Olen viisikuukautinen!

Viimeksi olen oppinut kääntymään selältä masulleni. Äitini oli tästä asiasta jotenkin mahdottoman iloinen ja on höpötellyt asiasta lähes koko maailmalle. Nykyään tykkäänkin olla lattialla pääasiassa masullani ja olen lähtenyt tutkimaan kotiamme myös leikkimattoni ulkopuolelle.

Olen viime päivien aikana huomannut, että suussani on sellainen kiva juttu, että kun laitan sen ulos, niin kaikki ympärillä nauravat ja hymyilevät minulle. Vanhemmatkin näyttävät minulle heidän suustaan löytyvää liikkuvaa juttua. Sanovat sitä kieleksi. Olen kuulemma suloinen, kun laitan kielen ulos ja hymyilen veitikkamaisesti.

Tykkään kovasti kun isosiskoni pelleilee ja höpöttelee minulle. Äiti tykkää kutitella ja pussailla minua, se saa minut kikattelemaan.

Syön edelleen pelkkää rintamaitoa. Ehkäpä mä rupean maistelemaan kasviksia ja vihanneksia ennen kuin täytän puolivuotta. Äitini nimittäin sanoi, että olen ruvennut ruokapöydässä kiinnostumaan mitä muut oikein tekevät niin ehkä minäkin pian saan jotain suuhuni lusikalla annettuna.

Olen kyllä kasvanut hirmuisesti. Äitini on suunnitellut, että pian siirryn nukkumaan pinnasänkyyn oikean peiton alle, sillä ensisänkyni ja makuupussini rupeaa käymään minulle liian pieniksi. Tällä hetkellä olen 63,2 cm pitkä (-1 käyrällä tasaisesti kasvan) ja 6850g (+1 käyrällä).

Melkein koko viimeisen kuukauden ajan olen herännyt yöllä syömään 3 kertaa. Äitini on vähän ihmeissään, sillä hänen mielestään heräämisten pitäisi vähentyä mitä vanhemmaksi kasvan, minähän kuitenkin heräsin aikaisemmin vain 2 kertaa yössä. Nyt viime aikoina olen siis herännyt klo 00.00, 02.00 ja 05.00. Viideltä yöllä äiti on usein niin väsynyt, että pääsen hänen viereensä nukkumaan ja syömään loppu yöksi/aamuksi, muuten minä nukun yöni omassa kehdossani.

Mun päiväunista äiti ei oikein halua puhua. Äiti yritti saada päikkäreihin jotain rytmiä hiihtolomalla, mutta epäonnistui siinä. Mutta pääasiassa nukun päivässä 5x40min. Kuulemma äidin mielestä kohta pitäisi päästä sellaiseen normaaliin 3 päiväunen rytmiin.

Oon viime aikoina nähnyt mun kollegoita, käynyt leikkipuistossa, kaupungilla ravintoloissa ja kahviloissa istuskelemassa. Mökillä oltiin myös monta päivää. Uimassa käydään koko perhe kerran viikossa, kohta rupean sukeltamaan ilman kannua. Ja hei, pääsin ekan kerran sellaiseen ihanaan lämpöiseen huoneeseen, jossa oli kiva syödä samalla maitoa, eli saunaan.

Mä olin ekan kerran ikinä erossa äidistäni ja isästäni samaan aikaan, kun mummi tuli hoitamaan minua ja isosiskoani kotiimme. Äiti ja isi kävivät treffeillä, olivat poissa ehkä 1,5 tuntia. Mulla oli mennyt hyvin mummin kanssa, tunnin nukuin päikkäreitä ja loppuajan olin mummin sylissä.

Parin viikon päästä pääsen ekan kerran lentokoneeseen äidin ja isosiskon kanssa, toivottavasti äidillä riittää kädet lentokentällä. Voin sitten kertoa täällä blogissakin miten meidän lentomatkat sujuivat.

