Postaus sisältää saatuja tuotteita

Nyt on tullut aika käydä läpi mitkä vauva varten hankitut jutut ovat meillä olleet ahkeralla käytöllä viimeisen puolenvuoden ajan. Esikoisen vauva-ajan tarpeelliset hankinnat löytyvät vanhasta postauksesta täältä. Toisella kierroksella hankinnat olikin helpompi tehdä kuin esikoisen kohdalla, sillä nyt oli jo jonkinlainen käsitys miten arki meillä pyörii ja mitä tuotteita tulisi luultavammin tarvitsemaan. Toki vauvat ovat aina erilaisia, joten täyttä varmuutta tarvittavista tuotteista ei etukäteen voi tietää. Mutta tässä meidän vauvaperheen TOP 5+1 hankinnat.

Petite Cherien kehto* oli raskausaikana ensimmäisenä hankintalistalla, sillä haaveilin kyseisestä sängystä jo esikoisen vauva-aikana. Niin kaunis, ja toki käytännöllinenkin. :) Ensisänky on toiminut vauvamme pääasiallisena öiden nukkumapaikkana ensimmäisistä kuukausista lähtien. Kehto on ollut juuri sopivan kokoinen pienokaiselle ja vasta nyt muutama viikko sitten Hertta on siirtynyt nukkumaan yönsä pinnasänkyyn. Sen lisäksi, että kehto oli suojaisa nukkumapaikka vauvalle, hiljainen heijaaminen rauhoitti vauvan untenmaille pienempänä. Kevyttä sänkyä on ollut myös näppärä kantaa pitkin asuntoa, sillä alkuaikoina vauva nukkui päikkärinsäkin kehdossa ja näin sänkyä oli helppo tuuditella esimerksi olohuoneessa (nykyään vauva nukkuu kotona ollessamme päikkärinsä parvekkeella parvekevaunuissa). Esikoisellamme äitiyspakkauslaatikko toimi ensisänkynä ja se toimitti täydellisesti virkansa. Kuopuksellemme emme ottaneet äitiyspakkausta, joten nyt sain syyn hankkia mieluisan sängyn tyttärelleni.

Ehkäpä eniten hehkuttamani vauvahankinta on ollut Baby Wallabyn ensipeittosetti*. Tämä unipussimainen makuupussi toimi vauvamme peittona ensimmäiset kuusi kuukautta.

Kiiteltäviä asioita tässä erään äidin kehittämässä  ensipeitossa on lukuisia. Kun vauva nukkui tässä peitossa vieressäni öisin oli minun helppo imettää häntä. Peitto oli juuri sopivankokoinen vauvan ensisänkyyn. Peittopussissa vauva oli helppo siirtää sylistä omaan sänkyynsä nukkumaan. Ensipeittosetti on otettu mukaan kaikille mökki- ja kyläilyilyreissuille ja sitä on helppo kuljettaa peiton omassa säilytyspussissa. Pahinta pelkäävänä äitinä minun ei ole tarvinnut pelätä, että vauva saisi potkittua peiton kasvoilleen yöllä. Lisäksi tuttu pussi rauhoitti pienokaisen mukavasti unille. Ja käytännöllisyyden lisäksi ensipeitto on tyylikäs, laadukas ja ajaton. Lisää käyttökokemuksiamme ensipeittosetistä löytyy täältä. Kannattaa muutenkin tutustua Baby Wallabyn tekstiilituotteisiin, ainakin omaa silmääni kyseiset tuotteet miellyttävät.

