Olen neljäkuukautinen!

Tartun nykyään esineisiin ja vien leluja suuhuni. Nyrkkien kaluaminen ei enää kiinnosta yhtä paljon kuin kuukausi sitten.

En syö tuttia vieläkään. Joitakin kertoja äiti on vielä yrittänyt tuttia tarjota, mutta en minä ymmärrä miksi minun pitäisi semmoista imeskellä. Mutta voi että, kuinka äitiini saa vauhtia, kun hän huomaa minun imevän peukaloa, silloin hän touhottaa ja antaa käteeni heti jonkun purulelun.

Pari päivää sitten käännyin ensimmäisen kerran masulta selälleni. Selälläni ollessani köllöttelen vaan tyytyväisenä, enkä pyöri vielä mihinkään suuntaan.

Sylissä ollessani olen ruvennut punkeamaan itseäni ylös istumaan.

Suosikkileluni on tällä hetkellä ehdottomasti Sophie-purulelut, Libero-perhonen ja rapiseva kirja.

Olen 62cm pitkä ja painan 6490g.

Kasvan hienosti rintamaidolla. Äitini päätti neuvolatädin kanssa, että kiinteiden aloitus ei ole vielä vähään aikaan ajankohtaista. Äidin mielestä olen kuulemma vielä niin pieni vauveli, eikä halua härnätä minua vielä isojen vauvojen jutuilla kuten kiinteillä. Lisäksi äiti nauttii kun täysimetys onnistuu niin hyvin. Ehkä me päästään suositukseen ja elän vielä pari kuukautta pelkällä maidolla.

Yöunia nukun klo 20-08. Herään syömään kaksi kertaa yössä, klo 2 ja klo 5 aikoihin. Äitini on ollut hiukan ihmeissään, kun olen viime päivinä herännyt yöllä kolmekin kertaa, tämä yksi "ylimääräinen" herätys on yleensä siinä keskiyön aikoihin.

Päiväunissa minulla ei ole edelleenkään mitään rytmiä. Joskus nukun 5x30min ja joskus esim. 2x30min+3h. Tykkään niistä päikkäreistä, kun äiti tulee nukkumaan mun viereen, tällöin nukun todella hyvin ja pitkään, sillä äiti on minun "tutti".

Tykkään kun äiti laulaa minulle pingviinitanssi-laulua, pusuttelee poskiani ja kun keinun äidin sylissä.

Isosiskoni on mun mielestä ihana. Hymyilen aina kun näen hänet. Harmi vaan, että sisko malttaa harvoin tulla leikkimään kanssani.

Ja hei peilit on kivoja! Peilistä kurkistaa aina sellainen tosi suloinen mun kollega, jolle hymyilen ihaillen.

Täältä voit käydä lukemassa millainen mun isosisko oli 4 kk ikäisenä.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Hienoa, että vauva kasvaa hyvin rintamaidolla ja kiinteiden aloitusta ei vielä tarvita. Suositukset eivät ole täysin yksioikoiset eli perheelle, jossa on paljon allergioita nimenomaan suositellaan, että kiinteitä aloitettaisiin makuannoksilla 4kk iästä alkaen. Lastenlääkärit myös tätä suosittelevat. Eli halusin vain täsmentää, että suositus ei yksinään ole, että rintamaito olisi ainoa ravinto 6kk ikään asti. Pääasiallinen tietysti. Mutta hienoa, että vauvasi kasvaa hienosti eikä perheessä ole allergioita, jolloin kiinteiden aloitusta voi vähän myöhentää

