeät, koska tutin katoaminen hävittää samalla päiväunikyvyt.

- Liivinsuojia. Näitä siis tarpeen mukaan, joko miljoona tai sitten ei lainkaan - minulla nykyisin melko tarpeettomat. Kannattaa pakata Minigrip-tyyliseen pussiin, niin pysyvät puhtaina.

- Leluja. Yleensä mukana pyörii pari jotain peruslelua, jotka jaksavat kiinnostaa ehkä viisi minuuttia. Yllättäviä bussi ruuhkassa -tilanteita varten on hyvä olla jokin superspesiaaliultramagee yllärilelu, joka vangitsee väsyneen ja nälkäisen matkustajan huomion kriittisiksi viimeisiksi matkaminuuteiksi. Meillä tuo pelastajaesine on kylläkin äidin taskussa: avainnippu. Koko bussi huokaisee helpotuksesta, kun uhkaavasti kitisevä vauva hiljenee haltioituneena avainnipun nähdessään.

- Pastilleja. Äidille, jota väsyttää tai nälättää ja jolle kukaan ei heiluttele superultraleluja.

Onko teillä jotain loistoideoita hoitolaukun sisällön suhteen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (7)

Yrmyliini
1/7 | 

Hyvin tutulta kuulostaa sisältö :) Mulla on myös mukana käsidesipullo yllättäviä käsien puhdistuksia varten. Lisäksi laitan käytetyt tyhjät leipä- ja hedelmäpussit uusiokäyttöön vaippakassiin. Niihin on kätevä säilöä käytetyt vaipat, sekä kestot kotiin vietäviksi, että kertakäyttöiset ennen kun laittaa roskiin jos sattuu vaikka olemaan paikassa jossa kakkavaipan haju ei ole niin suotava ;).

Sanni-Mamma
2/7 | 

Harsot todellakin ovat monikäyttöisiä: käyvät myös (pylly-)pyyhkeinä ja sopivan suojaavana ruokakaapuna. Kunhan siis käyttää eri harsoja eri tarkoituksiin... Tai ainakin pesee välissä =)

Vaipanvaihtoalustoja on ainakin Liberolla myös kertakäyttöisiä, jotka ovat ainakin meillä olleet täydellisiä kosteussulkuja silloin, kun vaippa on pitänyt vaihtaa sellaisilla riskialtteilla paikoilla kuten sängyllä tai vaunukopassa.

keltanokanhautomo
3/7 | 

Yrmyliini, unohdin itse mainita juuri nuo kapistukset. Eli samoilla varustuksilla mennään. :) Käsidesiä käytin paljonkin kesällä, kun harrastimme puistopiknikkejä yms. ja muutenkin silloin, kun vauva oli pienempi ja tuntui, että piti suojella häntä superbakteereilta. ;) Nykyään ajatusmallimme on, että lähes kaikki lika on vain hyväksi ja kasvattaa vastustuskykyä. ;D

Maija
4/7 | 

Meillä oli myös aikanaan kaikkea tuota ja osa tarvikkeista on vieläkin mukana (tytär 1v4kk). Tosin tuttipullot ja liivinsuojat ovat jääneet, ja vaippojakin menee nykyään huomattavasti vähemmän kuin silloin alussa. Tyhjät hedelmäpussit ovat ihan kultaa silloinkin, kun pitää saada likainen lusikka ja ruokalappu talteen kotimatkaa varten. :)

Silloin kun lapsi oli meillä jo aloittanut kiinteiden mussutuksen, oli bussi-, auto- ,kauppareissu- yms-hätätilanteiden paras pelastaja maissinaksut! Niitä meillä oli aina mukana ja muksu jaksoi niitä mussuttaa kaikissa hätätilanteissa (paitsi ehkä kakka housussa -versiossa). Kulki meillä päällimmäisenä hoitolaukussa erillisessä pienessä muovipussissa. Toki muillakin naposteltavilla voi olla sama vaikutus, mutta meillä maissinaksut oli ihan hitti. Naksut tosin tahamasivat lapsen kädet, mutta sitä varten oli mukana aina niitä kosteuspyyhkeitä. :)

Äityli
5/7 | 

Meillä hoitolaukussa kulkee myös minikokoinen ensiapupakkaus jonka olen itse koonnut (laastaria, vanulappuja, yksittäispakattuja desinfiointipyyhkeitä, näytepakkausrasvoja jne.)Varsinkin kesällä laastareita tarvittiin kun taapero muksahteli ja satutti itseään.

Rebekka
6/7 | 

Jos puhdistuspyyhkeet tuntuvat liian kemikaaliselta, voi ommella flanellista, harsosta tms. kankaasta pieniä kestopesulappuja. Olen ottanut niitä valmiiksi kasteltuina mukaan pienessä muovirasiassa.

Muuten sisältö oli kanssa yllättävän samankaltainen!:)

Myy
7/7 | 

Meillä kulkee monien edellä jo mainittujen tavaroiden lisäksi hoitolaukussa mukana neuvolakortti. Näin se on aina samassa paikassa ja mukanakin silloin kun sitä tarttee. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011