Perjantaisen työpäiväni keskeytti Messengerin pimpautus. Kyseessä ei ollutkaan ihan tavallinen ”lähekkö Hakamettään kattoon Ipa-Tappara?” -viesti, vaan sisältö olikin aivan jotain muuta. Luin tekstin pariin otteeseen, kunnes tajusin, että ihan tosissaan minua pyydetään siinä puhumaan isyydestä/vanhemmuudesta Lapsifoorumiin Helsinkiin.

Pari haastattelua olen bloggaajana antanutkin, tosin vain toimittajan kanssa pärstätysten kahvia leppoisasti tissutellen tai sähköpostitse näpytellen. Haastattelun jälkeen taitavat toimittajat ovat kääntäneet ajatuksenvirtaisen hölynpölyni järkeväksi tekstiksi, ja olen jopa saanut lukea ja tarvittaessa luvan tarkentaa tekstejä ennen niiden julkaisuja. Nyt homman nimi on live ja ilmeisesti jäpittäminen vähintääkin verkkokatsojien töllisteltävänä.

Mikäli vatsaani ei vetänyt veteläksi tieto yleisölle vedettävästä jutustelusta, niin viimeistäänkin tarkempi tutustuminen tapahtumaan iski alavatsan kramppiin. Foorumin esiintyjäkaartissa vilahteli sellaisia suurnaisia kuin Suvi-Anne Siimes, Sanni Grahn-Laasonen ja Marja Hintikka. Sinne sekaan on nyt ympätty isyyttä edustamaan aivopierujaan lennosta töksäyttelevä, vanhempainvapaata talvisotaan vertaava ja viimeksi -90 -luvulla julkisesti useammalle kuin kymmenelle ihmiselle puhunut (6. luokan kevätjuhlan juonto jäätyen) Oskari. Huh!

Miksi suht onnistuneesti julkisia puheita pari vuosikymmentä vältellyt ja kammonnut Oskari sitten suostui mukaan? Koska nyt Oskarilla on hieno mahdollisuus päästä sanomaan kantansa isyyteen ja vanhemmuuteen vähän isommassa mittakaavassa. Minua kiinnostaa hirveästi, miten isät saataisiin mukaan sekä tähän keskusteluun että ylipäänsä vahvemmin mukaan perhe-elämään. Pari kantavaa teemaa tässä meikäläisen blogikirjoittelun tuoksinnassa nousee usein esille:
- Isyys ei ole rakettitiedettä.
- Isyys on läsnäoloa, tekemistä ja välittämistä. Pelkkä osallistuminen ei riitä.
- Isyys on kokonaisvaltaista perhe-elämää.

Mitä mieltä te olette? Miltä näyttää isyys ja ennen kaikkea vanhemmuus vuonna 2040? Kommenttikenttä on vapaa keskustelulle :)

Mikä ihmeen Lapsifoorumi? Kyseessä on tiistaina 30.10. järjestettävä foorumi, joka on osa Sosiaali- ja terveys- sekä Opetus- ja kulttuuriministeriöiden Lapsistrategia 2040 -hanketta. Päivän polttavien aiheiden sijaan tarkoitus on käydä dialogia tulevaisuus-näkökulmasta.

Hallitus käynnisti keväällä 2018 kansallisen lapsistrategian valmistelun seuraavaa hallitusta varten. Tavoitteena on käydä laajaa yhteiskuntapoliittista keskustelua lapsi- ja perhepolitiikasta sekä vahvistaa lapsi- ja perhemyönteistä yhteiskuntaa.”

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

(K)Akkavalta on isäblogi monikkoperhearjesta kaikkine iloineen, suruineen ja kommervenkkeineen. Vaippavuorien, itkupotkuraivareiden ja ainaisen sekamelskan ytimestä löytyy huumori, joka siivittää perheemme kohti uusia seikkailuja.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018