Länteen suuntautuneen kesämatkamme jännittävin ja mieleenpainuvin elämys oli yöpyminen Kylmäpihlajan majakassa. Ei ehkä ensimmäinen mieleentuleva majaitusvaihtoehto kun matkustaa vauvan ehdoilla, mutta kaikki sujui hyvin.

Kylmäpihlajan majakkahotelli sijaitsee Rauman edustalla 10 km mantereesta. Saari on uloin Rauman edustan isoista saarista. Majakka on rakennettu 1952 ja majakan lisäksi se toimi luotsiasemana. Majakan historia olikin sopiva miehelleni, joka on luotsin poika.

Kylmäpihlajalle pääsee vesibussilla, joka lähtee Poroholmasta ja matka kestää 50 minuuttia, pysähtyen matkalla Kuuskajaskarissa. Meidän perheen venematkat sujuivat nauttien auringosta laivan kannella, ihaillen tyyntä merta ja syöttäen tytärtä. Saarelle pääsee myös omalla veneellä, sillä siellä on pieni vierasvenesatama. Kun saavuimme Kylmäpihlajalle tuntui kuin olisi tullut jollekin Kreikan saarista, sen verran karu oli saaren luonto, tyrnipensaat näyttivät oliivipuilta ja tuoksu oli kuin etelässä.

Majakassa on 13 hotellihuonetta ja meidän huoneemme sijaitsi toiseksi ylimmässä majoituskerroksessa, eli 7. kerroksessa. Kotiin palattua huomasi kyllä kävelleensä postaita ees taas, sen verran kipeiksi pohkeet tulivat, mutta onneksi kaunis merimaisema oli sen väärti. Meidän huoneessamme oli parisänky, mutta hotellista löytyy myös huoneita erillisillä vuoteilla. Hotellilta on mahdollista saada erilliseen hintaan vauvansänky, mutta meidän tyttäremme nukkui yön omassa vaunukopassaan. Huoneet on sisustettu siististi merihenkisesti. Huoneissa ei ole omaa kylpyhuonetta, vaan suihkut ja vessat on yhteisessä käytössä majoittujien kesken käytävillä useassa eri kerroksessa. Ajattelin etukäteen, että jaettu wc on hankala vauvan kannalta, mutta pesut ja vaipanvaihdot onnistuivat mainiosti.

Vuorokautemme majakkasaarella käsitti samoilua saarella, meren ihailua, käärmeiden bongailua, kahvittelua saaren kahvilassa, auringonottoa, lasillisen kuohuviinin nauttimista (kuului huoneen hintaan), rauhoittumista, saunomista yleisellä vuorolla (kuului huoneen hintaan), illallistamisen majakan ravintolassa, upean auringonlaskun, hyvin nukutun yön, kivan aamiaisen syömisen (kuului huoneen hintaan) ja paljon iloa ja naurua. Satamasta majakalle vie kivinen polku mitä pitkin pystyi työntämään lastenvaunuja, mutta muuten vauva kulki saarella Manducassa.

Oli kyllä kiva hieman erilainen vuorokausi. Minä ja tyttäreni nautimme merellisestä ympäristöstä vaikka olemme tällaisia järvi-ihmisiä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla