Legolandiin voi päästä reilusti edullisemminkin, kuin valmis pakettimatka.

Kirjoitin vinkkini Legolandin päivävierailijoille, mutta olen saanut paljon lisäkysymyksiä koskien pakettimatkoja ja majoitusta. Pakettimatkojen hinnat kohoavat viisihenkiselle perheelle helposti reilun 2500 euron hintaan, joka voi olla aika tyyris huomioonottaen sen, että matkalla käyttörahaakin kuluu mukava summa. Matkatoimistot järjestää pakettimatkoja Legolandiin, johon sisältyy kaikki lennoista majoituksiin. Jos hinta ei ole este, pakettimatka on varmasti helpoin vaihtoehto. Seuraavaksi onkin kuitenkin hyvä miettiä, että onko 3000 euron matkabudjetti liikaa, jos omatoimisesti matka ja majoituskulut voisi pudottaa puoleen? 

Monet tekijät vaikuttavat matkasuunnitelmaan. Minkäikäisiä lapsia perheessä on, huvittaisiko käydä muuallakin kuin Legolandissa ja kuinka monta yötä Tanskassa olisi mukava viettää? Miten siis valita juuri omalle perheelle paras, edullisin ja toimivin vaihtoehto? Finnairin suorat lennot Billundiin ovat hieno uudistus, mutta joskus lennot Köpenhaminaan ja vajaa kolmen tunnin ajo Billundiin voi tulla huomattavasti halvemmaksi, kuin koko perheen lennättäminen Legolandin porteille. 

Autolla näkee myös enemmän kaunista Tanskaa ja voi pysähdellä valitsemissaan paikoissa. Billund kun ei ole mielestäni mikään vierailemisen arvoinen kaupunki sinänsä. Vierailu Tanskan Billundissa on vähän sama, kuin laskeutuisi Oulun lentokentälle, hengailisi Oulunsalossa ja kuvittelisi nähneensä parhaat palat Suomea. 

Kokosin joitakin hyviä majoitusvaihtoehtoja ja vinkkejä omatoimisesti Legolandiin matkustaville perheille.

