Mulla ei taida olla enää pientä vauvaa, sillä lokakuiseni kääntyi tänään ensimmäistä kertaa masulta selälleen! En kestä miten nopeasti vauva kasvaa ja kehittyy. Ollaanhan me tuota kääntymistä harjoiteltu, mutta tämän viikon ajan vauva on oma-aloitteisesti kääntynyt kyljelleen ja yrittänyt pungertaa siitä mahalleen. Eilen hän kääntyi jo todella helposti kun ihan vähän autoimme ja tänään sitten kääntyminen tapahtui totaalisesti ilman apuja. Ja arvatkaa olinko näkemässä tätä tapahtumaa, no en. Juuri oltiin höpötelty vauvan kanssa hänen leikkimatollaan ja lähdin käymään esikoisen huoneessa, kun olkkarista rupesi kuulumaan pientä itkua. Siellähän Hertta oli kääntynyt masulleen ja itki ihmetyksestä. Oli kyllä jotenkin upeeta nähdä vauva masullaan, vaikka toinen ei ymmärtänytkään mitä hienoa olikaan juuri tapahtunut.

Muutenkin vauvani on lähtenyt liikkeelle. Masulta selälleenhän vauvani oppi kääntymään jo monta viikkoa sitten, mutta vasta nyt tämän viikon aikana tuossa liikkumisessa on tapahtunut valtava kehitys. Masullaan ollessaan hän pyörii kellona ympyrää. Lisäksi Hertta vetää polvia masunsa alle ja peppu pystyssä nenä maassa yrittää punkea itseään eteenpäin.

Näin toisen vauvan kohdalla olen huomannut, että en odota uusia kehitysvaiheita ehkä yhtä innokkaasti kuin esikoisen vauva-aikana, mutta täytyy myöntää, että tämä kääntymisen oppiminen on aika jännä juttu. Hauska muistella, että Hissu oppi kääntymään jo 3,5kk iässä, kun taas Hertta täyttää ensi viikolla jo 5kk. Olen kyllä ylpeä äiti ja ennen kaikkea ihmettelen, että miten mun oma pieni oppi näin hienon taidon loppujen lopuksi ihan yllättäen yhden vuorokauden sisällä. On nää pienet vaan niin huippuja. <3

Alice&Fox leikkimatto ja Milestone-kortit saatu

Kommentit (8)

Vierailija
2/8 | 

Ja meillä ei ole todellakaan harjoiteltu kääntymistä, en oikein ymmärrä että äiti istuu vieressä ja opettamalla opettaa lapselle tällaisia asioita (eri asia tietenkin on jos on esim. Kehitysviivästymää jonka vuoksi pitää lapselle opettaa tällaistakin taitoa) meidän kaikki neljä lasta ovat oppineet kääntymään ilman äidin opettamista osa jo 2kkn iässä, hitaimmat vasta 4kkn iässä. Lapsentahtista tämäkin. Lukemaan en ole myöskään lapsiani opettanut ja niin vain meillä osa oppinut jopa 4vuotiaana lukemisen taidon :) Anna lapsen oppia taidot omassa rauhassa äläkä opettamalla opeta tällaisia asioita.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Ehkä tuo "opettaminen" sana oli liian kärkäs. Tarkoitin sitä normaalia yhdessä oloa vauvan kanssa, kun vanhemmat leikkivät vauvan kanssa lattialla, ovat lähellä ja jumppailevat yhdessä.

Katruska
3/8 | 

Kyllä itse ainakin mielenkiinnolla odotan vauvani uusia taitoja ja kiva niitä on yhdessä harjoitella. Mikäs sen mukavampaa kuin yhdessä lattialla jumppailla. Ihmettelen tuota aiempaa lukijan kommenttia, että "ovat kyllä oppineet". Voi lapsen kanssa olemisesta ja touhuamisesta myös nauttia, kuten Joukolatar ilmiselvästi tekee :).

Ihanaa kevättä teidän perheelle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla