Sanovat, että vaatteita ja tarvikkeita ei kannata hankkia paljoa etukäteen; että aluksi riittää hyvin, että kutakin vaatekappaletta on kolme kappaletta. Yksi käytössä, yksi pesussa, yksi kaapissa. Buahahahahah!!! Älkää uskoko. Niin tapahtuu vain elokuvissa. Todellisuudessa ensimmäinen body likaantuu aamulla vaipanvaihdon yhteydessä, kun lapsi kakkaa hoitopöydälle. Toinen kastuu aamusyötön yhteydessä maitosuihkuista (tai kun väsyneenä kaadat tuoremehusi lapsen päälle), ja kolmas meneekin jo ennen puolta päivää, kun vaavi buglaa valtaisan maitoannoksen rinnuksilleen. Mitäs sitten puetaan?

Sama koskee harsoja, pyyhkeitä ja äidille mahtuvia imetysvaatteita. Niitä kaikkia pitää olla paljon.  Ne eivät maksa maltaita ja ne voi laittaa kiertoon sitten seuraavalle onnettomalle, joka taistelee maidon, buglun, pissan ja kakan kanssa. Eipähän tarvitse ahdistua siitä, loppuvatko tarvikkeet kesken kun ei ehdi pyykätä. Sitäpaitsi meillä pyörii pesukone joka päivä, vaikka emme edes käytä kestovaippoja!

Vaatteista vielä sen verran, että uskokaa minua: ajatelkaa käytännöllisyyttä, kun teette hankintoja. Vaate pitää pukea ja riisua kymmenen kertaa päivässä. Suosikaa kietaisumalleja. Ostakaa tarpeeksi isoja vaatteita. Pienen huutavan otuksen tunkeminen kauniisiin mutta epäkäytännöllisiin vaatteisiin ei todellakaan houkuttele, kun äiti on vähän väsynyt. Pukeutukoon tyyppi epäkäytännöllisesti sitten joskus, kun osaa itse sen tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

ekoisi
1/2 | 

Meillä on pärjätty aika vähäisellä tavaramäärällä - ja kaikki on saatu ystäviltä ja kavereilta tai kirpputoreilta. Ainakaan uutena ei kannata mitään ostaa.

Ohessa vielä kirjoitukseni siitä, mitä tavaroita vauvan kanssa yhden vuorokauden aikana tarvitsimme ja lista jokaisesta 62 tavarasta, joita käytimme:

Mitä tavaroita vauva tarvitsee vuorokauden aikana?
http://leostranius.fi/2011/12/mita-tavaroita-vauva-tarvitsee-vuorokauden...

Tsemppiä ja jaksamista vauva-arkeen!

Emma
2/2 | 

Kietaisubodyt on tosi hyviä pienelle vastasyntyneelle. Jonkin ajan kuluttua vauva jämäköityy ja osaa paremmin kannatella päätään. Sitten pään yli sujautettavien bodien käyttö helpottuu.

Ekoisille huomauttaisin, että jonkun pitää ostaa vaatteet uutena, että toinen voi ostaa ne käytettynä. Ja varmaan kaikki eivät tarvitse teidän kanssanne samoja tavaroita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011