- rauhallinen aamu, niinhän mä kuvittelin, kunnes mies tuli klo 7.00 keittiöön mun nauttiessa siellä herkkuaamiaista "et ihan ehdi seitsemäksi töihin": En ehtinyt en, olin nimittäin laittanut kellon herättämään tunnin liian myöhään. Kiitos liukumien en myöhästynyt, mutta harmitti.

- Suomipopin kuunteleminen aamuruuhkassa. Kehä I:n remontti toivottavasti valmistuu pian.

- tehokas työpäivä sisältäen pari mukavaa tapaamista, lounas "poikien" kanssa, tehtyjä päätöksiä ja monta to do-asian hoitamista

- ooo-viestin päälle laittaminen, huomenna on vapaapäivä töistä!

- tyttären haku päivähoidosta. Sain kuulla mm, että heillä oli ollut tänään temppurata ulkona ja sisällä tyttö oli leikkinyt erityisesti eläimillä.

- kotimatka kotiin päiväkodilta. Tyttö halusi olla sylissä ja käveltiin hissunkissun ihaillen samalla lentokoneita ja autoja.

- naapurin kanssa kuulumisten vaihtaminen pihalla. Jos tänään menisi lasten päikkäreiden aikataulut yhteen ja ehdittäisiin sopimaan leikkitreffit illaksi. No ei onnistunut. :(

- perheen yhteinen päivällinen. Tehtiin pitkästä aikaa wrappeja, syötiin niitä aina silloin kun oltiin kaksin miehen kanssa, mutta nyt tyttären kanssa ei oltu aikaisemmin näitä syöty. En ymmärrä miksi, mutta jatkossa näitä syödään, helppoa ja terveellistä.

- perjantaifiilis, perjantaifiilis! Huomenna on hoitovapaapäivä! Huomiseksi on suunnitelmissa ainakin, että mennään tytön kanssa katsomaan eläimiä ELMA-messuille Messukeskuksen Meidän Viikonloppuun.

- siivottu koti, imuroin ja pyyhin pölyt.

- kymmenet pusut, halit ja kutittelut.

- tuttavan ja hänen vauvamasunsa näkeminen. Kävivät miehensä kanssa hakemassa meiltä hoitopöydän tulevalle vauvalleen. Olemme käyttäneet hoitopöytää tähän päivään asti, mutta aateltiin, että nyt on pakko jo siitä luopua, sillä ei meidän Hissu enää mikään vauva ole. Katotaan sitten huomenna miten aamupukeutumisen ja vaipanvaihdot sujuvat.

- leivottiin yhdessä tämän joulun ensimmäiset joulutortut. Tyttärellä meinasi mennä hermot, kun en antanut hänen syödä raakaa torttutaikinaa. Joulumieli on ruvennut jo valtaavaan mieleni: olen ostanut Partiolaisten adventtikalenterin, nauttinut tämän vuoden Blossaa, hankkinut suurimman osan joululahjoista, kirjoittanut itsekin joulupukille, ostanut lippuja joulukonsertteihin, laittanut kalenteriin ylös Kauneimmat joululaulut ja Tuomaan markkinat, hankkinut muutaman uuden joulukoristeen. Vielä kun tietäisi vietämmekö joulun Helsingissä vai Joukolassa.

- sain vihdoin päätettyä ja tilattua haluamani päiväkotikuvat.

- valokuvaaminen pimeässä. Lopputuloksena tämän postauksen kuvat. Olen käynyt valokuvauskurssilla ja sain kotitehtäväksi kuvata aiheesta "valoa pimeässä". Mieheni toimi erinomaisena kuvausassistenttina ja kuvista tuli hauskoja.

- L <3 H

- Unelmien poikamies ja lasillinen kuohuvaa. Kyseinen ohjelma on ehdottomasti mun lemppari tällä hetkellä, pakko seurata, miksi poikamies valitsee sen kamalan ilkeän naisen itselleen.

Hyvää yötä. Kauniita unia, oman kullan kuvia.

Kommentit (3)

Hanna Råst
2/3 | 

Olet hauskasti lähtenyt toteuttamaan pimeässä kuvaamisen tehtävää kotonasi ja eihän se oikeastaan muuta tarvikkaan, kuin taskulampun, tuikun, kännykän tms. jolla valoa piirtää kuvaan! Kahdessa ensimmäisessä kuvassa pidän siitä, että olet jättänyt tarpeeksi tyhjää tilaa valomaalauskohdan ympärille, jolloin sillä on tilaa hengittää. Kahden kuvan välillä hauskasti myös näkyy, kuinka valotuksen määrä vaikuttaa myös siihen mitä muuta ympäristöstä näkyy: alemmassa kuvassa, missä

valomaalaus on abstraktimpaa viivojen hälinää on nähtävissä myös hämärässä hohtavat vaaleat huoneisto sisustuksineen. Tällainen niukan valon käyttö on usein kiehtova ja tekee hetkestä tunnelmallisen. Viimeisessä lähikuvassa L <3 H pidän puolestaan pienistä "spottivaloista" kirjainten alla. Tämän kuvan kohdalla jäin kuitenkin pohtimaan olisiko se vaatinut hieman lisätilaa ympärilleen myöskin?  Jos valomaalaus innosti, niin ilmaan kirjoittamisen lisäksi voi kokeilla osoittaa valolla erilaisiin elementteihin huoneessa. Esimerkiksi vaikkapa pöydällä oleviin kynttilöihin tai seinällä oleviin tauluihin. Hyvä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla