Silloin kun minulla ei vielä ollut pikkutyyppiä, minua kiinnosti huimasti, millaisia vauvaperheen päivät oikeasti ovat. Tässä muille keltanokille näyte siitä, millaisia kuusiviikkoisen vauvan päivät voivat olla:

Klo 22.30-03.15: Vauva nukkuu sängyssään. Me myös omassamme, aivan vieressä. Klo 03.15: Herään ähinään, syötän vauvan makuullani ja nostan hänet sitten takaisin pinnasänkyyn. Nukahdamme molemmat heti.

Klo 05.00: Herään taas ähinään, nostan vauvan rinnalle mutta hän jatkaa uniaan eikä syö. Sama toistuu vielä kahdesti, ähinä ja örinä on niin kovaa että olen varma vauvan nälkäisyydestä. Väärin luultu.

Klo 06.20: Vielä kovempaa ähinää ja huitomista, nyt vauva syökin. Pimeässä en näe mihin maito suihkuaa, ja syötön jälkeen olemme molemmat märkiä maidosta, samoin lakana allani. Vaihdan vaipan, kun oletan sen olevan täynnä. Väärä oletus – ja nyt vauva onkin sitten aivan hereillä. Yritän vielä syöttää sitä uneen, mutta tyyppi vain tapittaa isoilla silmillään ja hymyilee. Voi mikä rakkauspakkaus. Vauva jää viereeni ähisemään, minä torkahtelen. Jossain vaiheessa nukahdamme molemmat.

Klo 08.20 Heräämme Miehen kanssa. Keitämme teet ja kahvit, ruokimme koiran. Laitan maitoiset harsot pesuun ja uudet kaapista imetyspaikoille. Ihana auringonpaiste. Olen vähän väsynyt.

Klo 8.45-10.00: Vauva herää, näin myöhään kerrankin! Vaippa pois, imetystä, sitten kylpyyn; on neuvolapäivä, syytä olla tiptop kunnossa. Kylvyn jälkeen hymyilevän vauvan pukemista, seurustelua ja imetystä. Ja sitten vaipassa turahtaa taas. Vaipanvaihto. D-vitamiinitipat vauvalle. ”Yök”, se ilmeilee. Klo

10-11: Hengailua, kanniskelua ja sylitystä, välillä vauva loikoilee sitterissä ja torkahtelee. Imetys. Turahdus, vaipanvaihto.

Klo 11-11.30: Vauva on selvästi väsynyt, sylitellään ja kanniskellaan. Sitten vauva pinnasänkyyn tutin kanssa, nukahtaa. Mies omissa opiskeluhommissaan, minä koneella hoitelemassa asioita.

Klo 11.40: Vauva herää taas, kannan sen sitteriin ja keitän kahvia. Vauva uninen ja omassa maailmassaan, ei kaipaa seurustelua. Nukahtaa syvään uneen. Klo

12.20: Vauva herää. Imetys, sylittelyä. Syön samalla.

Klo 13-14: Lähtöön valmistautumista: puen, meikkaan, pakkaan tavarat, etsin neuvolakortin. Vauva hereillä vuoroin sylissä, sitterissä, sohvalla. Imetys, vaipanvaihto. Vauvalle ulkovaatteet. Lähtö bussilla neuvolaan, vauva nukahtaa heti vaunuihin.

Klo 14.30-15.00: Neuvolassa, vauva virkeä. Vaipanvaihto.

Klo 15.15-18.00: Kahvilassa ja ostoskeskuksessa, imetän pari kertaa, vauva nukkuu osan ajasta ja on hereillä ollessaan tyytyväinen. Imetän taas kotona, turahdus ja vaipanvaihto.

Klo 18-19.30: Kotihommia, Mies vauvan kanssa, imetän välillä. Vauvan iltakränäaika: itkeskelee enemmän ja riuhtoo rinnalla. Koiran ulkoilutus; Mies vauvan kanssa, pullosta hieman maitoa. Vaipanvaihto.

Klo 19.30: Vauva nukahtaa vartiksi, sitten syö taas. Sylitellään, tutti käytössä. Klo 20.30-21.30: Imetän, sitten vauva buglaa valtavan lastin maitoa päälleni. Molempien vaatteet menevät vaihtoon. Koko perheen voimin hengailua sohvalla, television katselua. Imetän taas.

Klo 21.30: Vauva simahtaa syliini.

Klo 22-22.30: Valmistautumista nukkumaanmenoon. Vauva havahtuu. Vaipanvaihto, kapalointi, imetys. Vauva nukahtaa imetykseen.

Klo 22.30: Siirrän vauvan pinnasänkyyn. Jatkaa uniaan keskeytymättä, ihanaa!

Heräämme vasta klo 03.30 yösyötölle.

Tässä päivässä oli keskimääräistä enemmän vaipanvaihtoja ja tavallista myöhäisempi herääminen. Muuten ihan normipäivä. Mukava sellainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (3)

ekoisi

Kiitos! On aina kiinnostavaa päästä kurkistamaan muiden vauva-arkeen.

Ohessa meidän yksi esimerkkipäivä silloin, kun vauva oli noin kahden kuukauden ikäinen:

http://leostranius.fi/2011/10/ekoisi-%E2%80%93-osa-23-vapaapaiva-vauvan-...

Tässä myös lista tavaroista, joita meillä noin kolmen kuukauden ikäisen vauvan kanssa tarvittiin yhden vuorokauden aikana:

http://leostranius.fi/2011/12/mita-tavaroita-vauva-tarvitsee-vuorokauden...

Sekä vielä toinen esimerkkipäivä noin viiden kuukauden ikäisen vauvamme kanssa (ml. kotitöiden jakaminen meillä):

http://leostranius.fi/2012/02/ekoisi-tavoitteena-tasajako-koti-ja-lasten...

Tsemppiä ja aurinkoista alkavaa viikkoa!

Alanis

Hui, miten lyhyitä pätkiä teillä nukutaan päivisin. Mutta kuitenkin olaan noinkin tyytyvisiä. Meidän kuusi viikkoinen nukkuu aamupäivällä parin tunnin päikkärit ja tunnin päästä jo toiset parin tunnin päikkärit ja illasta vielä parit lyhyemmät päikkärit :)

Mami_12

Sunnilleen tuollaista olin ajatellutkin, katsotaan kuinka meidän käy kun saadaan neiti maailmaan :) kesäksi luvassa siis imetystä ja vaipan vaihtoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011