Majoitusvaihtoehdot Legolandiin matkustaville

 1.  Legoland hotelli. Legoland hotellin yöpymisen lähtöhinta on 420 euroa/yö viiden-kuuden sängyn huoneissa. Hinnat vaihtelevat paljon ajankohdasta ja huoneesta riippuen. Hotelli sijaitsee huvipuistoalueen sisällä ja voi siten olla uskomattoman kätevää lapsiperheelle. Pienimpien kanssa voi mennä milloin vain hotellihuoneeseen lepäämään, syömään eväitä tai päiväunille, jatkaakseen huvipuistoilua myöhemmin. Legoland Hotel on ehdottomasti kallein vaihtoehto, mutta kannattaa pitää mielessä, että Legolandin kautta varatuiden majoitusten mukana usein tulee sisäänpääsy Legolandiin. Legoland täyttää 2018 myös pyöreitä, jolloin hotellissa on tarjous 01.06.18 -11.08.18, jolloin lapset syövät ilmaiseksi hotellin buffetissa.
 2. Legoland Holiday village. Legolandin syntymäpäivätarjous lasten ilmaisista ruoista kuuluu myös tähän majoitukseen, samoin pääsyliput Legolandiin sisältyvät majoituksen hintaan! Muista vaan varata majoitus Legolandin kautta, ei muun palvelimen. Legoland holiday Village on ihan puiston läheisyydessä oleva leirintäalue, joten siellä voi majoittua eri tavoin: a) Ninjagomökit b)Tynnyrit c)Intiaanitiipit d) Merirosvo motelli e) Tavallinen leirintäaluemajoitus joko teltassa tai asuntoautossa. Motelli on kallein ja omatoiminen leirintäaluemajoitus edullisin. Holiday Villagen mökeissä ja motellissa on myös erillinen lakanamaksu, eli omat lakanat mukana reissussa ja voit säästää pitkän pennin. Kun buukkaatte yöpymistä, kysykää 1-2 päivän majoituksen hintaa ja pääsylippuja Legolandiin, sillä tarjoukset vaihtelevat sesongin mukaan. "Legoland holiday package" on maaginen sana, jolla voi saada halutun vastauksen.
 3. Lalandian mökit. Legolandin vieressä on Lalandian sisähuvipuisto, jolla on omat majoitusmökit. Mökit ovat Legoland Hotellia halvempia, joskin tähän majoitukseen ei sisälly lippuja Legolandiin. Lalandian mökeissä yöpyessä tosin saa pääsyliput Lalandian sisävesipuistoon, mikä on huikea elämys koko perheelle.
 4. Randbøldal Camping. Randbøldal sijaitsee 10 kilometrin säteellä Billundin lentokentältä ja Legolandista. Usein halvempi vaihtoehto kuin Legoland Village ja myös mahdollisuus mökkimajoitukseen.  Legoland tekee yhteistyötarjouksia leirintäalueen kanssa, joten kannattaa kysyä niistä ottaessaan yhteyttä. Tarjoukset vaihtelevat.
 5. Riis Feriepark. Give on n.19 kilometrin päässä Legolandista. Leirintäalue on myös Legolandin yhteistyökumppani ja yöpymisen yhteydessä voi saada ilmaiset sisäänpääsyt Legolandiin ainakin kahdeksi päiväksi. Riis Ferieparkissa on myös kiva pieni vesipuisto. Kysy tarjouksia Legolandiin buukkauksen yhteydessä.
 6. Trelde Næs camping.  Koska vedän kotiinpäin, ehdottaisin autolla liikenteessä oleville perheille majoituskohteeksi kotikaupunkiamme Fredericiaa. Fredericia on n. 50 kilometrin päässä Legolandista ja viiden hengen mökki Treldessä (ilman omaa suihkua) maksaa 75 euroa/yö. Trelde næs on meren rannalle sijoittuvat mukava pieni leirintäalue vesipuistoineen, josta pääsee helposti upeaan luonnonpuistoon tai Frederician keskustaan. Fredericia sijaitsee meren äärellä, omaa upeat rannat ja lapsiperheille paljon tekemistä. Fredericia on historiallinen kaupunki, jota ympäröi vanha vallihauta tykkeineen. Madsby Legepark on ilmainen puisto, jossa on juuri uudistettu tarzan rata, minigolf, pikkuveneet, kotieläinpuisto, madsbyjuna ja grillausmahdollisuus. Sateen sattuessa Dino´s legeland on upea sisäleikkimaa dinosauruksineen. Fredericia sijaitsee Lillebelt-sillan kupeessa, joten Tanskan läpi ajaessa on aina ajettava Frederician läpi. Tänne on helppo tulla ja täältä pääsee kaikkiin suuntiin.

Legoland hotellissa huoneissa on eri teemoja. Ninjago olisi ehdoton suosikki meille.
Legoland hotellissa huoneissa on eri teemoja. Ninjago olisi ehdoton suosikki meille.

Legoland Villagen leirintäalueella voi yöpyä vaikka tynnyrissä.
Legoland Villagen leirintäalueella voi yöpyä vaikka tynnyrissä.

Fredericia sijoittuu siltojen risteyskohtaan meren rannalle.
Fredericia sijoittuu siltojen risteyskohtaan meren rannalle.

Trelde næs leirintäalueen vieressä on luonnonpuisto ylväine lehtipuumetsineen ja merenrantoineen.
Trelde næs leirintäalueen vieressä on luonnonpuisto ylväine lehtipuumetsineen ja merenrantoineen.

Madsby legepark on ilmainen puisto, josta löytyy hauskaa tekemistä.
Madsby legepark on ilmainen puisto, josta löytyy hauskaa tekemistä.

Lalandian viihdekeskus on sisätiloissa, joka muistuttaa hämmentävästi kaunista kesäiltaa etelänmaissa.
Lalandian viihdekeskus on sisätiloissa, joka muistuttaa hämmentävästi kaunista kesäiltaa etelänmaissa.

Aquadome on upea vesipuisto Lalandiassa.
Aquadome on upea vesipuisto Lalandiassa.