Moikka mä lähden nyt päikkäreille parvekkeelle, olen ruvennut siellä nukkumaan nyt parin päivän sisällä jopa 2-3h päikkäreitä. Äitini on tästä melko huojentunut. Kuulumisiin.

Millainen isosiskoni oli viiden kuukauden ikäisenä? Se selviää täältä. Minun kehitystäni voi seurata tunnisteen kuukausikuulumiset kautta.

pusero saatu

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 | 

<3 <3 Aivan ihana postaus ! 😍 ja huimasti kasvua ja kehitystä tullut :) ihana pikkuinen <3

Vierailija
2/9 | 

Voitko tehdä postauksen mitä pakkaat varsinkin vauvalle mukaan lentokoneeseen? Meillä kanssa tulossa reissu vauvan kanssa huhtikuussa ensimmäistä kertaa lentokoneessa niin olisi kiva saada vinkkejä

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

kiitos postaustoiveesta. Sillä en uskalla luvata postausta, niin ajattelin listata tähän mitä pakkaan mukaan vauvalle käsimatkatavaroihin. Vaippoja, vaihtovaatteet vauvalle, kosteuspyyhkeitä, vaipanvaihtoalusta ja joku lelu. Lentokentällä meinaan liikkua vauvan kanssa kantorepulla ja vaihtaa vaipan juuri ennen koneeseen menoa. Imettää (tuttipullosta syöttää) kannattaa nousujen ja laskujen ajan. Kannattaa huomioida, että koneessa saattaa olla viileetä, joten tämä kannattaa pitää mielessä kun pukee vauvalle matkavaatteet.

Vierailija

Aikalailla samat asiat oli mielessä mitä otan mukaan vauvalle, lisäksi äitiyspakkauksesta sen makuupussin ajattelin ottaa juurikin lentokoneeseen mukaan.

Vierailija
3/9 | 

Reipas olet kun lähdet yksin lasten kans reissuun. Miksi miehesi ei lähde? Lähteekö ketään muita aikuisia kanssasi reissuun?

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Kyseessä kotimaanlento. Matkaseurueen miehet ajavat edeltä autolla. Mä päätin, että helpompi lentää kuin ajatuttaa lapsia tunti tolkulla Suomen läpi. Vauvan ensimmäinen ulkomaanlento on vasta parin kuukauden päästä.

Vierailija
4/9 | 

No minä jo ajattelin että oletko tosiaan lähdössä yksin lasten kans reissuun, ei ehkä olisi ollut tapaistasi 😊 onhan se helpompaa lasten kans lentää kuin matkustaa autolla, mutta ei se autolla matkustaminenkaan huono vaihtoehto ole. Olimme viime kesänä viiden pienen lapsen kanssa asuntovaunun perässä kiertelemässä Lappia ja Norjaa 8 päivää. Loistava ja melko edullinen loma! Suosittelen 😍

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Joo, lomamatkat tehdään koko perhe yhdessä. Lomamatkoilla halutaan ottaa rennosti yhdessä. Kunhan saan meidät kunnialla lähtöselvitettyä ja turvatarkastuksesta läpi niin kaikki muu on iisiä. Meidän pitkät automatkat vauvan kanssa on vaihdellu hirmuisesti, joskus mökkimatkat pörötetään yhtäputkea ja joskus taas pysähdytään puolen tunnin välein. Halusin nyt päästä helpolla ja selvitä matkasta ilman itkuja, siksi lentokone. Toivottavasti meidän automatkat helpottuu kunhan vauvan päikkärirytmi rupeaa löytymään. Norjan luonto kuulostaisi upealta, oon käynyt vain Oslossa. Vuonoristeilystä olen haaveillut vuosia.

Vierailija
5/9 | 

Minä käytin vauvaani juuri 4kkn nlassa, painoa oli 6955g ja pituutta 68cm. Suloinen nelikuukautinen teilläkin 😋

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla