Tiedätkö Ahlströmin ruukit? Itse en nimittäin ollut tietoinen tällaisista ihanista historiallisista ruukkialueista ennen kuin etsin ja löysin netin syövereistä meidän pienelle perheelle majoituspaikkoja Länsi-Suomen kesäretkeämme varten. Teimme tosiaan pienen matkan länteen ja ensimmäisen yön yövyimme Noormarkussa Ahlströmin ruukissa. Toinen ruukkialue sijaitsee Kauttualla.

Kyseessä on historiallinen ruukki 1800-luvulta, jossa nykyään on kokous-, ravintola- ja majoitustoimintaa. Me yövyimme ruukkialueella vierastalo Sahalassa, joka on ollut aikanaan sahan konttori ja asuinrakennus. Huone oli sisustettu todella kauniisti vanhaa kunnioittaen. Huoneessamme oli parisänky ja Instagramin seuraajani näkivätkin jo aikaisemmin, että vauva nukkui tyytyväisenä vaunukopassa sängyn vieressä. Huoneeseen olisi saanut halutessaan kyllä myös erillisen lastensängyn. Huoneessa oli oma kylpyhuone, mutta vierastalon asukkaiden yhteisessä käytössä oleva oleskelutila keittiöineen sijaitsi talon yläkerrassa.

Aamiainen oli tarjolla Noormarkun klubilla, jonne kävelimme idyllisen ruukkialueen läpi majoitustaloltamme. Miten tykkäänkään tällaisista hyvin pidetyistä, idyllisistä ja historiallisista ruukkialueista. Harmillista oli, että tarkemmin ruukkiin pääsee Noormarkussa tutustumaan ainoastaan ryhmässä ennakkoon varaamalla. Kävelyn jälkeen nautimme mukavan perusaamiaisen klubin terassilla maalaismaisemaa ihastellen.

Tykkäsimme tästä hieman erilaisesta majapaikasta. Olipa ylellinen ja rauhallinen majoituspaikka, suosittelen jos liikut tuolla päin Suomea.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla