Kirjoitin maaliskuussa kuusiviikkoisen vauvan äitinä esimerkin päivämme kulusta, jotta vauvattomat saisivat käsityksen siitä, millaista vaippa- ja imetysrumba oikeastaan on. Nyt Maijan ollessa lähes kymmenkuinen teen sen taas. Elämä on paljon vähemmän vaipanvaihtoa ja imetystä ja toisaalta paljon enemmän vauvan puuhien seurailua ja onnettomuuksien estämistä! Ja mikä mahtavinta, vauvan elämässä on nyt paljon enemmän isi-tytär-aikaa (ja minun elämässäni sitä omaa vapaata).

Lauantai 17.11. sujui siis näin:

6.00 Vauva herää. Imetys, kakkavaippa, vaatteet, aamupusuttelua ja leikkimistä. Kahvia aikuisille ja puuro tulille. Seitsemän maissa puuron syönti.

8.30 Vauva jo todella väsynyt, imetys ja vauva päiväunille pihalle. Minä lähden salille, Mies jää kotiin.

10.30 Vauva herää, olen palannut salilta. Vaipanvaihto ja höpöttelyä.

11.00 Lounasmunakas vauvalle, itse syön samalla karjalanpiirakoita.

12.00 Imetys, sitten lähden kaupungille tapaamaan ystäviä, Mies jää kotiin.Vauva leikkii ja kokeilee uusia seisomistaitojaan. Mies estää digiboksia ja muita härpäkkeitä hajoamasta.

13.30 Mies antaa vauvalle välipalaksi leipää ja banaania ja laittaa hänet päivän toisille päiväunille pihalle.

15.00 Vauva herää ja leikkii hetken, kakkavaipan vaihto.

16.00 Tulen kotiin ja imetän. On ihanaa palata kotiin, kun Mies kertoo heillä olleen vauvan kanssa oikein mukavaa.

16.30 Päivän toiset puurot välipalaksi. Sitten lähden vauvan ja koiran kanssa ulos ja mammalle naapurikortteliin leikkimään.

18.00 Imetys.

19.00 Kotiin, vauva todella väsynyt ja itkuinen (flunssakin vielä vaivaa). Illallisesta ei tule mitään, jos vauva on näin kiukkuinen, joten yritän saada sen lepäämään hetken. Se onnistuu: katsomme lastenmusiikkivideoita sylikkäin, ja vauva hiljenee ja rentoutuu, silmät lurpsahtelevat. Hetken kuluttua hän virkistyy ja on hyvällä tuulella taas!

19.30 Illalliseksi makaronilaatikkoa, jälkiruoaksi appelsiini. Ruoka maistuu vauvalle todella hyvin.

20.00 Iltatoimet eli ruoanjämien pesut vauvasta, vaipanvaihto, imetys, hampaidenpesu, yöpuku.

20.15 Vauva sänkyynsä unipussissa ja pupu kainaloon. Luen muutaman runon uusimmasta lastenrunokirjastamme (Kirsi Kunnas: Kuka on nähnyt tuulen?) ja toivotan hyvät yöt. Hiippailen huoneesta pois, vauva nukahtaa. ... Ja hän nukkui koko yön hienosti!

Heräsimme klo 6.45, joka on melko myöhäinen aika nykyisin. Kyllä, sunnuntaiaamuna. Ihanan myöhäinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

helinä
1/2 | 

Sulla on tosi kiva blogi. Innolla odotan aina uusia päivityksiä! On ollut kiva lukea arjen sujumisesta, sormiruokailuista , unikouluista jne.

keltanokanhautomo
2/2 | 

Helinä, kiitos oikein paljon! :) Kiva jos ihan nämä arkijututkin kiinnostavat. Välillä (=yleensä) sitä on pää niin arjentäyteinen, että mistään kovin teoreettisesta tai ylevästä ei paljon ole sanottavaa. ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011