Kuopuksemme tullaan kastamaan kotikirkossamme Puotilan kappelissa aivan kuten isosiskonsakin. Puotilan Kappeli on yksi Helsingin suosituimmissa vihkikirkoista, enkä ihmettele, sen verran ainutlaatuisesta rakennuksesta on kyse. Kappeli on rakennettu alkujaan vuonna 1959 Puotilan kartanon viljamakasiiniksi ja se muutettiin kappeliksi 1960-luvun alussa. Kyseessä on pieni kirkko, jonne mahtuu istumaan esimerkiksi yli sadan hengen häiden vieraat juuri sopivasti. Yksi syy miksi haluamme, että kaste on kirkossa eikä kotona on se, että kotikirkkomme on todella tunnelmallinen ja kaunis.

Kävimme yksi ilta koko perhe messussa ja samalla katselimme paikkoja kastetilaisuutta silmällä pitäen. Itse kirkkosallissahan ei tarvitse mitään järjestellä ristiäisiä varten, tulee vaan paikalle, niin seurakunta kyllä hoitaa muut. Virsikirjat löytyvät, virret ovat esillä virsinumerotaulut, alttarilla palaa kynttilät, joulukuusi tuo tunnelmaa ja vesi on valmiina kastemaljassa. Puotilan kappelin kastemalja on todella moderni ja upea. Kastepöydällähän on perinteisesti kastemaljan lisäksi kukkia, raamattu, kynttilä ja liina, kappelissa tämä ei ole nyt mahdollista.

Esikoisen ristiäisten kahvitilaisuus pidettiin aikoinaan kotona, mutta tällä kertaa halusin päästä helpommalla järjestelyiden suhteen ja lisäksi halusin enemmän tilaa kahvittelua varten kuin mitä kolmiomme voi tarjota. Kappelin välittömässä läheisyydessä on Puotilan kartano, joka on oivallinen juhlapaikka häille, ristiäisille ja muille perhejuhlille ja jonkin aikaa pohdin, että kahvitilaisuus pidettäisiin täällä. Ajattelin kuitenkin, että vieläkin helpompaa (ja edullisempaa) on kahvitella kappelin alakerrassa olevassa Birgitta-salissa. Birgitta-saliin mahtuu maksimissaan 25 henkilöä, joten meidän pieni juhlaseurueemme mahtuu saliin juuri sopivasti. Lisäksi tykkään, että kahvipöytä ja kaikille vieraille istumapaikat ovat samassa tilassa, toisin kuin esimerkiksi kotonamme olisi.

Ristiäisten kahvitilaisuus tulee olemaan kätevää pitää seurakunnan tiloissa. Juhlaväen on helppo siirtyä suoraan kirkkosalista juhlatilaan, vanhemmatkin sukulaiset varmasti arvostavat tätä ratkaisua. Isosta keittiöstä löytyy tilava jääkaappi tarjottavia varten ja kahvinkeitto onnistuu kunnollisilla suurtalouskahvinkeittimillä. Astiaskaapista löytyy kaikki tarpeellinen - kupit, lautaset, lusikat, tarjoiluastiat ja ottimet. On syöttötuolit pienille vieraille. Jopa sopivia maljakoita kukkia varten löytyi kirkon puolesta. Pääsemme laittamaan kaiken valmiiksi Birgitta-saliin tuntia ennen kastetilaisuutta ja tila on käytettävissämme pari tuntia kasteen jälkeen. Suntiolta voi tarvittaessa kysyä apua, jos joku on hävyksissä. Tiesitkö muuten, että seurakunnalla voi lainata kastemekkoa, jos itseltä ei sellaista löydy.

Seuraavaksi onkin tiedossa kukkien tilaaminen ristiäisiin, kastekeskustelun pitäminen papin kanssa ja juhlavaatteiden hankkiminen koko meidän konkkaronkalle.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Milloin teillä on ristiäiset ja mihin aikaan? Meillä juhlitaan tulevana lauantaina kuopuksemme kastejuhlaa. Mukavia juhlia teille :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Ristiäiset on myöhemmin tässä kuussa. Kellonajallisesti halusin kastetilaisuuden alkavan lounaan ja päikkäreiden jälkeen, eli klo 15.00.

Vierailija
2/4 | 

Loistava paikka valinta teillä (taas). =)

Itse olen asunut koko ikäni (valitettavasti en enään) Puotilan kappelin välittömässä läheisyydessä.
Minut ja mieheni on vihitty puotilan kappelissa ja meidän molemmat lapset on kastettu puotilan kappelissa.
Häiden tai ristiäisten aikaan en enään asunut Puotilassa, mutta ei käynyt mieleenkään järjestää tilaisuutta missään muualla.

Meillä myös molempien kastetilaisuuden jälkeen, kahviteltiin kappelin alakerrassa ja helpompaa ratkaisua en olisi voinut edes kuvitella.

Mukavia ristiäisiä teille, jos eivät ole vielä olleet. =)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Ristiäiset olivat tänään lauantaina. Kappeli oli uskomattoman kaunis ja tunnelmallinen kynttilänvalossa ja joulukuusineen. Birgitta-sali toimi oikein hyvin kahvitteluun. Nyt haikea mutta onnellinen olo.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla