Mahtavaa uutta vuotta!

2015. Uusi vuosi. Tiedossa kaikkea uutta ja toivottavasti paljon onnellisia hetkiä.

Haluaisin kuitenkin vielä palata vuoteen 2014. Vuoteen joka mullisti elämäni. Vuoteen jollaista en ole koskaan aikaisemmin kokenut. Minusta tuli äiti. Jos vuosi 2013 oli tähän mennessä elämäni kamalin ja samalla onnellisin, niin vuosi 2014 oli pelkästään täynnä onnea. Pläräsin läpi blogiani vuodelta 2014, oli liikuttavaa palata menneisiin hetkiin. Haluan nyt vuoden 2014 jokaiselta kuukaudelta nostaa jonkun huippuhetken tai tunnelman.

 

TAMMIKUU

Babymoon oli tammikuun lopussa. Teimme mieheni kanssa viimeisen matkan kahdestaan, ennen kuin meistä tulisi perhe. Babymoon matkamme suuntautui Osloon, miten kiva kaupunki se olikaan. Ihastuimme molemmat Oslon nähtävyyksiin, museoihin, shoppailumahdollisuuksiin ja kivoihin kahviloihin. Kuvia reissustamme löytyy muun muassa täältä.

 

kuva: Pinja Bruun

HELMIKUU

 Helmikuu oli viimeinen tavallinen kuukausi ennen äitiyslomalle jääntiä ja vauvan syntymää. Elettiin miehen kanssa niin kuin nuoripari elää. Käytiin töissä, harrastettiin, syötiin ulkona, mökkeiltiin ja nähtiin kavereita. Minulla oli täydellinen olo ja olin elämäni kunnossa. Masuni oli ihana. Masukuvauskin oli helmikuussa. Helmikuussa ilmeni, että Eeva oli edelleen perätilassa masussa. Olin silloin varma, että en tulisi synnyttämään vauvaa perätilassa. Niin sekin ajatus muuttui ja seuraavassa kuussa päädyin normaaliin alatiesynnytykseen sektion sijasta.

 

MAALISKUU

Äitiyslomani alkoi maaliskuussa. Olen valmistumisen jälkeen tehnyt paljon töitä ja nauttinut työelämän tuomista haasteista. Oli hurja sulkea työpaikan ovi moneksi kuukaudeksi, mutta toisaalta olin aivan innoissani edessäni odottavasta uudesta elämänvaiheesta. Työ ei olisikaan enää se kaikki.

Päätin nauttia kuukaudesta ennen vauvan syntymää täysillä. Tein kaikkea sitä mistä nautin. Aamuisin päätin, mitä sinä päivänä tekisin. Päällimmäiseksi on jäänyt mieleen ihanat rauhalliset hetket Helsingin kivoissa kahviloissa. Ikimuistoisin yllätys oli ystävieni minulle järjestämät baby showerit. Oli ihanaa, että ystävät olivat ajatelleet minua ja tulevaa vauvaa ja olivat järjestäneet kivoja leikkejä, herkullista ruokaa ja suloisia paketteja. Hauska katsella miten monesta baby shower-lahjasta on tullut tyttäreni suosikkijuttuja. Kiitos ihanaiset.

 

HUHTIKUU

Tytär syntyi.

Onni. Kiitollisuus. Rakkaus.

 


TOUKOKUU

Arjen opettelua. Mies palasi töihin lähes neljän viikon loman jälkeen. Imetys oli yllättävän raskasta henkisesti. Kukaan ei ollut sanonut, että vauva on rinnalla jatkuvasti. Rintamaito ei neuvolan mukaan riittänyt, sillä tyttärelle ei tullut heidän käyrien mukaan painoa riittävästi. Pienen tauon jälkeen otimme taas korvikkeet käyttöön äidinmaidon rinnalle ja tyttären paino rupesi nousemaan paremmin. En oikein muista toukokuun tapahtumia tai normaaleja päiviä, kun olemme olleet tyttären kanssa kaksin. Olen ehkä elänyt jossain sumussa. Turha harmitella nyt, että olisi pitänyt ottaa enemmän videokuvaa tai valokuvia tai kirjoittaa ajatuksia ylös tuolloin. Toukokuussa olen vaan elänyt ja tutustunut tyttäreeni. Luin jostain postauksestani, että tytär on nukkunut jopa 4h päikkäreitä, missäköhän vaiheessa ne muuttuivat 40 minuutin mittaisiksi.

Toukokuun huippuhetki oli äitienpäivä. Minä olen äiti tälle ihanalle tytölle.

 

kuva: V-V V

KESÄKUU

Tyttären ristiäiset. Kastetilaisuus pidettiin lähikirkossa ja paikalla olivat kummit ja lähes kaikki sukulaiset. Kaunis päivä.

Kesäkuussa siirryin Vauva.fi-bloggaajaksi. On ollut mukava jakaa lukijoille pieniä paloja minun elämästä.

 

HEINÄKUU

Kesäloma. Poikkeuksellisesti oltiin koko kesä Suomessa. Nautittiin vaan pikkuisen ensimmäisestä kesästä lähinnä mökillä. Tehtiin reissu Raumalle ja sen lähialueille ja yövyttiin Kylmäpihjalan majakassa.

 

ELOKUU

 Tytär aloitti kiinteiden syömisen ja alusta asti ruoka on maistunut hänelle hyvin. Perheen yhteinen harrastus, eli vauvauinti alkoi. Muutenkin palattiin arkeen ja takaisin kaupunkiin mökiltä. Mies aloitti uudessa työssä - upeeta rakas.

 

SYYSKUU

Tavallinen kuukausi. Harrastukset alkoivat: muskari, pilates, kerho ja jumpat. Nautin viimeisistä lämpimistä päivistä ja hyvästelin lopullisesti kesän venetsialaisten merkeissä. Tytär rupesi nukkumaan täysiä yöunia ja näin ollen minäkin.

 

LOKAKUU

Meidän perhe matkusti Nizzaan. Ehdottomasti yksi elämäni parhaista lomamatkoista. Otettiin viikko rennosti, nautittiin ja kaikki meni hyvin tyttären ensimmäisellä ulkomaanmatkalla.

 

MARRASKUU

Kiva kuukausi! Olin paljon kotona Helsingissä ja tein vaikka mitä. Muistelin vuosi sitten ollutta rakenneultraa.

 

JOULUKUU

 Vauvan ensimmäinen joulu. Joulu tuli taas yllättävän nopeasti ja tälläkin kertaa se tuli ilman stressiä. Lämpimät muistot jäi meidän perheen joulusta. Päällimmäisenä mieleen jäli iloinen pikkutyttö, jok istuu, vilkuttelee ja hymyilee niin että pikkuhampaat näkyvät.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla