Viime viikolla päättyi vanhempainvapaani. Jo jonkin aika sitten piti siis tehdä päätös mitä teen, tai oikeastaan mitä me mieheni kanssa teemme, vanhempainvapaan jälkeen. Menenkö töihin, jäänkö minä kotiin vai olisiko nyt jo miehen vuoro päästä hoitamaan tytärtä kotona. Muistan raskauden loppuvaiheessa ajatelleeni, että palaan töihin heti vanhempainvapaan jälkeen. Mutta niin nämäkin ajatukset muuttuivat äitiyden myötä ja päätimme, että minä jään kotiin ainakin toistaiseksi. Toiveenamme olisi, että voisimme hoitaa tytärtä kotona ainakin siihen asti kunnes hän täyttää 1,5 vuotta.

Olen kuullut useamman äidin sanovan, että eivät jaksa kotiäitiyttä. Itse puolestani nautin tästä elämäntilanteesta aivan suunnattomasti. Arki sujuu omalla painollaan leppoisasti (vielä kun joku kertoisi mitä ruokaa voisi tehdä :) ). Päivisin voin tyttären kanssa tehdä juuri sitä mitä haluamme - nähdä ystäviä, harrastaa, ulkoilla tai olla vaan kotona.

Rakastan olla tyttäreni kanssa päiviä. Tytär on niin pieni, että en raaskisi laittaa häntä vielä hoitoon. Haluan olla itse näkemässä, kun hän oppii lisää uusia taitoja. Nämä yhdeksän kuukautta ovat menneet niin nopeasti, että en ole vielä saanut tarpeekseni tästä kotielämästä.

Viimeinen vanhempainvapaapäiväni meni hyvin tavallisesti, vaikkakin päivä oli lauantai. Aamupäivä leikittiin tyttären kanssa kaksin kotona, sillä mies lähti muuttoavuksi ystävillemme. Yksi upea "leikkikalu" oli oma hääpukuni, jonka jätin esille torstain Käytä hääpukuasi päivän jälkeen, tytär jaksoi ihastella upeaa pukua pitkään. Lounaaksi söimme edellisenä päivänä valmistettua kasvislasagnea, jonka jälkeen lähdimme pitkälle parin tunnin kävelylenkille. Syötiin välipala kotona, mies tuli kotiin ja tehtiin vahdinvaihto, jolloin minä pääsin ystäväni kanssa treenaamaan salille. Illalla oltiin sitten koko perhe yhdessä ja nautittiin rennosta tunnelmasta.

Nyt ollaan sitten hoitovapaalla. Katsotaan kuinka pitkään...

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla