Putkiremontti on kaikkien (paitsi ehkä lvi-alan ammattilaisten) painajainen. Meillä remppa ei tällä kertaa onneksi ulottunut pihaan ja puutarhaan, vaan putkitus toteutettiin neljään korvaan. Olen kuullut koko kesän kestävistä putkirempoista. Tämä meidän versio oli siihen nähden suhteellisen rento toimenpide.

Korvien putkitus oli kolmivuotiaalle perheellemme isoin operaatio sitten synnytyksen. Käsillä oli pari nukutusta, neljä putkea ja yksi erittäin jännittynyt vanhempi. Itse en oikein osannut jännätä mitään. Edessä olisi rutiinioperaatio, joka toivottavasti rauhoittaisi viidet korvatulehdukset kolmeen kuukauteen kokeneet korvat ja säästäisi pikkuisiamme antibiooteilta.

Käsittääkseni nukuttamisen takia potilaiden tulee olla nelisen tuntia syömättä ennen leikkausta. Meillä se tarkoitti sitä, että aamupala jäi väliin ja se aiheuttikin pientä protestointia aamulla. Muuten emme kertoneet operaatiosta lapsillemme ennen nukutussalia oikeastaan mitään. Lapsemme ovat aika kovia jännittäjiä ja sepitys naamaan työnnettävästä nukutusmaskista ja veitsestä korvassa olisi varmasti vienyt vähintään yöunet kummaltakin. Siksi olikin helpompi rasti jättää maskitutustuminen ihan sinne h-hetkeen. Nukutus onnistuikin ongelmitta kummaltakin.

Leikkaukset olivat erittäin nopeita. Vaimo ehti juuri ja juuri toisen tyttäremme nukuttamisesta aulaan, kun jo lähdimme herättämöön moikkaamaan toista. Sairaalakäynti vei kokonaisuudessaan tasan kaksi tuntia. Edes omia vaatteita ei tarvinnut vaihtaa sairaalarytkyihin. Leikkauksen yhteydessä tytöille oli tehty myös uintitulpat.

Olen alkuvuoden aikana ollut aika montaa mieltä vakuutussairaalastamme. Itseäni huolettaa esimerkiksi lastenlääkäriaikojen vähäisyys, tiskipallottelu sairaalatiskiltä vakuutustiskille ja parkkipaikkojen puute. Nyt on kuitenkin aivan pakko antaa varauksettoman positiivista palautetta leikkauspäivästä. Kaikki sujui mutkattomasti. Aulasta herättämöön henkilökunta oli äärettömän ihania. Sydämellinen aulatäti, jonka nimeä en valitettavasti muista, otti meidät vastaan ja rauhallisuudellaan normalisoi hieman jännittyneen tunnelman. Operaatiot suorittanut Jan saa niin lapsen kuin aikuisenkin tuntemaan olonsa turvalliseksi hauskalla, läsnäolevalla ja asiantuntevalla olemuksellaan. Herättämössä meitä avitellut Tuukka oli toden totta mies paikallaan selkeällä ja leppoisalla ulosannillaan. Kaiken sen vilpittömyyden lisäksi tytöt saivat jätskitikkujen ja pillimehujen jälkeen mukaansa vielä pikkuruiset nalletkin. Asiakaspalvelu on mielestäni väärä sana kuvaamaan kokemaamme, sillä se mitä nuo ihmiset tekivät ei ollut ammattimaisuutta, vaan taito ottaa ihmiset huomioon tulee ihan suoraan sydämestä. Sanoinkin lähtiessämme, että oli ilo tavata, mutta toivottavasti emme enää näissä merkeissä tapaisi. Saapa nähdä, auttaako kertaputkitus vai tuleeko meille vielä lisätarvetta näihin hommiin. Uskoisin kuitenkin meidän kaikkien siinä tapauksessa palaavan luottavaisin mielin auttavien käsien pariin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

(K)Akkavalta on isäblogi monikkoperhearjesta kaikkine iloineen, suruineen ja kommervenkkeineen. Vaippavuorien, itkupotkuraivareiden ja ainaisen sekamelskan ytimestä löytyy huumori, joka siivittää perheemme kohti uusia seikkailuja.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram