Muistelen täällä tasan vuosi sitten ollutta iltaa. Ilta, joka muutti elämäni. Tasan vuosi sitten sain nimittäin tietää olevani raskaana. Olimme mieheni kanssa matkoilla Sveitsissä, kun rupesin laskeskelemaan mikä aika kuusta on menossa. Niinpä suuntasimme kaupunkipyörillämme paikalliseen apteekkiin ostamaan raskaustestiä. Apteekin pussukan kanssa kävimme vielä rauhallisesti illallisella helteisessä Zurihissä ja pyöräilimme Zurich-järven rantoja pitkin majapaikkaamme.

Mieheni odotti olohuoneessa. Katsoin sanattomana testiä, näyttikö se oikeasti kahta viiva. Ehkä sanoin miehelleni, että "mä oon raskaana". En muistaakseni itkenyt tai kiljunut, olo oli heti tyyni, onnellinen ja rauhallinen. Raskaustestin saksankielisistä käyttöohjeista yritimme vielä tavailla, että tarkoittivatko nämä kaksi viivaa sitä mitä niin kovasti olimme jo vuoden toivoneet. Emme tainneet puhua toisillemme mitään enää sen illan ja yön aikana. Yö ja seuraava päivä menivät jossain sumussa. Taisimme olla molemmat seitsemännessä taivaassa.

Seuraavana päivänä lähdimme kiertämään Zurichin lähiseutuja autolla. Kaksin, tai siis kolmistaan. Muistan, että laitoin tienpäältä tekstiviestin Suomeen ystävättärelleni, joka oli tietoinen meidän vauvatoiveista ja oli tukenut rankkoina päivinä. "Meitä taitaakin olla kolme tällä matkalla".

Eihän vuosi näin jälkeen päin aateltuna ole pitkä aika toivoa, että vauva tulisi. Monet pariskunnat toivovat raskautta vuosien ajan. Mutta kyllä vuoteen ehti silti mahtua vaikeita päiviä jolloin tuntui, että kaikki muut saavat lapsia ja me ei. Oli päiviä kun vastaan käveli vaan raskaana olevia naisia, telkkarista tuli vaan vaippamainoksia ja facebook mainosti vaan raskaustestejä, silloin pääsi itku.

Tänään olen nauranut, halinut, sylitellyt rakkaan tyttäreni kanssa. Uskomatonta että minulla on kaunis tytär, joka vuosi sitten oli pienenpieni salaisuutemme Sveitsissä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla