Vietimme mieheni kanssa täydellisen miniloman Hämeenkylän kartanossa, joka on tyylikäs kartanohotelli historiallisessa miljöössä Vantaalla.

Kartanonolla on takana yli 500-vuoden vaiherikas historia. Kartanoalue koostuu useasta eri rakennuksesta, joista kolmessa on hotellihuoneita. Osan rakennuksista on suunnitellut Carl Ludwig Engel. Yllä olevassa kuvassa näkyvä nykyinen Vanha pääkartano, jota aikaisemmin kutsuttiin lähtiseksi siipirakennukseksi, on yksi rakennus Engelin suunnittelemasta empire-tyylisestä rakennuskokonaisuudesta.

Punaisessa suuressa Etukartanossa sijaitsee suurin osa kartanohotellin hotellihuoneista. Lisäksi Etukartanosta löytyy hotellin vastaanotto, ravintola ja kokoustiloja. Pari vuotta sitten Hämeenkylän kartanolla alkoi totaalinen korjaushanke, jolloin Etukartanosta tuli täydellinen hotelli. Kunnostus on tehty todella laadukkaasti ja tyylikkäästi ja lopputuloksena on moderni, mutta kuitenkin vanhaa historiaa vahvasti kunnioittava, hotelli.

Me yövyimme lomallamme Sivukartanossa, jonne on remontoitu kuusi laadukasta huonetta. Sivukartano, eli itäinen siipirakennus, sijaitsee aivan Etukartanon välittömässä läheisyydessä. Engelin suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1830 tilanhoitajan asunnoksi, mutta se saikin aikanaan toimittaa päärakennuksen virkaa. Rakennus on ulkonäöltöön lähes identtinen Vanhan päätalon kanssa.

Meidän huoneemme hemmotteluviikonlopun aikana oli kaunis sviitti. Olin nähnyt etukäteen kuvia hotellihuoneista, mutta vasta paikan päällä sviitin tyylikkyys veti sanattomaksi. Tässä huoneessa huomasi, kuinka laadukkaasti kartanolla tehty kunnostushanke onkaan tehty, jokainen pienikin yksityiskohta oli tehty viimeistellysti. Tässä huoneessa oli luksusta.

Sviitti koostui kahdesta huoneesta, olohuoneesta ja makuuhuoneesta, sekä kylpyhuoneesta, kokoa kokonaisuudella oli pienen helsinkiläis kaksion verran, 50 m2. Olohuoneessa oli tyylikäs oleskelutila sekä työpiste ja ikkunoista oli kauniit maisemat kartanon sisäpihalle.

Tilavassa makuuhuoneessa oli parasta Unikulman suuri muhkea moottorisänky. Illalla oli ihana nukahtaa laadukkaan untuvapeiton ja valkoisen pussilakanan alle. Arvokkaat verhot, kukka-asetelmat ja kauniit huonekalut viimeistelivät rauhallisen makuuhuoneen tunnelman.

Makuuhuoneesta oli pääsy kylpyhuoneeseen, jossa oli sekä erillinen suihku että kaunis jalallinen kylpyamme. Kaunis kylpyhuone, lattialämmitys ja kivat kosmetiikkatuotteet tarjosivat täydellisen puitteet aamutoimien tekemiseen.

Hämeenkylän kartanon muihin huonetyyppeihin pääsee tutustumaan täällä.

Niittysiipi on rakennettu 60-luvulla, joten se edustaa hyvin erilaista rakennustyyliä muiden rakennusten kanssa, mutta toisaalta tämä on hauska yksityiskohta. Niittysiivessä sijaitsee vasta remontoidut hotellihuoneet, kuntosali sekä saunatilat uima-altaineen.

Kartanon pihapiiri kunnioittaa vanhaa aikaa, siitä ei ole tekemällä tehty hienoa, vaan tärkein asia pihalla näyttää olevan satoja vuosia vanhat puut. Ympärillä olevat rakennukset suojaavat kotoisasti puutarhaa, ja polkuja pitkin on kiva kuljeskella puutarhassa. Suloiset istuinryhmät ja penkit houkuttelevat istuuntumaan ja nauttimaan hiljaisuudesta.

Kaiken kaikkiaan Hämeenkylän kartano on kunnostushankkeen jälkeen päässyt upeaan loistoon ja paikassa on upea viettää juhlia, kokouksia tai minilomia.

blogiyhteistyö

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla