Meidän perhe teki viikonloppuna tämän vuoden ensimmäisen mökkireissun. Aatella, että viimeksi olimme mökillä jouluna.

Mieheni piti perjantaina vapaapäivän, joten pääsimme lähtemään Joukolaan jo torstaina, mikä oli hyvä juttu, sillä koko torstai-ilta kuluikin siihen, että saimme mökin lämpiämään siedettäviin lukemiin. Mökissä on peruslämpö, joten ihan nollista ei lämmitysurakkaa tarvitse onneksi aloittaa.

Koko viikonlopun vallitsi todella masentava ja harmaa sää, eikä aurinko näyttäytynyt kertaakaan. Ilmeisesti samanlainen sää oli ollut myös pääkaupunkiseudulla. Ulkoilu oli oikeeta pakkopullaa ikävän ilman vuoksi. Mieheni onneksi keksi yhtenä päivänä, että voisimme tehdä retken ja lähdimmekin isolla porukalla nuotioretkelle lähivuorelle mukanamme makkarat ja termarissa glögiä. Pieni arkinen juttu, mutta jonka tulemme varmasti muistamaan pitkään.

Viikonloppu kului muuten leppoisissa merkeissä ja päivät etenivät tyttären aikataulun mukaan. Oli kyllä ihana päästä pois kaupungin melusta ja velvollisuuksista.

Leikittiin tytön kanssa minun vanhoilla leluilla; löytyi palikoita, duploja ja paljon ihania kirjoja. Mieheni kanssa olimme innoissamme minun vanhoista legoista ja vietimmekin tyttären mentyä nukkumaan romanttista laatuaikaa rakentamalla hevostallia.

Saunominen kuluu mökkeilyn rutiineihin. Mieheni jaksoi jopa lämmittää savusaunan, mikä on monen tunnin projekti. Olipa ihanat pehmeät löylyt. Vauvaan en vieläkään uskaltanut ottaa mukaan savusaunaan naistenvuorolle, ehkä sitten pääsiäisenä. Muuten hemmottelimme itseämme viikonlopun aikana hyvällä rualla ja kahvilla.

Sukulaisiakin oli tullut omille mökeilleen hiihtoloman viettoon, joten pikkuisellemme riitti yksi ylimääräinen syli. Kiitos sylittelijälle.

Mökkiviikonlopun jälkeen olemme aktiivisesti aloittaneet wc-remontin suunnittelun, sillä urakoitsija kävi tutustumassa työmaahan lauantaina. Isoimmat päätökset on seinä- ja lattiamateriaalien valitseminen, jotta remontti voisi alkaa tässä kevään aikana.

Toivotaan, että aurinko näyttäytyisi tällä viikolla, ainakin tänä aamuna paistoi jo.  Aurinkoa mieleesi!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla