Joko olet heittänyt ensimmäisen version ämpärin menemään? Aijai! Nimittäin vaikka vauvavaiheen jälkeen hommaan tulee uusia kulmia, ja ämpäri jää eittämättä liian liikkumattomaksi simulointikäyttöön, se on silti kohtalaisen helppo muuntaa vauvasta taaperoksi.

Liukas vempula muuttuu huitovaksi mössöksi, eikä kakkakaan haise välttämättä ihan niin paljon, koska vaipoista siirrytään pottaan. Ämpäristä voi siis siirtää ainakin kikkareet pois. Jouduin pohtimaan pitkään, miten ämpärihökötyksen saa taistelemaan vastaan ja liikkumaan. Ensin ajattelin ehdottaa kannen ja kissan ostamista, mutta sen verran eläinystävällinen olen, että jätin sen vaihtoehdon väliin. Ehkä on parasta liimata ämpäri kiinni robottiruohonleikkuriin ja räjäyttää se täydellä teholla käyntiin; nitroja akun tilalle tai vastaavaa. Sellainen random sahaaminen ympäri kämppää silppurit ojossa tasaisen tappavaa älämölöä pitäen simuloi taaperoa lähes täydellisesti. Niksi-Pirkan tavoin helpoin käsisimulaatio taitanee olla täyttää sukkahousut jollain tahmaisella, koska taaperoiden kädet ovat koko ajan lian kyllästämät. Hmmm… ehkä siirappia ja hiekkaa? Radion voi pitää paikallaan. 

Pottailu
Kun vaipoista on päästy eroon, alkaa pottaralli. Ensin aioin ehdottaa, että aina kun yksösesi vääntää tavaraa, kaada toiseen pottaan omenamehua tai Mars-patukka tilanteesta riippuen. Näky on sama, mutta reaalitilanteeseen nähden homma on liian mukavaa ja helppoa.

Meillä täysi potta nostettiin tyttärien toimesta suorille käsille kuin Stanley Cup -pokaali konsanaan. Poikaa heilutellaan ja ravistellaan ylpeydellä kuin sen (sisällön) työstämiseen olisi käytetty yksi keskinkertainen urheilu-ura. Pojasta hölskyvä tavara ei todellakaan ole shamppanjaa tai omenamehua. Eikä pari hölskynyttä omppomehutippaa tai suklaatahra paidanhihassa haittaa ketään, mutta otappa nokare tuoretta jöötiä pisutipoilla höystettynä paidanhelmaan ja tunnet eläväsi. Eli parhaiten pääset tunnelmaan kauhomalla vanhoja jätöksiä toisen potan täyteen aina, kun yksösesi käy asioimassa omallaan. Ja muista: aina menee vähän ohi.

Pukeutuminen
Anna yksösesi pukea "ITTE!". Pue siinä sivussa vempulasi yhtä päin helvettiä. Tiedäthän: jalka tulemaan haalarin hihasta, kauluri käteen, tumppu jalkaan ja saappaat tietysti ensimmäisinä ja vääriin jalkoihin. Olette suurin piirtein samoihin aikoihin "valmiina". Tämän vaiheen jälkeen riisu heittelehtivä yksönen ja pue vaatteet oikein. Kun hän on valmis, tee vempulalle sama.

Kieltäminen
Kiellä yksöstäsi hyppimästä sängyssä. Välittömästi kun saat kieltolauseen loppuun, heitä vempulasi kieppumaan vauhdikkaasti ympäri patjoja. Toista sama jokaisella kielletyllä tehtäväalueella. Esimerkkejä:
"Älä juokse!" -> pistä vempula silppuroimaan täysillä pitkin lattiaa.
"Älä koske siihen!" -> laita vempulan käsi pistorasiaan.
"Älä huuda!" -> pistä vempulaan virittämäsi radio täysille.

Hoplop
...tai mikälie sisä- tai ulkohuvipuisto yleisesti. Anna vempulasi huvittelutyöntekijälle ja käske piilottaa se johonkin päin puistoa. Anna hänelle neljä sekuntia etumatkaa, se riittää ainakin itselleni mainiosti lapsukaisteni hukkaamiseen kyseisissä paikoissa. Samalla kun etsit hätääntyneenä vempulaa, vahdi toisella silmällä yksöstäsi, joka todennäköisesti roikkuu vaarallisesti jossain. Kun löydät vempulan, toista kuvio ja jatka noin seitsemän tuntia (= normaalin taaperon riehumisaika sisäleikkipuistossa). Lisäjännitystä etsintöihin saat vaihtamalla yksösesi etsittäväksi.

Kaksossimulaattori 2.5 - taaperoedition beach ultasuperpower -kesäversiossa voit lähteä rannalle ja tehdä saman tempun. Voi sitä pakokauhun määrää, kun hairahdut räpäyttämään silmiäsi kerran rantareissun aikana. 

Osta kaikkea yksi
Versiossa 1.0 totesin, että simulaation onnistumisen kannalta tärkeää on ostaa kaikkea kaksi. MUTTA. Taitaakin olla parempi ostaa kaikkea yksi. Tuodessasi tavaran kotiin, esittele sitä hetki yksösellesi ja tämän jälkeen teippaa tavara vempulan käteen. Saat näppärästi aikaiseksi tappelun, jota kaksoset harrastavat ärsyt… kiitettävän usein.

3.0 -versiossa sitten ainakin (vessan)pönttösimulaattori, saunahärdellisimulaattori sekä "Toi kiusaaaaa!" -simulaattori.

(K)Akkavallan löydät myös Instagramista: @kakkavalta

sekä Facebookista: @kakkavalta

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

(K)Akkavalta on isäblogi monikkoperhearjesta kaikkine iloineen, suruineen ja kommervenkkeineen. Vaippavuorien, itkupotkuraivareiden ja ainaisen sekamelskan ytimestä löytyy huumori, joka siivittää perheemme kohti uusia seikkailuja.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018