BabyBjörnin sitteri* on klassikkotuote. Kyseinen sitteri osoittautui huipuksi esikoisen käytössä, joten halusin ehdottomasti sen uuteenkiin vauva-arkeen. Sitteri onkin tarjonnut apuaan päivittäin. Hertta taisi olla parin viikon ikäinen kun hän ensimmäisen kerran köllötteli tässä sitterissä, BabyBjörnin sitteri sopiikin vastasyntyneestä 2 ikävuoteen asti. Erityisesti vauvavuoden alkuaikoina en olisi varmaankaan selvinnyt meidän aamuista ilman sitteriä, vauva nimittäin viihtyi sitterissä sen aikaa, että sain isosiskon ja itseni lähtövalmiiksi. Ruokailujen ajan vauva istuu sitterissä ja katselee siitä, kun me muut syödään, olen nostanut sitterin useasti ruokapöydälle, tätä ei suositella kuitenkaan tehtävän. Edelleen vauva tykkää katsella sitteristä perheen meininkiä, silloin kun ei viihdy lattialla tai syli ei ole käytettävissä. Ja mitä parasta, sitteriä viitsii katsella myös olkkarissa, sen verran simppeli on sen muotoilu ja myynnissä olevat värivaihtoehdot ovat miellyttäviä.

Hoitopiste on ollut must juttu! Ehkä olen sen verran järjestelmällinen, että nautin siitä, että kotona on selkeä paikka jossa vaipanvaihdot ja pukeutumiset hoidetaan. Lisäksi hoitopöydän välittömässä läheisyydessä on ollut vauvanvaatteet ja hoitotuotteet. Vasta nyt puolenvuoden iässä olen pikku hiljaa ruvennut pukemaan vauvaa muun muassa sängyllä taikka sylissä. Hoitopöytä löytyy nykyisessä kodissamme makuuhuoneen nurkasta, postauksia valitsemistamme ratkaisuista löytyy tästä hoitopöytä postauksesta ja tästä vaatekaappi postauksesta.

Hoitolaukku* kulkee mukana kaikkialle ja se odottaa aina eteisessa valmiina pakattuna seuraavaa lähtöä. Hoitolaukusta löytyy tällä hetkellä vaipat, hoitoalusta, pyyhe, harso, nenäliinoja, kosteuspyyhkeitä, vauvaleluja ja varavaatteet.

Pienistä sekalaisista jutuista käytössä ovat olleet tietyt kosmetiikkajutut ja lelut. Äitiyspakkauksen harja ja kynsisakset ovat ihan parhaat. Ainun vanutyynyillä pestiin alkuaikoina vauvan silmät ja poimut ja nykyään käytän vanulappuja Hertan rähmivien silmien putsaamiseen. Ainun vauvojen pumpulipuikoilla on helppo putsata vauvan korvat. Vauvan iho on ollut onneksi hyvässä kunnossa ja olen pääasiassa käyttänyt täsmävoiteena Sophie la Girafe cosmeticsin SOS-voidetta vaippaiholle ja punoittavalle kaulapoimuille, lisäksi olen päässyt lähes kokonaan eroon omista rumista raskausarvista kyseisen voiteen avulla. Kosteuspyyhkeitä mä käytän, no kaikkeen, putsaan sekä lapset että kodin pyyhkeillä. :) Vauvan tämän hetkisistä suosikkileluista teinkin oman postauksen jokin aika sitten.

Tämmöisiä lemmparijuttuja meidän perheessä. Sisarusrattaat ja turvakaukalo ovat olleet "pakollisia" hankintoja, joten sen takia en niitä tähän listaukseen laittanut. Mikä teillä on tarpeellinen ja mikä mahdollisesti turha hankinta vauvalle?

*saatu

Kommentit (13)

Je
1/13 | 

Saimme loppuvuodesta esikoisemme, joten paljon on arvottu mikä on/olisi tarpeellista ja mikä ei... Tykättiin paljon äitiyspakkauksesta, nukkui ensimmäiset pari kuukautta siinä laatikossa. Oli kätevä sänky ottaa mukaan esim.mummolaan! :) Sitteri ja hoitotaso on olleet ahkerassa käytössä alusta asti ja nyttemmin on tullut käyttöä parvekevaunuille, lelukaarille, syöttötuolille, pinnasängylle,...
Sen sijaan en tehnyt mitään rengaskantoliinalla enkä tykkää nykyisestä rintarepusta. Joitain vaatteita on tullut hamstrattua liikaa, esim. potkuhousuja en vain osaa lapselle pukea... Talkkia ei ole tullut käytettyä, kaapissa tilaa vie 2-3 purkkia (sinkkivoide on enemmän meidän juttu).
On myös hankintoja joiden ostamattomuus on harmittanut; olisin halunnut lapselle unipesän, mutta tyttö kasvoi yli sellaisista ennen kuin huomasinkaan... Mobile pinnasänkyyn on edelleen hankintalistalla.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Me siirrettiin myös tässä jokunen kuukausisitten matkarattaat parvekevaunuiksi, kun tuskailin miten huonosti vauva nukkuu päikkäreitä sisällä. Nyt vetää päivän pisimmät päikkärit tyytyväisenä parvekkeella, ihan erilainen tämän asian suhteen kuin isosiskonsa.
Täytyypä käydä tutustumassa sun blogiin.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Joo vaunut on tottakai must, niitä en tosiaan omaan listaani laittanut, kun ne on sellainen pakkohankinta ellei aivan hullaannu kantamisesta. Ja kiitos, pikkuisen innolla ootan, kun pääsen ensi kuussa sisustamaan uudessa kodissa kahta lastenhuonetta.

Riikka1
5/13 | 

Aivan ihania kyllä nuo vauvakuvat teidän huoneessa! :) Mielenkiinnolla vielä odottelen miten meillä mahtaa käydä, esikoinen syntyi 9/14 ja nyt toinen on tulossa 5/17. Kuinka eri- tai samanlaisiksi pojat osoittautuvatkaan sitten lopulta... Ensimmäisen kanssa tuo Baby Björnin sitteri oli kyllä ehdoton ja se tuolla odotteleekin jo seuraavaa mahdollista käyttäjää. Toivoisin että junnu viihtyisi myös kantoliinassa, koska kantaminen oli vain itselle rentouttava juttu ja helpottaahan se leikki-ikäisenkin kanssa kun kädet ovat vapaana. Mutta eipä näitä tietysti etukäteen voi ennustaa, katsotaan miten käy.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Sitteri on kyllä ihan korvaamaton, kun pyörittää arkea yksin kahden pienen lapsen kanssa. Upeaa loppuodotusta sinulle. ❤

tytti
6/13 | 

Meillä tärkeimmät oli Stokken new born setti syöttikseen, aivan ehdoton, vauva siinä istui niin kauan kuin mahtui. Toinen must oli rattaat, jotka menivät helposti kasaan ja niihin sai kaukalon kiinni. En ymmärrä miksi joku kantaa kaukaloa, kyllä se tarvitsee pyörät alleen. Helpottaa kaupassa käyntiä + muuta autoilua vauvan kanssa. Kolmas juttu oli kantoreppu. 

Sinänsä hassua, miten eri asiat on tärkeitä. Meillä ei ollut hoitopöytää, hoitolaukkua eikä ensisänkyä kummallakaan lapsella. Hoitotoimet meni sängyn päällä, hoitolaukkuna toimi isompi normi käsilaukku. Vauva nukkui vieressä ja sitten muut ajat pinnasängyssä. 

piia
Liittynyt27.4.2016
7/13 | 

Tuo Baby Björnin sitteri on kyllä aivan huippu! Esikoinen ei viihtynyt siinäkään ja vauva-aika oli aikamoista taiteilua. Ennen kuopuksen syntymää hankin Tripp Trappiin new born setin, johon vauvan voi laittaa jo vastasyntyneenä. Se osoittautui todelliseksi arjen pelastajaksi! Kuopus olisi rentona kaverina saattaanut viihtyä lattiallakin, mutta ruokailu- ja esim. ruoanlaittotilanteita helpotti huomattavasti se, että vauva oli "samalla tasolla" muiden kanssa. 

Oma blogini: On elettävä huolella.

Voit seurata blogiani myös Bloglovin'issa , Facebookissa tai Instagramissa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla