Ystävät ja perheenjäsenet ovat useaan kertaan tarjonneet vauvanhoitoapua. Että pääsisimme Miehen kanssa kaksin johonkin, edes vähäksi aikaa. - vauva kun on tähän asti ollut aina joko minun tai Miehen hoivissa. Kultaisia tarjouksia, ihania ihmisiä - mutta me vain emme olleet valmiita. (Ja nyt puolet lukijoista huutaa "Hullut!" meille idiooteille, jotka emme tarttuneet tilaisuuteen aiemmin. Mutta kun aika ei vain ollut kypsä!)

Sitten koitti eräs lauantai ja Eka Kerta. Sovimme äitini kanssa, että Maija pääsee mamman ja ukin kanssa vaunukävelylle siksi aikaa, kun me saunomme kaksin. Edellisenä yönä valvoessani ja imettäessäni pähkäilin, mitä kaikkea voisi tapahtua. Näin kauhukuvia kaatuvista rattaista ja jalkakäytävälle hyökkäävistä rekoista. Pitäisikö sittenkin perua? Kun sauna oli lämmin ja vauva pakattu vaunuun, en enää epäillyt. Mamma ja ukki käppäilivät tuulisessa kevätsäässä vajaan tunnin, vauva nukkui autuaana vaunuissa, ja me saimme rauhaisan saunahetken ja kahvit päälle.

Ja kas, me selvisimme! Vaikka aika oli lyhyt ja vauva nukkui, otimme tärkeän askeleen: luotimme silmäterämme toisten hoiviin, vaikka hirvitti. Ensi kerralla uskallamme olla poissa ehkä hieman pidempään. Ja joskus sitten, pitkän ajan päästä, haluan hotelliin nukkumaan ja kylpemään ammeessa ja syömään buffet-aamiaista... Mutta vielä ei ole mikään kiire. Nyt on oikein hyvä olla kotona, yhdessä pienen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

jenni
1/4 | 

Meillä ensimmäinen saunominen meni lapsen nukkuessa ns. "varmaa unta".

Ei sitä kuitenkaan uskallettu varmaan kymmentä minuuttia kauempaa saunoa, koska jos me vaikka kuitenkin emme kuule jos se kiekuu kuin syötävä tuolla viereisessä huonessa ;)

Kyllä sitä sitten oppi, mutta harjoittelua se erossa olokin vaati. Ja vaatii välillä edelleen.

Olin muuten yllättynyt siitä että olit blondi! Olin jostain syystä vakuuttunut punapäisyydestäsi :D Mutta hauska juttu ja todella onnistuneet kuvat!

keltanokanhautomo
2/4 | 

Punapää, se olisikin hauskaa! Mutta ei, blondiini olen, kiitos L'Oreal Excellencen. :D Ja Mies taas on niin tumma että toisinaan luullaan ulkomailta tulleeksi. Maija näyttää perineen tummuutta ainakin silmiin ja takatukkaansa. :)

Sanni-Mamma
3/4 | 

Itkuhälytin on antanut meille monta rauhallista saunomishetkeä, suosittelen! Ei tarvitse miettiä nukkuu vauva vai ei.

Joskus vauva on myös saunahetkissä mukana, tosin sitterissä kylppärin puolella niin, että näemme hänet lasiovesta. Kostean ilman hengittäminenkin tehnyt pienelle hyvää kuivina pakkaspäivinä ja nuhaisena ollessaan.

keltanokanhautomo
4/4 | 

Sanni-Mamma: itkuhälytin on kyllä käytössä päiväunien aikana, ja silloin pääsenkin mukavasti siivoilemaan yms. kun lapsi on ulkona nukkumassa. Mutta halusimme nimenomaan saunoa _niin_ rauhassa, ettei tarvitse sännätä alasti pihalle, jos hälytin hälyttää. :) Ihanaa kun on isovanhempia ja ystäviä, joilta pyytää saunomisaikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011