Yksi erityisen toimiva ratkaisu vauva-arjessamme on ollut makuuhuoneestamme löytyvä vauvanurkkaus, jossa on lipasto, hoitotaso ja ensikehto. Nurkkaukseen on tullut myöskin pinnasänky odottamaan kehdon jäämistä liian pieneksi, siirtyminen tapahtuu ihan lähipäivinä, onhan tuo minun pienokainen jo kohta puolivuotias. Pinnasängyn päällä sain laitettua Brion hoitotason, jossa tapahtuukin nlähes kaikkki vauvan pukeutumiset ja vaipan vaihdot.

Nurkkauksen lipastona on Ikean Malm, jossa kaikki Hertalla käytössä olevat vaatteet on selkeästi viikattuna. Ylimmästä laatikosta löytyy bodyt, sukat ja housut, kyseiset vaatteet ovat ne eniten käytettyjä, joten luonnollisesti ne on ensimmäisenä esillä. Alemmissa laatikoissa on potkuasuja, mekkoja ja neuleita. Lipastoon mahtuu myös vaipat, vauvanhoitotuotteet, leluja ja isommissa koissa olevia vaatteita. Järjestystä laatikoihin tuovat Ikean Skubb laatikkosetti. Tykkään tästä vaatesäilytysratkaisusta, kun kaikki on helposti kädenulottuvilla. Miten nautinkaan siitä, kun saan aamuisin valita pienistä vaatepinoista pienokaiselleni sopivat vaatteet. Olen kylläkin jo hieman innoissani siitä, kun hankin uuteen kotiimme vauvanhuoneeseen oman vaatekaapin, jonne saan laitettua vaatteet vielä paremmin esille henkareihin ja vetolaatikoihin.

Tällä hetkellä Hertan vaatekaapista löytyy pääasiassa Livlyn, Zaran ja Ralph Laurenin vaatteita, lisäksi olen hankkinut perustrikoota Hennesiltä ja Lindexiltä. Esikoisen vauvanvaatteet ehdin pitkälti kaikki laittamaan kierrätykseen, joten olen saanut aloittaa kuopuksen vaatekaapin sisällön kokoamisen lähes alusta. Raskausaikana ehdin vielä kiertämään lastenvaatekirppiksiä, mutta nyt vaatehankinnat on tapahtunut nopeasti nettikaupoista tai sitten teen tehoiskuja muutamaan suosikkilastenvaatemyymälään, kuten Kampin Benettonille tai Nona K:n liikkeeseen. Toisella kierroksella vauvanvaatteiden hankkiminen on tehokkaampaa, kun tietää jo millaisia vaatteita tykkää käyttää vauvalla ja mitkä ovat ne suosikkibrändit.

Minkälaisia vaatesäilytysratkaisuja teillä on vauvanvaatteille?

hoitoalusta, reunapehmuste, SLG-kosmetiikka ja Snotty Grotty-huonesuihke saatu

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 | 

Meillä oli kahdella vanhemmalla sama ratkaisu vaatteille :) ikean Malm ja hoitopöytä/taso. Kolmannelle hankin stokke:n hoitopöydän, mutta lipastoa en ole vielä päättänyt. Haluaisin hirveästi ikean HENSVIK- vaatekaapin. (Ehkä ei käytännöllisin pikkuvauva aikana) Toistaiseksi vauvalla on korisänky, mutta Stoken sängyllä sitten jatketaan :) 

Vierailija
2/5 | 

Lipasto vaikuttaa  kätevältä myös vauvan vaatteille!

Meillä taas on Ikean malm lipasto eteisessä ja olohuoneen ja keittiön välissä. Kummassakin toimii loistavasti. Eteisessä lipastossa on lapsen hatut, käsineet, kaulahuivit yms. sellaisella tasolla, että lapsi voi ottaa ne sieltä itse ja aikuisten vastaavat varusteet ylemmässä laatikossa. Keittiön ja olohuoneen välissä olevassa laatikostossa on mm. lapsen askartelutarvikkeet, paperit, kynät, tussit, siveltimet, vesivärit jne. ja ne myöskin lapselle sopivalla tasolla, niin että hän voi itse ottaa ne sieltä.

Meri/Äidin sanoin
3/5 | 

Meillä oli käytössä myös tuo sama lipasto, nuo lokerikot sisällä olisivat kyllä olleet kätsyt!:) Tuo nurkkaus näyttää muutenkin tosi kivalta ja käytännölliseltä!:)

Nita
4/5 | 

Ihanan selkeästi vaatteet säilytyksessä ja esillä! :-)
Onko tuo Malm-lipasto kolmella vai neljällä laatikolla? Ja mikä Skubbin laatikkoseteistä asettuu noin nätisti sisälle? Saattoi tulla Ikean reissu eteen vielä ennen vauvvan syntymää...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla