Vietin joulun perinteiseen tapaan Joukolassa maaseudun rauhassa. Tähän jouluun toi oman tärkeän piirteensä se, että kyseessä oli kuopuksen ensimmäinen joulu. Vauvalle minä ja sukulaiseni voimme tulevaisuudessa kertoa kuinka hänen ensimmäisenä joulunaan maa oli juuri ja juuri valkoinen ja mittari näytti plussa asteita.

Sukumme jouluun kuuluvat selkeät perinteet, joihin vauva sukelsi hyvin mukaan. Hän heräsi juuri päikkäreiltään kuulemaan joulurauhan, mutta joulupuuropöytään hän ei päässyt sillä se aika meni rinnalla, hautausmaalle hän vei kynttilöitä minun ja sukulaismiesten kanssa, joulukirkossa vauva naureskeli kun laulettiin "jouluyö, juhlayö", jouluillallinen meni joko sukulaisten syleissä tai nukkuessa kartanon kammarissa. 

Ja sitten lopulta myöhään aattoiltana saapui joulupukki kartanolle. Joulupukki tuli ensimmäistä kertaa moneen vuoteen oikein sisälle saliin, kun vuosien ajan pukki on jättänyt lahjat kuusen alle. Sillä sisko sai paketteja, niin onneksi pikkusiskollekin pukki oli varannut muutaman lahjan.

Vauva sai lahjaksi aivan ihania juttuja, vaikka itse sanonkin, sillä oli yksi niistä joka avusti pukkia näiden lahjojen hankinnassa.

Olen jo pitkään ihaillut Hevean Kawan ankkapurulelua ja -kylpylelua, joten olin melko innoissani kun nämä paljastuivat paketista. Esikoinen ei ollut ikinä mikään kaluaja tai että häntä olisi esimerkiksi häirinnyt hampaiden puhkeaminen, mutta jo nyt voin epäillä, että vauvamme tulee tykkäämään erilaisista puruleluista, sen verran usein hän nykyään laittaa nyrkkejään suuhunsa. Nämä palkitut Kawan ankat on valmistettu luonnonkumista ja ovat hygieenisia. Pientä ankkaa pienokaisen on helppo pitää kädessä, se on nätti ja pinnassa on näppylöitä, jotka tuntuvat kivoilta kutiavissa ikenissä. Isompi ankka on puolestaan sekä kylpy- että purulelu.

Esikoinen sai aikoinaan Brion vauvalelun ja nyt vauveli sai kummiltaan saman sarjan lelun. Näissä Brion leluissa on aina jokin idea ja ne on suunniteltu ajatuksella. Tämän joululahjaksi tulleen värikkään lelun idea on auttaa vauvaa oppimaan tarttumaan. Liikkuvia renkaita lapsi tykkää seurata ja kuunnella miten ne kolisevat toisiaan vastaan, lisäksi vauva voi pureskella tätä lelua.

Kirjoittaessani meidän perheen tyttöjen joululahjatoiveista mainitsin joutsenmobilen ja White Companyn pupuhelistimen, autoin pukkia ja hankin kyseiset lelut kuopukselleni. Tuosta Cam Camin joutsenmobilesta on tullut meidän kaikkien suosikki - itse tykkään mobilen kauniista melodiasta, esikoinen tykkää tanssia sen soidessa ja kuopus ihailee joutsenta ihan haltioissaan.

Olen tuonut monesti täällä blogissa esille kuinka olen mielissäni kun esikoiseni on saanut kirjalahjoja. Meillä luetaan vähintään päivittäin iltasatu, mutta monesti luemme satuja myös päivällä. Vaikka olemme aktiivisia kirjaston käyttäjiä tykkään, että lapsillani on myös omia kirjoja. Niinpä paketista paljastunut Sophien ensisanat- kirja oli kovin mieluinen ensinnäkin kun kyseessä oli kirja ja toisekseen Sophie-kirahvi on vaan niin sympaattinen.

Etsystä joulupukki on oli hankkinut sisaruksille samanlaiset joutsenet. Ajatuksena pukilla oli, että isompi joutsen olisi esikosielle ja pieni joutsen kuopukselle, mutta Hissu päätti jakaa joutsenet juuri toisen päin ja halusi itselleen pikkujoutsenen. Käy hyvin näinkin.

Saivatko teidän vauvat ensimmäisenä jouluna lahjoja?  Vai odottaako pukki tulevia jouluja, kun lapsi rupeaa itsekin ymmärtämään pakettien avaamisen päälle?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Niin kauniita lahjoja on teillä pukki valinnut pukinkonttiin :)
Meillä poika 4,5kk sai aika ison kasan lahjoja, ehkä mummu vähän innostui. :D lahjapaketeissa oli paljon erilaisia helistimiä, pehmosia ja kovia leluja ja roikkuvia osia (voi esim kaukaloon laittaa tms).
Itse ostimme pehmoisen taljan ja pulkan hänelle. Ajatuksena muutenkin , että lahja on käytännöllinen ja pitkäkestoisempi.
Ajatukseni oli että ehkä tulevina vuosina tuo joulu olisi pikkuisellekin se isompi juttu ja vanhempana haluaa panostaa kun pieni ymmärtää merkityksen ja rapisevat paketit. Mutta näytti tuo poika nytkin olevan silminnähden onnellinen kun tuli kaikenlaista värikästä ja pehmoista paketista. :)
Kummilta ja tuttavilta tuli käytännöllisiä villasukkia ja vastaavia käytännönlahjoja.
Ihanaa alkavaa vuotta teille !

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Mummit on ihania, kun he tuppaavat innostumaan lapsenlapsistaan. <3

Meillä esikoinen on saanut leluja melkeinpä ainoastaan synttäreillä, nimppareilla ja jouluna, joten kivaa, että joulupukki toi tänäkin jouluna lapsille paketteja. Lähes 3v esikoiseni ymmärsi nyt ekaa kertaa pakettien päälle, tosin oli kovin kiittämätön, kun ei osannut sanoa pukille kiitos kun sai lahjan. Lokakuinen sen sijaan nukkui ja söi aattoillan ohi, joten isosisko sai avata hänenkin paketit. <3

Tuollaiset pitkäaikaiset lahjat ovat kyllä ihan parhaita, kuten taaperokärryt ja pulkat ja tietyt klassikkolelut.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla