7.30 rupesi tyttären huoneesta kuulumaan kitinää ja ulinaa. Olin ehtinyt nukkumaan siis reilut kuusi tuntia. Päätin, että tänään menen maate reilusti ennen puoltatyötä.

Aamupusut ja nappaan rakkaan syliini ja menemme vanhempien sänkyyn "aamiaiselle". Taidettiin molemmat nukahtaa vielä hetkeksi, sillä vasta tunnin päästä nousemme ylös sängystä. Ihania nämä aamut, kun ei ole kiire mihinkään. Tänään on tiedossa viikon kotipäivä, ilman sen suurempia suunnitelmia tai sovittuja menoja.

Tytär on todella hyvällä tuulella - juttelee kovasti ja kikattelee. Teemme aamupesut ja vaihdamme päivävaatteet päälle. Kotipäivät vietetään mukavasti verkkareissa. Vaikka tytär on jo yhdeksän kuukautta vanha, hän ei ole vieläkään ymmärtänyt haluta kääntyillä hoitopöydällä, joten pukeminen tapahtuu tänäänkin rennoissa fiiliksissä.

Päätin keittää aamupuuron. Yleensä teen puuroannoksemme mikrossa - olen varsinainen kodinhengetär. Tytär leikkii tyytyväisenä keittiönlattialla uuden pingviininsä kanssa. Naureskellaan samalla Suomipopin jutuille. Teen itselleni päivän ensimmäisen laten. Taisin löytää uuden suosikkikahvinkin - Nespresson Volluto. Arkiset ovat iloni.

Aamiaisen jälkeen menemme olkkarin lattialle leikkimään. Käyn välissä laittamassa pesukoneen päälle - tyttärelle tulee itku, kun en ole näköpiirissä. Ja käyn tekemässä päivän toisen laten - tyttärelle tulee itku tästäkin. Kovasti halaillaan ja sylitellään ja tytär kaipaa läheisyyttä. Leikitään uudella pinoamislelulla ja tutustutaan yhdessä Liikenneturvalta saatuihin materiaaleihin, eli minä luin esitteitä ja tytär syö niitä.

Kello rupeaa näyttämään lounasaikaa ja lämmitän tyttärelle mieheni eilen valmistamia kasvispihvejä. Ei siinä kauaa nokka tuhise, kun tytär sormiruokailee muutaman pihvin. Ihana seurata miten hyvin tytär syö jo "aikuisten ruokaa". Imetän, jonka jälkeen lasken tyttären sänkyynsä, jonne hän nukahtaa noin klo 11.30. Ihan uskomatonta, miten helppoa tämä nukuttaminen onkaan.

Ryntään heti koneelle - sähköpostit, pyykit pyörimään, suosikkiblogit, Karttuuni postauksen julkaisu  ja uusien postausten luonnostelua. Syön vähän lounasta. Olohuoneen sohvanurkka on mun rentoutumispaikka kotona.

Jännittää koko ajan, että milloinkahan tytär herää, kun ei oltu aamupäivällä missään, että väsyikö riittävästi. Maanantainahan hän veteli MiniSatsin jälkeen kahden tunnin päikkärit. Yhdeltä tytär lopulta herää, joten vetäisi sellaiset puolentoista tunnin unet. Ihan hyvä siis. Tytär on todella hyväntuulinen herättyään, siitä tiedän, että unta on saatu riittävästi.

Ripustan pyykit kuivumaan ja siirrymme keittiöön. Huudatetaan radiosta taas Suomipoppia ja erityisesti Jari Sillanpäätä. Tarjoan tyttärelle välipalaksi kiiviä.

Sillä personal trainerini käski minut tekemään vähintään neljä kertaa viikossa tunnin vaunulenkin, olin suunnitellut, että lähdemme ulkoilemaan heti välipalan jälkeen. Juuri kun olemme pukemassa ulkovaatteita päälle naapurissa asuva äiti-ihminen laittaa viestiä, että mentäisiinkö Vuosaaressa sijaitsevaan Piilo lastenvaatekirpputorille (joka on muuten lopettamassa toimintaansa tämän kuun lopussa). Sehän sopii mainiosti ja lähdemme vauvojemme kanssa kävellen kohti Vuosaarta. Oma tavoitteeni oli löytää kirppikseltä tyttärelle kaupunkitakki ja yökkäreitä, mutta tällä kertaa en tehnyt ainuttakaan löytöä. Onneksi ystäväni sentään löysi kivoja bodyja pojalleen.

Päätämme mennä kahville Itikseen. Itiksen Fazerilta saa hyvää kahvia ja herkullisia suolaisia ja makeita juttuja, lisäksi he lämmittävän lastenruokaa pyydettäessä, joten päätämme istahtaa Fasulle. Miksi muuten valmis ruokaannos maistuu aina paremmalta kuin itse tehty. Jutellaan niitä näitä ja samalla häslään tyttärelleni välipalaa.

Stockmannin hoitohuone on siisti ja hyvä ja teemme siellä välipysähdyksen vauvan kanssa matkalla kotiin. Kierrän Stockmannin ja löydän alesta kauan kaipaamani jutut, mutta alelöydöstä lisää myöhemmin. Lähdemme tyttären kanssa kävelemään kotiin päin ja tytär nukahtaakin odotetusti heti vaunuihin. Kotipihaan päästyämme jään kävelemään kotitaloa ympäri, sillä tytär jatkaa nukkumista ja isä-ihmisenkin pitäisi kaartaaa kohta autolla pihaan töistä ja treeneistä, joten jään odottamaan myös samalla häntä.

Ehdin kiertämään talon neljään otteeseen ja kylmäkin rupeaa tulemaan. Lopulta mieheni ajaa pihaan. Mennään samalla ovenavauksella koko perhe sisälle ja tytärkin herää sopivasti. Sovitan kotona heti alelöytöäni. Peak Performancen collegeasu! Himoitsin näitä vaatteita jo viime kuussa, kun olivat Stockmannin kanta-asiakastarjouksessa ja nyt löysin ne -60% alesta. Vaatteet vaikuttavat ihanan pehmeiltä, lämpimiltä ja laadukkailta. Olen tyytyväinen.

Mies valmistaa päivälliseksi munakasta ja minä aloitan imuroinnin meidän superhiljaisella Boschilla. Syödään yhdessä ja sitten annan hyvänyönsuukon tyttärelle, sillä olen lähdössä treenaamaan ja kun tulen takaisin kotiin onkin tytär jo nukkumassa.

Olin sopinut ystäväni kanssa treffit salille seitsemäksi. Mukava treenata yhdessä, sillä samalla saa sekä juttukaverin että oman tsempparin. Töissäkäyviä ystäviä on vaikea tavata arkisin muuten kuin urheilun merkeissä. Sali ohjelma menee vähän soveltaen läpi, sillä Performance alue on varattuna. Jätin tällä kertaa saunomisen väliin, sillä haluan päästä pian kotiin. Kotiudun yhdeksän aikoihin.

Miehen kanssa suunniteltiin loppuviikkoa ja tulevia menoja. Jään koneelle suunnittelemaan tyttären 1v juhlia ja päiväkotihakemuksen täyttämistä. Kello on jo taas puoliyö, nyt maate.

Mitä jäi kertomatta:

- puuro ei maistunut tyttärelle aamulla

- tyttärelle vaihdettiin kolme asukokonaisuutta päivän aikana, sillä ne liikantuivat jatkuvasti

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla