Olen ollut kuukauden lomalla. Ensimmäisillä viikoilla keskityin sukulaisvierailuihin ja kotimaanmatkailuun, mutta loppua kohden lomamieleni on täyttänyt vain yksi asia: vauvan tuloon valmistautuminen.

Jos Mieheltä kysytään, täällä on melskannut yhdistetty pyörremyrsky ja ukkosrintama. Olen raivannut ja raivonnut, sitten hykerrellyt tyytyväisenä ja ihaillut aikaansaannoksiani. Olen laittanut kylpyhuoneen uusiksi, jotta sinne mahtuisivat tavarat olohuoneen laatikostosta, johon taas pitää saada vauvanvaatteita ja harsoja ja tarvikkeita. Olen järjestänyt, mittaillut, suunnitellut ja kuvitellut: ”Jos tähän tulee pinnasänky, niin miten tuohon mahtuu istumaan ja minne laitetaan yölamppu. Ja jos tässä vaihdetaan vaippa, niin missä roikkuu pyyhe ja entä jos tarvitaan peppurasvaa tai pumpulilappuja?” Pahimmillaan olen noussut yöpuulta vielä vähän mittaamaan ja kokeilemaan. Ja herännyt aamulla levottomana, kun pääni on täynnä uusia ongelmia ja ideoita.

Olen tainnut koheltaa siihen malliin, kuin meille olisi tulossa vauva heti huomenna. Nyt on korkea aika palata töihin lepäämään ja ajattelemaan vähän muutakin kuin omaa napaa ja sen takana polskivaa ihmistä. Loma on tehnyt tehtävänsä. Ja onhan tässä vielä puoli vuotta aikaa tehdä viime hetken hankintoja, jos jotakin on tällä lomalla jäänyt tekemättä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011