Odotus on vihdoinkin ohi ja olemme aviossa! Jihuu!
Häitä edelsi todellinen piinaviikko. Joka päivälle oli suunniteltuna ohjelmaa ja joka päivä vähän sattui ja tapahtui. Maanantaina meiltä hajosi auto, tiistaina hukkui sormus (hetkeksi), keskiviikkona koekampaus olikin unohtunut merkata kampaamon kalenteriin ja torstaina hääiltapala oli vähällä jäädä saamatta. Vielä kun häitä edeltävänä iltapäivänä ropsahti täyslaidallinen vettä, hieman jo vitsailimme, että todennäköisesti viikonloppuun mennessä juhlapaikkana toimiva kartano palaisi kivijalkaan asti. Vaan kuinkas kävikään?

Hääpäivä meni muutamaa huomaamatonta pilkkuvirhettä lukuun ottamatta jopa paremmin kuin odotukset. Voin omasta puolestani sanoa päivän olleen täydellinen. Käytännössä häissämme osui kaikki kohdalleen. Häistä tuli täsmälleen ”meidän näköiset”. Kokosin muutamia nostoja päivän kohokohdista.

Sattuma
Onnistumisen takana on satoja tunteja suunnittelua, askartelua, pipertelyä ja toteuttamista. Päivässä on kuitenkin myös muuttujia, joihin ei oikein osaa/pysty vaikuttamaan. Lähipiirissämme ei esimerkiksi ole luottopappia, joka voisi hoitaa kirkolliset menot rutiinilla ja tutuin sanankääntein. Myöskään säähän ei pysty kummemmin vaikuttamaan, ja tokihan sen toivoisi olevan aurinkoinen. Meillä kävi uskomaton arpaonni saadessamme Jussi Houtun vihkipapiksemme! Rento ja moderni pappi teki päivästä heti alusta lähtien huumoripitoisen ja vapautti tunnelman persoonallaan. Hän sulatti häävieraiden sydämet, joista useat tulivatkin kirkon jälkeen kehumaan papin maasta taivaaseen (kuten kirkonmiehelle soveliasta onkin). Todella iso suositus hänestä kaikille tamperelaisille pareille! Vielä kun aurinkokin paistoi täydellä terällä, lupasi sattuma päivälle pelkkää hyvää.

Bestmanit ja kaasot
Kuusi upeaa ihmistä juhli rinnallamme. Petteri, Anssi, Mikko, Sonja, Niina ja Arita tekivät päivästämme ikimuistoisen. Häittemme eteen tehty pyyteetön heittäytyminen asiassa kuin asiassa on tosiystävyyttä. On jaloa ja hyväsydämistä astua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle toisten onnen vuoksi. Toivottavasti he itse ymmärtävät, kuinka äärettömän tärkeitä meille ovatkaan!

Pitopalvelu
Pitopalvelusta olimme saaneet suositukset toisilta hääpareilta. Ruoka oli herkullista ja henkilökunta huomaamaton. Maukkaalle ja mahtavalle Vuokko Kalloselle iso kiitos ja iso suositus.

Ohjelma
Ohjelman ei tarvitse olla tiivis, eikä ohjelmanumeroita tarvita kovinkaan monia. Ohjelmia täyteentumpattu päivä saattaa tuntua pakonomaiselta puurtamiselta kaikille. Meillä ruokien väliin oli ympätty kolme nopeahkoa leikkiä ja kakkukahvittelun kruunasi bestmanien tunteikkaat puheet. Muuten päivä eteni omalla rennolla painollaan biletysvaiheeseen asti.

Kuvaajat
Meillä oli kaksi ihanaa kuvaajaa, Miska Lehto (tämän postauksen kuvat) ja Anneli Kuokkanen. Olemme päässeet maistelemaan jo kuvasatoa ja olemme äärimmäisen tyytyväisiä kumpaisenkin tekemiseen. Lämmin suositus myös kummallekin heille! Lisäksi lämmin suositus kahdesta eri kuvaajasta asiaa miettiville. Ihmiset näkevät asiat usein eri tavalla ja kaksi kuvaajaa saattaa samasta tilanteesta saada kumpikin täydelliset, mutta toisistaan täysin eriävät kuvat.

Tässä hääruokajämien ja kaikenlaisten häätilpehöörivuorien keskellä ei ainakaan vielä ole hahmottunut täysin se, että olemme nyt naimisissa. Ei vaikka se kaikista tärkein, Facebook-päivitys vaimon uudella sukunimellä, onkin jo tehty. Kunhan tämä hälinä pikku hiljaa laskeutuu, on mahtavaa päästä herkistelemään tuoretta avioliittoa. Juttua on sen verran paljon häihin liittyen, että sulhasblogi jatkaa vielä lentoaan näin häiden jälkeenkin ainakin toistaiseksi.

 

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

(K)Akkavalta on isäblogi monikkoperhearjesta kaikkine iloineen, suruineen ja kommervenkkeineen. Vaippavuorien, itkupotkuraivareiden ja ainaisen sekamelskan ytimestä löytyy huumori, joka siivittää perheemme kohti uusia seikkailuja.

Teemat

Blogiarkisto

2018