Eihän tämä nyt ihan sen konservatiivisen kaavan mukaan mennyt. Ensin saatiin se lapsi, nyt järjestetään häitä, ja joskus sitten luodaan uraa - jos luodaan. Koira sentään hankittiin ajoissa. Nykyään onneksi saa tehdä miten tykkää, eikä kukaan katso kovin pahalla. Tämä sopii meille.

Ja on muuten monta syytä mennä naimisiin vasta, kun ensimmäinen lapsi on saatu.

1. Ei ole puhettakaan mistään alkuhuumasta ja sokeasta rakkaudesta, joka leijailee jossain vaaleanpunaisten pilvien yläpuolella. Raskausajan mielialanheittelyt, plus 20 kiloa, vauva-ajan baby blues, väsymys ja uudet roolit, kaikki ne ovat tuoneet todellisen arjen elämään. Liitto on siis aika hyvin testattu jo ennen avioon astumista. Hyvin näyttää kestävän.

2. Kun avioliiton solmii vasta lapsen synnyttyä, voi olla varma, että puolison on tuntenut pidempään kuin sen 9 kuukautta. Että ei ihan ensitapaamisella lähdetä Vegasiin.

3. Moni tahtoo olla häissään timmissä kunnossa, joten siinäpä hyvä motiivi raskauskilojen pudottamiseen. Tissit kyllä saattavat hävitä imetyksen myötä, mutta hääpukuun voi valita muhkean korsetin, niin ei sitä kukaan huomaa. Tai sitten menee naimisiin juuri maidonnousun aikaan. (Ei, älkää oikeasti. Imetys voi olla hiukka hankalaa. Vai myydäänkö jossain imetyshääpukuja? Läpällinen tylliunelma?)

4. Lapsen saaminen voi tunnetusti muuttaa asioiden arvojärjestystä. Saattaa olla, että kymppitonnin upottaminen yhteen hääpäivään ei enää tunnukaan kovin järkevältä. Mikä on hyvä asia, koska sitä kymppitonnia ei tässä vaiheessa ehkä olekaan takataskussa odottelemassa.

5. Kun vauva-aikana on kypsynyt yöheräilyyn ja univelkaan, osaa todella arvostaa hääyötä hotellissa. Miltä tuntui kokonaisen yön nukkuminen ennen lasta? Ei miltään. Nyt se on aika siistiä.

6. Vähänkö tulee hääkuvistakin suloisia, kun lapsi mutustaa hääkimppua.

(Toistaiseksi tällainen keli. Lauantaina aurinkoa, kiitos.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

1/6 | 

Onnea tulevaan hääpäivään! :) Innolla odotan postausta siitä. Nauttikaa!

Meillä on häät luvassa elokuussa, jolloin pojalla ikää 1 v 10 kk. Alun perin meidän piti mennä naimisiin jo viime kesänä, mutta onneksi tulimme järkiimme ja siirsimme häitä suosiolla vuodella eteenpäin. Onneksi tehtiin niin, nyt pystyy varmaan ihan eri tavalla itse nauttimaan hääpäivästä ja jättämään "ison" pojan yöksi hoitoon. Imettäminen olisi tosiaan voinut olla vähän hankalaa puuhaa kesken hääjuhlan - olis kaaso saanut olla availemassa nyörejä useaan otteeseen, meilläkin kun pojalle maito maistui jopa puolen tunnin välein. ;)

3/6 | 

Kuulostaa kovin tutulle. Meidän esikoinen oli 3kk hääpäivänämme. Häästressiä ei ollut ollenkaan ja kaikki järjestelyt sujuivat ongelmitta. Lapsen kummi (siskoni) hoiti poikaamme omien lastensa ohella. Hääpuvun ostin kun olin 7. kuulla raskaana ja se sopi todella hyvin ilman muokkauksia hääpäivänä. Minulla tosin oli pieni maha koko raskauden aikana ja kaikki 20 raskauskiloa lähtivät tosi nopeasti ilman vippaskonsteja synnytyksen jälkeen pois. Pääsin siis kaikin puolin todella helpolla! Hääpäivän olimme päättäneet jo ennen kuin tulin raskaaksi. Raskaus oli suunniteltu ja varsinkin minä toivoin vauvaa ennen häitä, kuulostaa kyllä oudolta :D Vauvan kanssa ei tosiaan ollut mitään häästressiä. Tiedän että ilman vauvaa stressini olisi taatusti ollut todella paha. Ja pieni vauva pärjäsi oikein hyvin korvikkeella yhden vuorokauden ;)

4/6 | 

Ihanaa hääpäivän jälkeistä elämää! Toivottavasti kaikki sujui loistavasti.

Itse olen ollut tyytyväinen, että häät olivat ennen lapsia, koska en olisi pystynyt tai jaksanut panostaa samalla lailla juhliin, ja minä nyt sattumoisin rakastan juhlien järjestämistä. Mutta kukin taplaa tyylillään.  Ja tosiaan, tärkeämpää on toki sujuva arki kuin hienot juhlat.

5/6 | 

Taisipa lauantaina olla ihan hyvä ilma? Onnea! Mielestäni naimisiin meno on turhaa, tuleehan niitä lapsia muutenkin.

Keltanokka
Liittynyt14.2.2013
6/6 | 

Aurinkoa oli. Ja onnea on. Kiitos kommenteista! :)

Vierailija 5, naimisiin ei varsinaisesti kai mennä lasten saamisen vuoksi. Vai mitä tarkoitit?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011