T.
2/6 | 

Ihanaa seurata teidän suloisen tytön kasvua ja kehitystä, kun omani on niin samanikäinen. Tutulta kuulostaa siis jutut :) Olen myös päättänyt, että pyritään kuuden kuukauden täysimetykseen. Painoa on nyt lähes 8 kiloa eli syntymäpaino tuplattu reilusti, heh :D Silti neuvolassa tarjotaan jo ajatusta lisäruokien antamisesta. Perustellen sitä sillä, että vauva saisi makuja, tottuisi makuihin. Ei siis ravitsemuksellista tarvetta ole. Tuon edellisen kommentoijan allergiajutun otin itse esille neuvolassa, mutta siitä ei oltu niin tietoisia. Toisaalta eipä meidän perheessä ole allergioita, joten sen takiakaan ei ole tarvetta kiinteille vielä. Sitten luin muualta, että rintamaito itsessään jo altistaa erilaisille mauille. Ehkä se on niin, ehkä ei :) mutta nautitaan nyt tästä imetyksestä, koska meillä molemmilla hyvin vauvat sillä kasvavat. Kiinteätkin on mukava sitten ajallaan aloittaa, sekin on oma kiva vaiheensa vauvavuodessa.

Vauvojahan ei saisi verrata toisiinsa, koska jokainen saa kehittyä omaa tahtiaan. Mutta onhan se hauska kuulla aina, miten muilla menee samassa vaiheessa. Unirytmit on meillä aika samanlaiset kuin teillä. Varsinkin nuo päiväunihommat :) vieressä kyllä nukkuisi vaikka koko päivän, mutta yksin ei luonnistu pitkään. Tutti sen sijaan täällä maistuu, varsinkin nukahtaessa, mutta päivän touhuissa se (onneksi) usein unohtuu. Sillä onhan se mielenkiintoisempaa tutkia leluja ja omia käsiä. Ehkä kohta voisi tutista vieroittaa? Vielä ei kääntyillä, vaikka täällä myös pää pyörii kaksivuotiaan isosiskon liikkeiden perässä. Kyllä isosiskolle on mukava hymyillä ja nauraa :) Siskokset <3

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Nimenomaan, mä meinaan nauttia tästä onnistuneesta imetystaipaleesta mahdollisimman pian. Esikoinen aloitti kiinteiden syömisen heti 4kk iässä, sillä oli kovin pienikasvuinen ja neuvolasta tähän kannustivat. Näin jälkeen päin aateltuna tajuan nyt toisen vauvan kohdalla miten pieni hän tuolloin vielä olikaan neljäkuisena ja esikoisen kohdalla sitä oli itsekin niin innokas kokemaan koko ajan jotain uutta vauvan kanssa.

Nuo päikkärit ovat kyllä oma juttunsa ja yritän hiihtolomalla saada jotain rytmiä niihin muodostettua, jos nyt päästäisiin niihin normaaleihin kolmiin päikkäreihin. Mun esikoinen nukkuu päivällä 3h päikkärit ja kovasti toivoisin, että tytöt nukkuivat samaan aikaan, jolloin minulle jäisi aikaa tehdä kotitöitä ja levätä vaikka sohvalla lukemassa, mutta jos haluan saada lokakuisen nukkumaan kotona pitkiä pätkiä tarkoittaa se sitä, että minun pitää toimia tuttina. Tosin onhan siinä se hyvä puoli, että tulee itsekin nukuttua päikkärit ihana vauva kainalossa.

Sanni
3/6 | 

Ensimmäinen kommentoija tosiaan puhuu asiaa. Imetys suojaa infektioilta, mutta ei allergioilta. Allergiat ovat lisääntyneet, ei suinkaan vähentyneet tätsimetyssuosituksesta huolimatta. Se on myös yksi syy miksi nykyiset ravitsemussuositukset ovat tutkimusten kohteena ja nykyinen ohje kuuden kuukauden täysimetyksestä kyseenalaistetaan laajasti. Tästä löytyy kirjoituksia aika paljon mm. Hesarista ja netistä. Uusimpien tutkimusten mukaan allergisille vauvalle tai vauvalle, jonka perheessä on runsaasti allergioita suositellaan aloitettavaksi kiinteiden kokeilut 4kk iässä. (Allergialapset ry) Eli nämäkin ovat ihan suositusten mukaisia. Mutta jos allergia-asioista ei tarvitse välittää niin mikä ettei täysimetystä kannattaisi jatkaa 6kk ikään asti, jos vauva kasvaa hyvin ja mitään muutakaan tarvetta ei kiinteiden aloitukseen ole ilmaantunut (vatsavaivat, kasvu yms).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla