Siskot, tämä on hämmentävää. Minä herun. Luit oikein. Hanat ovat auki mutta asiakas on alaikäinen. Pöytä on katettu. Siis maitoa pukkaa, vaikka imijää odotetaan saapuvaksi vasta kahden kuukauden kuluttua!

Ensimmäiset maitotipat syntyivät sinä samana päivänä, kun näimme Tyypin rakenneultrassa. Kaipa kehoni hieman ylireagoi: näin lapseni (mustavalkoisen alienin), aivoni lähettivät tilauksen keittiöön ja rintarauhaset ryhtyivät heti hommiin. Hämmentävää on se, että maidontuotantoni ei jäänyt pariin tippaan. Olen herännyt muutamana yönä siihen, että nukun jossain märässä. Yh. Mitä ihmettä oikein tapahtuu? Pitäisikö tästä huolestua? Vai panna rahoiksi ja alkaa pullottaa?

Ilmiö on kyllä saanut minut uskomaan mahdollisuuksiini imettäjänä. Alun perin olin lähes varma siitä, että vaikka muuten klaaraisinkin äitinä hyvin, niin imetykseen en kykene. Jotenkin en vain nähnyt itsessäni potentiaalista luomuruokkijaa. Enkä edes kantanut huolta asiasta – saahan sitä maitoa kaupastakin. Nyt alan uskoa, että on edes jossain määrin mahdollista imettää. Että ainakin kehoni osaa tuottaa tarvittavaa materiaalia. Eri asia toki on, jatkuuko maidontulo synnytyksen jälkeenkin ja miten Tyyppi suhtautuu tarjoiluun. Stressiä en asiasta ota edelleenkään. Tärkeintä kai on, että vauva saa mahansa täyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (5)

-vauvallinen-
1/5 | 

Heruminen on ihan normaalia, toisilla sitä maitoa tulee enemmän ja aikasemmassa vaiheessa, toisilla ei ollenkaan. Se voi tuntua inhottavalta ja saattaa myös käydä niin, että joskus on myös päivällä paita märkä...

Nele
2/5 | 

Älä stressaakaan :-) Sen sijaan lukaisepa odotellessasi vaikka Minni Niemelän Imetysopas ja käy tutustumassa lähimpään imetystukiryhmään tai imetysaiheisiin nettisivuihin. Ota ennakkoon selvää, kysy - imetyksen onnistumiseen voi vaikuttaa!

Äityli
3/5 | 

Minulle kävi samoin rakenneultran jälkeen! Aamulla ihmettelin kun peitto ja yöpaita olivat märkiä... Sitten keksin: tungin meikinpuhdistukseen tarkoitetut vanulaput liiveihin ja tällä keinolla pärjäsin kunnes baby oli syntynyt ja oli aika ottaa oikeat liivinsuojat käyttöön. Ja sitä maitoa riitti 12kk.

h3nski
4/5 | 

Mulla kanssa viikolla 20 alkoi maitoa tulemaan... Ja sitä sitten tuli valumalla :D Mä otin ihan samantien (kesto)liivinsuojat käyttöön... Muuten ois ollu töissä (pienten lasten parissa) paita märkänä kokoajan :D

Synnytyksessä kätilö huomas märän paidan ja tokas tyytyväisenä, että noin se maito alko nousemaan... Vähän nauratti, kun sitä oli samallailla valunut jo kuukaus tolkulla...
Jos jotain positiivista haluaa kaivaa tästä, niin synnytyksen jälkeen ei maidon nousu aiheuttanut enää minkäänlaisia oireita... tai en mä huomannut mitään maidonnousua, kokoajanhan sitä tuli jo aikasemminki ;D

typy
5/5 | 

Mulla tuli vähän maitoa jo ennen kuin osasin edes ajatella odottavani joten kävin lääkärissä tutkituttamassa. Lääkäri kysyi että olenko raskaana johon vastasin en, sitten lähete lisätutkimuksiin. Onneksi sitten oli jo aika tehdä testi ja ilmiön syy selvisi. Nyt onnellisesti rv 30.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011