Vinkit Legolandin omatoimimatkailijoille

 1. Hanki lennot Kööpenhaminaan. Jos edullisia suoria lentoja Billundiin ei löydy, osta lennot Kööpenhaminaan. Lennot Kööpenhaminaan ja ajaminen Legolandiin voi olla paljon edullisempaa, kuin koko perheen lennättäminen suoraan Billundiin. Lentojen hinnat vaihtelevat paljon ja asiaa kannattaa tutkia. Norwegianilla voi saada lentoja Helsingistä Kööpenhaminaan jopa 20 euro/suunta henkilö.
 2. Vuokratkaa auto. Kööpenhaminan lentokentällä vuokra-autojen lähtöhinta pyörii reilun 100 euron päivätaksassa. Perheen pääluvusta riippuen hinnat vaihtelevat, joten käykää läpi Kastrupin kentällä olevat autovuokraamot ja valitkaa edullisin vaihtoehto. Halvat meno- paluu lennot Helsingistä ja edestakainen ajomatka Kööpenhaminasta Billundiin voi pyöriä 500-600 euron kieppeillä bensoineen ja siltamaksuineen. Tällä summalla on vaikea löytää suoria lentoja Billundiin edes alennuskampanjoista. Lisäksi vuokra-autolla pääsee liikkumaan helpommin, voi vierailla muuallakin Tanskassa ja majoittua halvemmissa majoituskohteissa Billundin ulkopuolella.
 3. Yöpykää eri kohteissa. Legoland Holiday Villagessa tai muissa mainitsemissani kohteissa yksi yö ja nappaatte liput huvipuistoon siinä samalla. Jos viisihenkinen perhe ostaisi sisäänpääsymaksut erikseen ja siihen päälle vielä jokin erillinen halvempi majoitus, Legolandissa käyminen voi tulla lopulta kuitenkin kalliimmaksi. Villageen mentäessä tärkein vinkki on, että teette varauksen Legolandin kautta, muuten ilmaislippuja ei saa. Toisen tai kolmannen yön voikin sitten yöpyä tavallisella leirintäalueella Billundin ulkopuolella ja viimeisen yön vaikka Frederician Trelde Næs alueella. Näin säästätte roimasti matkabudjetissa.
 4. Ottakaa mukaan omat lakanat ja pyyhkeet. Tämä on hieman outo juttu, mutta Legolandin majoituskohteet tekevät hyvät tulot miltei 70 euron lakanamaksuilla. Pakkaisin matkalaukkuihin lakanat ja jättäisin huolella pari vaatekertaa kotiin.
 5. Varatkaa Legolandiin aikaa vähintään kaksi päivää. Jos nyt olette joka tapauksessa menossa omatoimisesti Tanskaan ja Billundiin asti, varatkaa Legolandin vierailulle vähintään kaksi päivää aikaa. Legolandissa ei yhdessä päivässä yksinkertaisesti ehdi nähdä ja kokea kaikkea, puisto on niin huikea ja suurella alueella.
 6. Ottakaa omia eväitä mukaan ja miettikää etukäteen missä aiotte syödä Legolandin huvipuistoalueella. Jos Legoland tekee hyvät tulot lakanamaksuilla, niin myös alueen ruoakapaikoilla. Ravintoloiden hinnat ovat aika tyyriitä, joskin buffetit tai hampurilaispaikat voivat olla visiitin arvoisia. On hyvä miettiä etukäteen, syökö alueella lounaan vai illallisen, vai meneekö suurimman osan aikaa omilla eväillä. Huvipuistoalueella on kivoja ruokailualueita, joissa saa syödä omia eväitä. Omat eväät ja juomat ova hyvä ratkaisu, jolloin matkabudjetti ei räjähdä käsiin ostaessa välipaloja ja naposteltavaa pitkin päivää koko perheelle. Billundin keskustassa ihan Legolandin vieressä on myös ravintoloita ja kauppoja, samoin kuin Lalandian sisähuvipuistossa löytyy normaalihintaisia ravintoloita.

Auttoivatko nämä vinkit? Kysy lisää, vastaan mielelläni!

Blogini Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tähän blogiin kirjoittelee Tanskassa asuvan monikulttuurisen uusperheen vegaaniäiti. Kirjoitan huomioita perheestä, kielestä, kulttuurieroista, ulkosuomalaisuudesta, vegaaniudesta ja valokuvailen rennolla otteella perheemme arkea. Elämäämme on  helppo kurkistaa myös instagram tililläni: https://www.instagram.com/jyllanninsuomineito/

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Syyskuu
Heinäkuu
Kesäkuu
2017

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla