Puoli vuotta sitten synnyit Kätilöopistolla peppu edellä meidän  perheeseen. Puoleen vuoteen on mahtunut sumuinen kevät, ihana kesä ja vauhdikas syksy.

Olet suloinen tapaus. Sinulla on isäsi hymykuopat ja minun nenä. Silmäsi ovat kauniin siniset. Olet itsesi näköinen. Suloisinta on huomata, että sinulla on samoja ilmeitä kuin muutaman päivän ikäisenä. Tummat hiuksesi ovat muuttuneet punaisen kautta vaaleaksi. Sinulle saa ponnarin ja hiuksesi ovat päivittäin suloisesti pörrössä ja takussa. Olet kaunein, ainakin kun kysytään meiltä vanhemmilta.

Olet utelias ja tykkäät kun ympärillä on menoa ja meininkiä. Seurailet mieluusti muita ihmisiä. Sinulle tulee pitkin päivää puheripulihetkiä ja nyt olet oppinut myös kirkumaan. Muutaman kerran olet lähiviikkojen aikana kuitenkin vierastanut.

Tunnistat jo oman kauniin nimesi. Ja muutenkin tuntuu, että ymmärrät jo puhetta. Itse et kuitenkaan vielä puhu sanoja, vaikka miten isäsi päivittäin sinulle opettaa "sano iskä, iiiiskä". :)

Osaat kääntyä vatsallesi molempien kylkien kautta. Liikut lähinnä akselisi ympärillä, etkä hirmuisesti harjoittele vielä konttausasentoa. Viime päivien aikana olet oppinut ryömimään hiukan eteenpäin. Istut jo melko tukevasti. Tykkäät kun sinut nostetaan seisomaan ja osaatkin jo seistä tukevasti. Lattialla viihdyt kerralla vain jonkin aikaa, sitten pitää päästä syliin katsomaan maailmaa korkeammalta. Sitterissä viihdyt hyvin ja seurailet sieltä käsin kodin meininkiä. Leluja otat käsiisi ja vaihtelet kätisyyttä. Tykkäät taputtaa pöytää ja vaikka minun olkapäätä. Varpaasi ovat edelleen mielestäsi ihanat ja sukkia on kiva vetää pois jalasta.

Sinulla on kaksi hammasta alhaalla. Hammaspesu on nykyään kiva juttu ja olet ylpeä kun osaat viedä hammasharjan itse suuhusi ja liikuttaa sitä eestaas. Iso kiitos kummitädillesi, joka osti sinulle hyvänmakuista vauvanhammastahnaa.

Syöt suurella ilolla. Kiinteitä ruokia syöt kolme kertaa päivässä. Teemme itse kasvis-, hedelmä-, marja- ja kalaruat. Jos olemme jossain menossa, saatat saada valmiita purkkiruokia. Olemme isäsi kanssa miettineet, että rupeasit enemmän sormiruokailemaan, kunhan opit istumaan syöttötuolissa. Kun olet kylläinen, rupeat leikkimään rualla ja suu ei aukea enää niin hanakasti auki. Imetän sinua edelleen. Harmillinen asia on se, että rintamaito ei ole koskaan riittänyt sinulle vaan olemme joutuneet/saaneet antaa sinulle myös äidinmaidonkorviketta. Nykyään syöt päivittäin äidinmaidonkorviketta noin 400ml. Reilun viikon ajan olet istunut päivittäin syöttötuolissa niin, että ympärilläsi on pyyhkeitä tai tyynyjä.

 

Nukut yöt omassa huoneessasi pinnasängyssä. Liikut sängyssäsi ja on aina huvittavaa käydä vilkuilemassa, että missähän asennossa nyt sillä kertaa nukut. Muutenkin hiivin usein iltaisin ja joskus öisinkin kuuntelemaan tuhinaasi ja ihailemaan sinua. Usein heräät kuudenseitsemän aikoihin syömään ja siirryt silloin meidän vanhempien sänkyyn. Onkin ihana herätä vierestäsi. Päiväunia nukut 3x40min.

Tykkäät kun kanssasi tanssii ja pärisyttää vatsaasi. Harrastat uintia, muskaria ja jumppia minun kanssa. Olet sukeltanut oikeasti kolmella eri uintikerralla, sitä ennen tehtiin vain kannusukelluksia. Kylpeminen on sinun ja isän oma juttu. Nykyään tykkäät kuitenkin myös käydä suihkussa, kun alussa pelkäsit sitä. Inhoat ulkovaatteita.

Vaatekokosi on 62/68 ja vaippakoko  4. Ja voi peikku, kyllä, se on suussasi useasti.

Olet tärkein.

Aikaisemmat kuukausikuulumiset tyttärestä löytyy täältä: 1KK, 2KK, 3KK, 4KK ja 5KK.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla