Puhu Muru -blogin Marja haastoi bloggaajat kertomaan miten heitä on kosittu tai miten he ovat kosineet. Tartuin tähän blogihaasteeseen ilolla, koska A) rakkaus, B) me vietimme  mieheni kanssa joitakin viikkoja sitten 6v kihlapäiväämme ja C) tykkään kuulla muiden ihmisten tarinoita heidän kosintahetkistä. Marjan oman postauksen hänen kokemasta kosinnasta voit lukea täältä.

Postaukseni kuvituksena toimii kuva kotimme sohvasta. Mutta miten sohva liittyy kosintaan, selviää seuraavaksi.

Vuonna 2005 elin villiä opiskelijaelämää, kunnes tapasin kesän alussa nykyisen mieheni ja se oli menoa välittömästi ja Helsingin yöelämä unohtui kuin seinään. Laten kanssa kaikki oli jotenkin erilaista ja alusta alkaen rupesimme olemaan todella tiivisti yhdessä. Puolen vuoden seurustelun jälkeen muutimme yhteen ja aloimme virallisesti tekemään yhteisiä suunnitelmia elämälle. Seurustelun alkuajoista lähtien minä puolestani aloin haaveilemaan häistä, muistan kuinka luennoilla keskityin enemmän häälehtien selailuun kuin opettajan kuuntelemiseen (mulla on muuten vieläkin kyseisiä häälehtiä tallessa). Tuntui jotenkin oikealta, että nyt olin löytänyt oikean mieheni rinnalleni, jonka kanssa voisin asettua aloilleni ja elää yhteistä elämää.

Vuodet kuluivat, ostimme yhteisen asunnon vuonna 2010. Aina välillä taisimme puhua naimisiin menosta, tiesimme molemmat, että joskus vielä menisimme naimisiin, mutta milloin, siitä emme tarkemmin puhuneet. Muistan kuinka aina hauskoina päivinä kuten 07.08.09, 09.09.09, 08.09.10 tai 10.10.10 totesin miehelleni, että tämäkin olisi hyvä helposti muistettava kihlapäivä.

Oli syksyinen keskiviikko. Vietimme mieheni kanssa sellaista tavallista nuorenparin elämää, tänään olimme sopineet menevämme töiden jälkeen yhdessä spinning-tunnille. Itse harrastin kyseistä lajia aktiivisesti ja olin saanut mieheni mukaan testaamaan sisäpyöräilyä ensimmäistä kertaa. Treeni sujui ja lähdimme metrolla kotiin. Jälkeen päin kun muistelen niin mies oli koko illan jotenkin jännittynyt ja vaitonainen.

Kotona teimme salaatit ja lössähdimme sohvalle katsomaan nauhalta salkkarit, niin kuin monena muunakin iltana. Yhtäkkiä tajuan, että mieheni on polvistuneena edessäni. Siinä olohuoneen sohvalla aivan tavallisena arki-iltana hän kysyy minulta ne maagiset sanat "Tuletko vaimokseni?". Sitä en muista mitä tarkelleen vastasin ilonkyyneleiden ja hämmästyksen keskeltä, mutta vastaukseni oli tottakai myöntävä.

Avasimme shampanjapullon ja ilmoitimme kihlauksesta vanhemmillemme. Seuraavana päivänä kävimme yhdessä hankkimassa sormukset. Mies oli kuulemma yrittänyt etsiä kosintatilanteeseen jo sormusta, mutta ei ollut löytänyt sopivaa ja hyvä ehkä niin, koska oli mukava päästä valitsemaan elämänsä tärkeintä korua. Päätimme, että häitä tanssittaisiin kesällä 2012.

Päivä oli muuten 20.10.2010, jolloin minua kosittiin, kiva päivämäärä. Late oli suunnitellut, että hän olisi kosinut tarkalleen klo 20:10, mutta oli ruvennut jänistämään koska olimme silloin juuri kuulemma olleet Kampin metroaseman liukuportaissa. Hauska ajatella, että kosinta olisi voinut siis tapahtua elokuvatyyliin julkisella paikalla, mutta itse arvostan, että olimme kosintahetkellä hyvin arkisesti rakkaassa kodissamme ilman yleisöä. Olin muuten siinä illan aikana tokaissut vitsillä jossain vaiheessa, että "etpä tänäänkään kosinut". Enpä osannut arvata, että juuri silloin mieheni mietti päässään, että milloin olisi sopivin hetki kosia minua.

Haastan Mirvan Menomatkat ja  Colour Outside the lines bloggaajat kertomaan miten heitä on kosittu.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla