Matkapostaustoiveita on tullut, joten ajattelin hiukan raapustella millainen oli vauvameininki Ranskassa ja millaista siellä oli lomailla vauvan kanssa. Ranskalaiset ihmiset tuntuivat olevan todella, siis todella lapsirakkaita, mikä helpotti ja rentoutti liikkumista ympäri Ranskan Rivieraa. Paikalliset tulivat juttelemaan ja lepertelemään vauvalle julkisissa, kadulla ja ravintoloissa. Ja meidän pikkuneitihän nautti saamastaan huomiosta.

Lomalla tuli syötyä paljon ravintoloissa. Oli mukavaa, että melkeinpä kaikissa ravintoloissa meidät otettiin vauvaperheenä hyvin huomioon. Meille etsittiin usein sopiva pöytä, mihin vaunut sai hyvin parkkiin viereen ja muutenkin ravintolahenkilökunta oli aina auttamassa esimerkiksi vaunujen kantamisessa. Yleensä tarjoilijat olivat lisäksi lapsirakkaita ja tulivat lepertelemään ja höpsöttelemään vauvan kanssa.

Missään käymässämme ravintolassa ei ollut vessassa hoitotasoa, joten oma hoitoalusta levitettiin joko vessan lattialle tai allastasolle. Hoitohuoneita oli muuten isommissa kauppakeskuksissa ja tavarataloissa. Itse en ranskalaisessa hoitohuoneessa käynyt, mutta isä-ihmisen kertoman mukaan niistä löytyi vain isot hoitotasot. Ei siis mikroja tai sohvia imettämistä varten, kuten me täällä Suomessa olemme tottuneet kauppakeskuksissa. Kaikissa ravintoloissa oli mikro ja henkilökunta lämmitti mukisematta vauvamme ruoan.

 

Me otimme Suomesta mukaan käyttövalmis puuroja, äidinmaidonkorvikkeita sekä joitakin hedelmäsoseita. Kasvis- ja hedelmäsoseet päätimme ostaa paikallisista kaupoista. Yllätyksenä olikin valikoima vauvanruissa oli todella pieni Nizzan ruokakaupoissa. Jokaiselle ikäkuukaudelle oli vaan muutama kasvis- ja hedelmävaihtoehto, kun Suomessa olemme tottuneet, että kaupoissa on vauvanruokia hyllykilometreittäin. Ilmeisesti Ranskassa tehdää vauvoille ruokaa itse enemmän kuin Suomessa. Päädyimme kuitenkin ostamaan muun muassa Carrefour Babyn kasvissoseita ja oli kyllä hyvää.

Ruokakaupoissa vaipat olivat muuten todella kalliita, pieni paketti Pamperssia maksoi 12€. Onneksi olimme kantaneet Suomesta mukanamme reilusti vaippoja, joten emme joutuneet ostamaan montaa vaippapakettia. Huimaa säästöä siis matkabudjetissa. :)

Ranskalaiset äidit imettävät todella harvoin, joten en oikein tiennyt miten toimia sen suhteen. Näin reissun aikana vain muutaman muun imettävän naisen, joista toinen ol pohjoismaalainen turisti. Niinpä matkalla julkisella paikalla imettäessäni peitin itseni ja vauvaa enemmän kuin mihin olen Suomessa tottunut. Hyvin toimi, enkä kylläkään saanut paheksuvia katseita, jälkeen päin olen miettinyt, että sainko ihmetteleviä katseita, kun imetin näin isoa vauvaa (5kk), mutta en muista näinkään tapahtuneen. Ranskalaiset vauvat kasvavat Ilmeisesti pääasiassa äidinmaidonkorvikkeilla. Korvikejauhetta myytiin apteekeissa.

Nizzassa tuli vastaan vain yksi lastentarvikeliike, New Baby osoitteessa 3 rue Alfred Mortier. Oli hauskaa käydä katsomassa paikallista valikoimaa - vaunut, lelut, turvaistuimet, hoitotarvikkeet. Erityisesti jäi mieleen iso hylly erilaisia tutteja ja tuttipulloja.

Koko viikon ajan katseeni hakuitui paikkallisten ihmisten lastenvaunuihin. Pääasiassa vaunut oli sateenvarjorattaita, todella harvalla oli vaunukoppaa käytössä. Ehdoton suosikki näytti olen MacLarenin matkarattaat. MacLareneita oli tuunailtu paljon Nizzassa ostamalla erivärisiä istuinosia jne. Kyseisen brändin matkarattaita kävin itsekin testailemassa ennen matkaa liikkeessä, mutta toivottavasti joku päivä saan MacLarenin klassikko rattaat meillä kotiin asti. Olen nimittäin haaveillut kyseisistä rattaista jo silloin kun edes toivoin olevani raskaana.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla