Kaupallinen yhteistyö Hakolan kanssa

Uuden kotimme tärkein huonekalu on nyt hankittu - nimittäin sohva!

Itselleni oli jotenkin itsestäänselvyys, että haluaisin uuteen kotiin uuden sohvan. En halua sisustaa tätä kotia väliaikaisilla ratkaisuilla, vaan haluan kodistamme juuri meidän perheelle sopivan paikan. Olen jo monta vuotta tehnyt vanhaan kotiimme hankintoja pitkällä tähtäimellä, mutta ne ovat olleet pieniä juttuja kuten valaisimia, tuoleja, sisustusesineitä ja astioita, nämä kaikki tulevat löytämään paikkansa meidän uudesta kodista. Nyt olen tainnut tulla sen verran aikuiseksi ja päätin, että panostaisin myös sohvaan.

Vanha sohvamme jatkoi elämäänsä uudessa kodissa. Kyseinen sohva oli hyvä, vaikka olikin sellainen ensiasuntoon tehty pikainen ratkaisi. Mutta siitäkin sohvasta tuli rakas, sillä kyseisellä sohvalla on syöty iltapaloja, nukuttu päivä- ja yöunia, kosittu, pompittu, imetetty, tehty tuntitolkulla töitä, katsottu aamupiirettyjä, luettu ja vietty aikaa perheen kesken. Uuden sohvan pitää olla valmis kohtaamaan kaikkia edellä mainitun kaltaisia hetket (uutta kosintaa tosin tuskin saan) ja paljon muita arjen kohtaamisia.

Olen haaveillut sohvasta joka tulisi kestämään vuosikymmeniä käytössämme. Muodoltaan toivoin selkeää, sellaista suomalaista silmää miellyttävää. Sohvan tulisi olla ajaton ja nykyaikainen, mutta kuitenkin sopia meidän 60-luvun asuntoomme. Väriä toivoin, sen jälkeen kun olen elänyt kymmenen vuotta valkoisen sohvan kanssa. Mukavakin sohvan pitäisi ehdottomasti olla. Mutta sitä en osannut edes haaveilla villeimmissä ajatuksissani, että tällainen sohva voitaisiin valmistaa käsityönä Suomessa.

Hakola on Pohjanmaalla sijaitseva perheyritys, jossa valmistetaan jo kolmannessa polvessa sohvia. Ja nyt tuolla Jurvalaisessa tehtaassa valmistuu laadukkaasti ammattilaisten käsissä meidänkin perheen sohva. Hakola on tehnyt uuden tulemisen nyt parin viime vuoden aikana, kun yrityksen luovana johtajana on toiminut Annaleena Hämäläinen, Annaleenan isoisä perusti Hakolan 60-luvulla. Olen ihaillut Hakolan sohvia ja muita heidän sisustustuotteitaan sisustuslehdissä ja -blogeissa, Habitaressa ja nyt viimeisimpänä Lapsimessuilla. Istahdin tosiaan lapsimessuilla antamaan esikoisella välipalaa ja imettämään Lapsimessuilla Hakolan järjestämään eväsparkkiin ja siinä täydellisellä sohvalla istuessani tuli Annaleenan kanssa puhetta Hakolan tarinasta ja tarkemmin heidän sohvistaan. Kun kuulin miten Hakolan sohvat on suunniteltu myös lapsiperheitä ajatellen, tiesin, että tämä olisi meidän sohva. Upea bloggaaja Lähiömutsi kävi viime kesänä vierailulla huonekalutehtaalla ja kirjoitti tarinan Hakolasta ja vierailustaan tehtaalla, kannattaa käydä lukemassa tämä avartava juttu. Hakola on nimittäin todella lämmin ja sydämellinen yritys ja on hienoa miten uusi sukupolvi haluaa kunnioittaa käsityöläistaitoja ja viedä yritystä eteenpäin kiristyvässä markkinatilanteessa.

Hakolan sohvavalikoimaan kuuluu kolme eri sohvamallia, joista meidän perheen tytöt valitsimme Lazyn.

Lazy on Hakolan sohvista uusin malli ja se on nimensämukaisesti suunnitteltu laiskottelijoille, sillä siinä on normaalia syvempi 100cm leveä runko. Pohdin jonkun aikaa Cosyn ja Lazyn välillä ja ihastuminen Lazyn syvyyten ratkaisi päätöksen, katsokaa nyt miten kuvissakin näkyy miten kivasti tytöt pystyvät  köllöttelemään sohvalla miten päin päin. Sohvan on suunnitellut Annaleena Hämäläinen.

Lazy sohvat, kuten muutkin Hakolan sohvat, on valmistettu nimenomaan lapsiperheitä ajatellen. Jämäkät istuintyynyt pitävät muotonsa vuodesta toiseen ja pehmeissä selkätyynyissä täyte on lokeroitu pitkittäissuunnassa, mikä estää täytteen valumisen tyynyn pohjalle, tällä mukavalla sohvalla voi siis hyvillä mielin loikoilla ja lasten jopa pomppia.

Sillä Hakolalla jokainen sohva valmistetaan asiakkaan tilauksen mukaisesti, pystyvät he helposti räätälöimään sohvien kokoa ja näköä. Meidän piti ensimmäiseksi pohtia, että riittääkö meille tavallinen kolmen istuttava Lazy vai olisinko halunnut sohvan divaanilla tai kulmasohvana, päädyin yksinkertaiseen 3:n istuttavaan sohvaan, katsotaan minkä nojatuolin keksin sohvalle kaveriksi uuteen olohuoneeseemme. Jalat ovat oleellinen osa sohvan ulkonäköä ja Hakolalla on valittavana joko puiset tai metalliset jalat. Minä valitsin meidän Lazyyn jalkamalliksi kromiset jalat, myös mustat metalliset jalat olisivat olleet maholliset. Ja sitten sain vielä päättää metallijalkojen sijainnin, tulevatko ne samoille paikoille kuin puujalat tulisivat vai sohvan kulmiin.

Ihan ehdoton juttu lapsiperheessä on, että sohvanpäälliset on irroitettavat, kätevät irtopäälliset tekevät sohvasta nimittäin helppohoitoisen. Istuin-ja selkätyynyjen pesu onnistuu näppärästi kotikoneessa, Hakolan sohvien kankaat ovat tosiaan vesipestäviä. Rungon päällinen kaipaa harvemmin pesua, mutta jos päällinen pitää pestä, sekin onnistuu, sillä päällinen on kiinni tarranauhalla, Hakola suosittelee, että rungon päällinen vietäisiin pesulaan pestäväksi, jotta se pääsin riittävään suureen koneeseen pesuun.

Pesunkestävyyden lisäksi Hakola on halunnut, että kankaat ovat helppohoitoisia, kestäviä, miellyttäviä ja turvallisia. Kankaissa ei ole esimerkiksi käytetty kemiallisia jälkikäsittelyaineita, joten hyvillä mielin voin antaa pienokaisteni oleilla sohvalla. Lisäksi kankaat ovat itsessään likaahylkiviä.

Kankaat ominaisuuksien lisäksi itseäni tietysti kiinnosti värivaihtoehdot. Lazya on mahdollista saada useammassakin eri sävyvaihtoehtona, värit löytyvät täältä. Meille sohvassa tulee olemaan vaaleanharmaa Florist kangas. Vinkiksi, että Hakolalta pystyy tilamaan näytteitä kankaista helpottamaan värivalinnan teossa.  Ja jos vakiokankaista ei löydy miellyttävää vaihtoehtoa, niin Hakolan sohvia on mahdollista saada myös muilla kankailla, kaikki kun tosiaan tehdään käsityönä ja räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Hakolalla on oma verkkokauppa, jossa kalusteet on esitelty selkeästi ja kauniisti. Lähemmin pääset tutustumaan ja koeistumaan sohvia esimerkiksi Helsingissä sijaitsevassa Hakolan showroomilla, uudessa Arabia-myymälässä Espalla on myös Hakolan kalusteita ja muut jälleenmyyjät löydät täältä.

Sohvamme on nyt tilattu. Se valmistetaan Jurvassa, etelä-pohjanmaalla, ja kannetaan kotiimme veloituksetta muutaman viikon sisällä. Sohvallamme on jo nyt oma tarinansa ja se tulee näkemään meidän perheen vauhdikkaat vuodet läheltä. Tästä ylellisestä ja mukavasta sohvasta tulee tilavan olohuoneemme keskipiste.

Kommentit (8)

Jonsku_ hyll
1/8 | 

Hyvä valinta! Me tilasimme 2 + 3 hengen aidot mustat nahkasohvat myös Pohjanmaan kalusteista. Kävimme maskussa ja ihastuttiin täysin ja tehtiin tilaus. Mikään muu sohva ei enää tunnu miltään. Onhan nää hintavat, n. 6000e yht, mut oli hieman alessa. Paras istuinmateriaali ja nahkamateriaali myös sekä 10 v takuu ettei lössähdä yhtään tuo nahka kun siinä istuu. Monella on huonot mielikuvat nahkasohvista, niin ne tosiaan lössähtää jos ovat halpistuotteita. Nää sohvat on kuin tehty 2 kerroksen olkkariimme.

Vierailija
3/8 | 

"Kannetaan kotiimme veloituksetta" = saitteko koko sohvan kuljetuksineen veloituksetta? Ihana tarina!

Vierailija
4/8 | 

Ikävän läpinäkyvä mainos. Kaipaisin vähän henkilökohtaisempaa otetta päivityksiisi. Pidän siitä kun kirjoitat tunteistasi. Tämä päivitys oli todella laskelmoitu ja jätti ikävän maun. Mutta hyvä, että sait sillä sohvan. 

Vierailija
5/8 | 

Ostaisin, jos olisi varaa. Mutta tasan ei käy onnen lahjat tässä elämässä. Mulla on enemmän henkistä pääomaa.

Vastaisuuden varalle: jurvalainen, Etelä-Pohjanmaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla