Kirjoitukset avainsanalla pipari

Siitä se ajatus sitten lähti.

Sain vaimokkeelta Batman-piparimuotin. Olisin tietysti voinut tyytyä vain batman-logon muotoisiin pipareihin. Diplomi-insinöörivereni oli toista mieltä. Aioin toteuttaa Batmobilen!

Olemme jo nelisen joulua aiheuttaneet itsellemme turhaa stressiä kootessamme piparista ties mitä piirtämiäni hökkeleitä. Olen kuin koti-isien Lauri Ylönen, en laulun, mutta arkkitehtuurin vinkkelistä katsottuna. Tänä jouluna päätin olla vähintäänkin pipariautoilun Elon Musk upealla luomuksellani. Vaimoke antoi vapaat kädet toteuttaa pipariunelma.

En tiedä, kuinka montaa eri piparipaistajan perisyntiä lopulta rikoin, mutta virtaviivaisen autoni palaset paisuivat uunissa ylipainoiseksi... Fatmobileksi? Ohuelle paperille piperretyt millintarkat mittasuhteet kertaistuivat suhteettomiksi. Se tietysti heijastuu lopputulokseen.

Pikeeri onnekseni paikkaa edes pahimmat raot ja vinoumat. Näin ainakin kaikki pro-piparinpaistajat kertovat. Pikeerin suhteeton käyttö saisi kuitenkin oman sankariautoni näyttämään enemmänkin muumilta renkailla, joten pursotinkäsi täytyi kalibroida aika pienelle. Jännitti.

Kyllä sitä viimeistään kokoamisvaiheessa aina kysyy itseltään, miksi? Vaikea siihen tänäkään vuonna on mitään vastata. Jos ensi vuonna ei tarvitsisi enää kysellä.

Säheltäessäni tulin ilmeisesti keksineeksi kovettumattoman pikeerin. Joku varoitti aineen olevan pikaliimaan verrattavissa, mutta autoni ei liimannu sitten millään. Melkein käyn taloutemme Eri Keeper -pullolla jatkamassa tuotostani, kun "nokkapelti" ei ottanut pysyäkseen. Talousliimahan ei pikeeristä eroa muuten kuin makunsa puolesta.

Yhden romahduksen (siis rakennelman, ei itseni) ja noin viiden(sadan) voimasanan jälkeen sain auton lopulta pystyyn.

Mutta pikeeri ei vain lopulta täysin kovettunut. Käytin ilmeisesti erittäin vapaan kanan munia, koska ei se vetkuli pysynyt paikallaan sekuntiakaan. Tai noh, ehkä puoli minuuttia, jonka aikana sain otettua pari hassua kuvaa. Sitten luomukseni vain mäsähti. Myönnettäköön, että annoin kolmen tunnin pikeerikuivatussessioiden uuvuttamana pikkiriikkisen vauhtia kasaan romahtavalle autolle. Tilataideteos pyörii keittiömme pöydällä tämän joulun nimellä "Batman törmää pikeeriseinään".

Kaiken kaikkiaan tulos on/oli ihan yhtä paljon Batmobile kuin Ben Affleck on Batman. Kukin tahollaan voi sekä kannanoton että kuvien perusteella päätellä lopputuloksen onnistuneisuuden.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, pirskahtelevaa joulua (K)Akkavallasta!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

(K)Akkavalta on isäblogi monikkoperhearjesta kaikkine iloineen, suruineen ja kommervenkkeineen. Vaippavuorien, itkupotkuraivareiden ja ainaisen sekamelskan ytimestä löytyy huumori, joka siivittää perheemme kohti uusia seikkailuja.

Teemat

Blogiarkisto

2018