Nyt se on vihdoin virallista. Meillä on uusi koti!

Uuden kodin löytäminen on ollut pitkä projekti, sillä reilu vuosi me etsittiin itä-Helsingistä Puotilasta ja Herttoniemestä 4h+k. Haluttiin hyväpohjainen koti 60-luvun kodista hyvällä sijainnilta. Kokoa asunnolla pitäisi olla niin, että makuuhuoneisiin mahtuu muutakin kuin sänky. Parveke on ehdoton, mieluusti lasitettu. Varastotilat pitäisi olla hyvät vaunuja varten, sillä tämän ajan taloyhtiöissä on harvoin hissejä. Unelmoin keittiöstä olohuoneen välittömässä läheisyydessä.

Unelma-asuntoja tuli vuoden aikana todella harvoin myyntiin. Kolme täydellistä kotia Puotilassa ehti kuitenkin menemään jollekin toiselle perheelle, kun me aikailimme oman asunnon myynnin suhteen. Niinpä päätimme jatkaa oman asuntomme myyntiä, vaikka meillä ei ollut kiikarissa mitään tiettyä asuntoa. Luotimme, että kyllä se kiva meille sopiva asunto tulee myyntiin, ja jos ei tule, niin muutamme väliaikaisesti sitten vaikka Joukolaan. Meidän täydellinen kolmio löysi uuden ihanan asukkaan ja saimme onneksi pitkän vapautumisajan ja koko kevään aikaa etsiä meille uusi koti.

Päätimme mieheni kanssa tehdä yhden puhelun: "Haluaisimme ostaa teidän kodin." Päästiin katsomaan kotia, tehtiin tarjous ja saatiin hyväksytty vastaus.

Meidän uusi koti täyttää lähes kaikki meidän toiveemme. 92 neliötä täydellistä momoa 60-luvun kerrostalossa. Olemme huoneiston kolmannet asukkaat, jotenkin ihan uskomatonta. Läpitalon päätyhuoneisto, ikkunat kolmeen eri suntaan. 4h+k+wc+kph+p. Avara pohjaratkaisu, keittiö ei tosin ole olohuoneen vieressä. Mosaiikkiparketti. Ikkunalaudat. Näen sydämiä. Ja muuttomatka tulee olemaan noin 50 metriä, sillä kotimme löytyi meidän omasta taloyhtiöstämme.

Koti on lähes alkuperäiskunnossa, joten tiedossa on totaalinen remontti, uusiksi menee seinät, lattiat, katto, säilytysratkaisut, keittiö ja pikku-wc. Kylpyhuoneessa riittää onneksi pöntön, hanojen ja säilytyskalusteiden uusiminen. Tässä on nyt nelisen viikkoa aikaa saada koti asumiskuntoon. Mies tulee olemaan koko toukokuun remppaamassa ja minä vastaan tyttöjen hoidosta. Luulemme, että pysymme aikautaulussa vain ystäviemme avustuksella.

Se miltä kotimme näyttää remontin jälkeen selviää instagramissa, jossa tilini heidi_joukolatar tulee varmasti jatkossa täyttymään sisustuskuvilla.

Uusi elämänvaihe on pian alkamassa. Toivottavasti perheemme saa viettää paljon hyviä hetkiä näiden seinien sisällä.

Kommentit (14)

Leena Espoosta
1/14 | 

Onnea uuteen kotiin! Luin tuolta Instagramin puolelta, että haluaisit mustan työtason. Kokemuksesta viisastuneena ei meidän uuteen kotiin tule yhtään mustaa pintaa - mustassa nimittäin näkyvät kaikki sormenjäljet ja pölyhiukkaset kiusallisesti.

Joko teidän taloyhtiössä on tehty putkiremppa? Jos ei, niin kannattaa samalla laittaa ainakin keittiöön uudet putket.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Kiitos tuhannesti kokemuksesi jakamisesta. Keittiötaso on vielä hankkimatta, mutta olen tosiaan haaveillut mustasta tasosta. Vaikea valinta, kun puinen on ihan eiei, valkoista olisin jatkuvasti jynssäämässä, kivi ei sovi tyyliin jne. Yksi tuttu vinkkasi tänään, että matta-mustassa pöly ei näy niin paljon kuin kiiltävässä mustassa tasossa. Pitää vielä pohtia (tätäkin) asiaa vielä..

Putkiremppa on vasta tulossa.

Leena Espoosta

Meidän uuden kodin keittiöön valittiin työtasoksi Keittiömaailman GP harmaa patina laminaatti, altaaksi harmaa Sirius-SID 610 Tectonite komposiittiallas ja välitilalaataksi Kaakelikeskuksen Apollo Spot 200/500 mm valkoinen kiiltävä laatta.

Vierailija

Hei! Meillä on vasta rakennettu uusi omakotitalo ja meillä on mustat laminaattitasot keittiössä. Ei siis kiiltävää mustaa koska siinä todellakin näkyy kaikki sormen jäljet, otimme sisustussuunnittelijan suosittelemana mattamustat tasot ja kyllä ollaan erittäin tyytyväisiä valintaan. Ei todellakaan näy lika ja jäljet. Meillä on iso perhe, 6 lasta ja keittiö on todella kovalla käytöllä kun paljon leivotaan ja laitetaan ruokaa. Ehdottomasti mattamustat laminaattitasot. Meillä myös valkoiset kalusteet keittiössä ilman vetimiä. Tyylikäs!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Olen kyllä onnellinen, että uskalsin tehdä puhelun. Taas tuli todistettua, että näin niiden asioiden on tapana järjestyä.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Kiitos. Vaikea ees kuvitella miltä kotimme näyttää, kun remontti on valmis. Toivottavasti päästään muuttamaan kuun lopussa, ettei tarvitsisi lasten kanssa mennä minnekkään evakkoon.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Kiitos! Tykätään meidän taloyhtiöstä, joten tämä oli meille varsinainen onnenpotku, kun pystyttiin jäämään tänne asumaan.

Vierailija
6/14 | 

Kodista tulee varmasti hieno! Ehkä turha kommentti, mutta muistattehan tehdä asbestitutkimukset ennen kaikkia purkutöitä. Terv. saman aikakauden asunnon omistaja

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Asbestia löytyi kylppäristä, eli hyvä, että ei haluttu nyt tähän hätään tehdä kylppäriremonttia, ei oltais saatu varmaan valmiiksi neljässä viikossa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla