Tyttären 1v-synttäreitä juhlittiin viime kuussa sekä kaverisynttäreiden että sukujuhlien merkeissä. Päivänsankari sai mielettömän kivoja lahjoja ja uusilla leluilla onkin leikitty ahkerasti juhlien jälkeen.

Me vanhemmat annoimme tyttärellemme yksivuotislahjaksi keinuhevosen. Kyseessä ei ole mikä tahansa keinuhevonen, vaan suvun vanha keinuhevonen, jonka löysin mökin navetalta melko huonossa kunnossa. Laitoin muutamaan entisöintiliikkeeseen tarjouspyyntöä, mutta kun hinta-arviot kunnostukselle liikkuivat 700-900€ välillä oli pakko luottaa siihen, että mieheni osaa hoitaa tämänkin asian. Lähtökohta kunnostustyölle oli tämän näköinen. Mieheni hioi, liimasi rungon ja jalat paikoilleen, teki korvat ja maalasi hevosen neljään kertaan. Onneksi hevosessa oli jäljellä vielä hiukan vanhaa maalipintaa, joten saimme irrotettua hevosesta maalinäytteet joiden kanssa menimme maaliostoksille rautakauppaan, halusin, että hevosesta tulisi samannäköinen kuin se on ollut viime vuosisadalla. Ystävättäreni vielä viimeisteli hevosen tekemällä sille hännän, harjan, satulan sekä suitset. Lopputuloksesta tuli hieno ja keinuhevonen pääsi takaisin lasten leikkeihin mukaan. Tytär ilmoittaakin sanomalla "ihahaa", kun haluaa päästä keinuhepan kyytiin ratsastamaan.

Tyttäreni serkkupoika oli löytänyt kaupasta hienon Plaston pinkin mopon syntymäpäivälahjaksi. Jotenkin ajatus siitä, että pieni koululainen oli ajatellut pientä serkkutyttöään ja tämän ensimmäisiä syntymäpäiviä kaupassa asioidessaan, on jotenkin liian herttaista. Mopolla tyttö ajaleekin nykyään päivittäin ja pärisyttää samalla huuliaan "pryyy, pryy." Plaston mopo on siitä hyvä, että tämmöisen pienenkin tytön jalat ylettävät juuri ja juuri maahan potkaisemaan vauhtia. Mopon penkki on toki kapeampi kuin monissa muissa potkuautoissa, mutta todella hienosti meidän tättähäärä on kyydissä pysynyt.

Voi sitä ihmetyksen määrää kun ensi kertaa puhalsimme lahjaksi saatuja saippuakuplia. Tytär oli aivan tohkeissaan kuplista, jotka leijailivat kauniisti ja sitten ne vaan hävisivät. Nykyään saippuakuplia pitääkin puhallella usein sekä sisällä että ulkona. Saippuakuplista tulee ehdoton tämän kesän hittijuttu! Lisäksi kesää ajatellen tyttö sai lahjaksi uimarenkaan ja rantapallon, sellaiset Disney prinsessojen kuvilla varustetut tottakai.

Pieni musikantti sai lahjaksi oikean kellopelin. Mukana tuli myös nuotteja, joten saattaa olla, että meidän perheen isä-ihminen on kaikista eniten innoissaan tästä uudesta soittimesta. Taapero osaa kyllä hienosti soittaa kellopeliä, mitä kovempi ääni sen parempi.

Mummiltaan pikkuneiti sai Thomas Sabon nalleriipuksen. Mehän saimme tyttäreni kanssa äidiltäni kastepäivänä lahjaksi äitivauvakoruksi Thomas Sabon lastenvaunut ja suloiset vauvantossut. Nalle täydentääkin ihanasti olemassa olevaa korua. Toivottavasti tästä lahjaideasta tulee jokavuotinen perinne.

Tyttäremme sai ensimmäiset Duplonsa syntymäpäivälahjaksi. Niistä onkin tullut koko perheen ehdoton suosikkijuttu. Paketeista paljastui ensimmäinen maatilaniensimmäinen leikkimökkini sekä koulubussi. Varsinkin nuo ukot ovat tyttären mieleen ja koulubussiin hän tykkää laittaa matkustajia ja matkatavaroita kyytiin. Isäihminen on koonnut ties minkälaisia kokonaisuuksia Duplo-paloista ja tyttö on kovasti rakennelmia tutkiskellut. Nyt pitäisi vaan keksiä jokin kiva säilytysratkaisu Duploille.

Lahjaksi tuli parikin erilaista pinoamislelua. Suloisen Djecon kuutiotornin hankin Lapsimessuilta Allomaarin osastolta. Pahvisia kuutioita lapsi voi kasata päällekkäin tai pinota sisäkkäin. Laatikoiden sivuissa seikkailee numerot 1-6 ja värikkäitä kuvia. Parasta kyseisessä lelussa on kuitenkin mukana tulevat maatilan eläimet, jotka asustelevat omissa taloissaan. Tyttären kanssa on ollut helppo leikin kautta opetella onko possu ylhäällä, alhaalla, edessä, takana vai sisällä laatikossa. Tyttö on jotenkin tosi suloisesti leikkinyt eläimillä ja laittanut niitä majoihinsa ja kuljetellut elukoita ympäri kotia.

Mauri Kunnaksen purkkipyramidia tytön on ollut helpompi pinota kuin neliön mallisia laatikoita. Pinomisen lisäksi tytär on tykännyt kasata ämpäreitä sisäkkäin. Mauri Kunnaksen pikkuiset vadit ovat päässeet mukaan myös kylpyleikkeihin.

Tuleva designin ystävä sai kummiltaan lahjaksi vaaleanpunaisen mini Mariskoolin. Mariskoolissa säilytetään tällä hetkellä pikkuisen hiuspinnejä. Lahjanantaja sanoi erityisesti, että tämä on sitten yksivuotiaan oma ensimmäinen Mariskooli eikä äidin.

Tyttönen sai pari uutta palapeliä. Helppo nuppipalapeli on päässyt heti mukaan leikkeihin. Djecon coucou-cow palapeli on hauska ja hiukan nuppipalapeliä haastavampi, sillä siinä eläimet koostuvat kahdesta palasta.

Uusia kirjoja olin toivonut hiljaa mielessäni ja niitä tytär ilokseni saikin. Vaikka käytämme todella ahkerasti kirjaston palveluja on mielestäni mukavaa, että tytöllä on kuitenkin myös omia kirjoja, joihin voimme palata aina halutessamme. Hauskassa "vilkkaat viidakon eläimet" kirjassa pystyy tarinan lomassa painamaan napeista eläinten ääniä. Marimekon tekstiilisuunnittelija Aino-Maija Metsolan kuvittama Värit- katselukirja on visuaalisesti ihastuttava ja useat luukut tuovat lisää mielenkiintoa lukuhetkeen. Ja entäs kun tytär sai ensimmäisen prinsessakirjansa! Satukirja on siitä kiva, että siinä on paksummat sivut, joten tytär pystyy itse helposti kääntelemään sivua. Näitä hieman pidempiä prinsessatarinoita on nyt viime päivinä ruvettu lukemaan yhdessä, tosin tyttö ei kovinkaan hyvin jaksa vielä kuunnella pitkiä satuja.

Tulevia kahvikutsuleikkejä varten tytär sai suloisen herkullisia konvehteja. Puiset konvehdit ovat todella nättejä ja settiin kuului myös kiva vaaleanpunainen tarjotinvati. Nyt karkit pääsivät koristamaan tyttären omaa huonetta. Odotan jo innolla sitäkin ikää kun tyttö innostuu kotileikeistä ja saan hankkia lisää tällaisia kauniita puisia kotileikkeihin sopivia leluja.

"Pikku Papu, Pikku Papu, Pikku Papu puutarhuri..." Meillä on syntymäpäivistä lähtien soinut kotona päivittäin monta kertaa päivässä Pikku Papun laulut . Kyseessä on Liisa Kallion kuvittama lorukirja, jonka mukana tuli CD, jossa on Soili Perkiön loruista säveltämiä lauluja. Kyseinen levy on valittu vuonna 2012 vuoden lastenlevyksi, enkä ihmettele laisinkaan, sen verran riemukkaita lastenlauluja loruista on syntynyt. Tytär osaa näyttää kun haluaa, että CD-levy laitetaan päälle ja sitten hän hytkyy soittimen ääressä musiikin tahdissa ihan innoissaan - niin suloista. Pikku Pavusta on julkaistu muitakin kuvakirjoja ja Pikku Papu-orkesteri kiertää ympäri Suomea.

Entäs tää halittava Niiskuneiti-pehmo! Toivon, että tyttö isompana innostuisi muumeista, joten oma Niiskuneiti on oikein passeli. Meidän vauveli tykkää muuten kovasti pehmoleluista. Säilytämme pehmoja tietyssä kopassa ja ainakin kerran päivässä tytär haluaa käydä kaikki pehmot sieltä läpi ja halia ja pussailla niitä.

Pentikin Halipupu on klassikko. Tämä on tyttären toinen Halipupu ja oli jotenkin hellyyttävä huomata, että tätä uutta pupua hän ei hyväksynyt unileluksi, mutta uusi pupu on kyllä päässyt mukaan leikkeihin. Lisäksi tytär sai samaan sarjaan kuuluvat Halipupu pikkulusikat, jotka ovat käytössä osoittautuneet ihan parhaiksi. Jotenkin niiden muotoilu on todella mukava käteen ja niillä tytär usein nauttiikin nykyään ateriansa.

Ihania lahjoja!

Kommentit (7)

1/7 | 

Kivoja lahjoja! Mopon tarina oli erityisen liikuttava.

Mistä olet hankkinut tuollaisia pieniä rusettipinnejä? Ja erityisesti tuon kuvissa usein esiintyvän vaaleanpunaisen?

 Laura

2/7 | 

Ihania lahjoja teidän neiti on saanut. Todella hieno perinne keinuheppa on teille muuttanut. Meilläkin asustaa perintö keinuheppa, kuopus sai sen kummisedältään (kummin suvussa kulkenut) 1 vuotis lahjaksi. Hän oli myös entisöinnyt hepan, mutta jättänyt tarkoituksella osan ajanpatinaa näkyviin. On edelleen käytössä päivittäin ja tulee olemaan varmasti lelu, jonka säästämme seuraaville sukupolville.

Puiset konvehdit ovat todella kauniit, josta sainkin idean oman kummityttöni syntymäpäivä lahjaan.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014
4/7 | 

Laura - kaiken lisäksi moposta on tullut ihan suosikkijuttu, joten serkku valitsi täydellisen lahjan. Itse sen sijaan olen ihastunut Plaston tuotteisiin mopon kautta, vaikka mitä kivoja leluja muovista. Olen hankkinut rusetteja Name It:ltä, KappAhlista ja Helsingin Bulevardilla sijaitsevasta Le Bunuellista. Kyseinen vaaleanpunainen on muistaakseni Le Bunuelista. Tykkään kun rusetin pinniosa on myös pehmustettu, joten se on kiva ja helppo sujauttaa pikkuisen hiuksiin.

Vierailija 2 - upea idea, että teidän keinuhevoseen on jätetty ajanpatinaa näkyviin. Tykkään kyllä kovasti tästä ajatuksesta, että suvun esineet pääsevät taas oikeutetusti takaisin mukaan leikkeihin. Ihana kuulla, että keksit postauksesta lahjaidean. Tyttären saamat konvehdit olivat muistaakseni norjalaiset, mutta en valitettavasti tiedä mistä ne on hankittu.

Naanu
9/7 | 

Hei ja ihana kun löysin tieni blogiisi. Olette saaneet tehtyä keinuhevosvanhuksesta todella upean ja nyt sen elämä jatkuu varmasti vielä pitkään. Olen siksi niin innoissaan hevosesta, kun minulta löytyy samanlainen, mutta se on maalattu uudelleen joskus ja en tiennyt yhtään mitkä alkuperäiset värit voisivat olla. Kiitos sinun, nyt tiedän vähän paremmin mitä maalikaupasta lähden etsimään. Onko sinulla muuten tietoa edes suurinpiirtein miltä vuosikymmeneltä hevonen on? Ostin oman aarteeni sen toiselta omistajalta, joten historia ja sen myötä ikä on täysin mysteeri. Mutta kiitos sinulle vielä kauniista juhlakuvista ja kiva jos ehdit vastaamaan uteluihini. :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Keinuhevonen on kyllä upea ja olen iloinen, että se sai uuden elämän suvun nuorimman sukupolven leikeissä. Käsittääkseni meidän hevonen on 1920-40-luvulta peräisin. Toivottavasti sinunkin keinuhevosesta löytyisi uuden maalipinnan alta tarkempaa tietoa minkä värinen se alunperin on ollut.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla