Blogiyhteistyö, Fuko Tabs maitohappobakteeri- ja D-vitamiinivalmisteet

Kun postilaatikkoomme kolahti pilleripaketteja, ensimmäinen ajatus oli tietysti, että onko jollain tarkoituksena eliminoida blogitaivaalta yksi nouseva tähti? Joku hyväuskoinen blogiani vihaava juntti luuli, että popsisin paketit tyhjäksi lukematta tekstejä. 

No ei sentään. Tiedossa oli, että Fuko Tabsilta on tulossa paketti. Ilolla otimme valmisteet vastaan.

Tyttäremme ovat koko alkutaipaleensa ottaneet D-vitamiinilisää. D-vitamiini on ainoa vitamiini, jota lapsi ei ilman erillistä huolehtimista saa ravinnostaan tarpeeksi. Vitskua ei satele näillä leveyksillä auringostakaan liioin, joten vitamiinilisä on fiksu valinta. D-vitamiinivajaus on haitallista lapsen normaalin kehityksen kannalta. Siksipä sitä otetaan meilläkin päivittäin.

Terveysvalmisteista Itselleni tulee lapsuudesta mieleen ah, aina yhtä makoisa kalanmaksaöljy, jonka aiheuttamat yökkäykset nousevat yhä vieläkin kurkkuuni, kun muistelen aihetta. Kun aamulla otti ruokalusikallisen, vielä iltapäivälläkin päästeli röyhyjä, jotka maistuivat kuin olisi ollut turska suussa. Bjyörgh, kylmät väreet eivät ota loppuakseen. Toista ovat nämä nykyajan terveystuotteet. Nallenmuotoisia ja banaaninmakuisia pastilleja nappailisi itsekin ihan mielellään. Eihän meikäläisen lapsuudessa ollut edes tuollaisia karkkeja! Siksipä nuo toimivatkin terveysvaikutuksensa ohessa myös oivallisina herkkupaloina aamupalan jälkeen.

Käytimme aika pitkään kilpailijan nestemäistä versiota. Tavaraa piti ottaa muutama tippa. Ne eivät maistuneet oikeastaan miltään, joten niin sanottu herkkufunktio puuttui. Lisäksi taapero ei välttämättä saanut tippoja maitohömpsyyn ujutettuna tai lusikalta yhtä tehokkaasti kuin tablettina syötynä. Välillä maito jäi juomatta ja lusikkaa ei aina nuoltu kiiltäväksi aineesta. Nalle sen sijaan rouskutetaan menemään kokonaan, aina.

Tablettiin on liitetty myös maitohappobakteereita. Nuo terveyttä edistävät pikku mönkiäiset, jotka
tasapainottavat ruoansulatuskanavan toimintaa, ovat äärimmäisen mukava lisä pienokaisten totutellessa eri ruokiin. En ole ikinä ollut mikään varsinainen ruikulikakan fani. Maitohappobakteerit ovat selkeästi tuoneet vakautta vatsojen toimintaan. Ihan kaikkeen ei toki pysty tämäkään pilleri. Joka kerta, kun neuvolassa annetaan piikki, vatsat ovat veteliä. Olen tullut siihen tulokseen, että piikkejä vastaan ei auta mikään. Vatsaa ei tuolloin taitaisi saada kovetettua edes sementillä, joten annettakoon tämä poikkeustapaus anteeksi.

Tableteista on myös aikuisten versio. Se ei ole yhtä kivasti muotoiltu, mutta maku on kuin mansikkapirtelöstä ryöstetty. Itselläni on ollut toimiva vatsa muistaakseni aina, mutta talven myötä olen huomannut pillerin vaikutuksen kuivaan ihooni. Kakarana atooppista ihoa sai rasvata tämän tästä. Aikuisena vaiva on väistynyt, mutta olen joutunut talvisin raahustamaan salvatuubille silloin tällöin. En kuitenkaan tänä talvena.

Näitä meillä popsitaan päivittäin. Ei kai nää pahitteeks ois muillekaan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

(K)Akkavalta on isäblogi monikkoperhearjesta kaikkine iloineen, suruineen ja kommervenkkeineen. Vaippavuorien, itkupotkuraivareiden ja ainaisen sekamelskan ytimestä löytyy huumori, joka siivittää perheemme kohti uusia seikkailuja.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018