Muistan kun olin raskaana ja rupesin miettimään, tutkimaan ja kyselemään ystäviltä, että mitä ihmettä sitä pitää hankkia kun vauva tulee perheeseen. Tuntui, että jokaisesta tavarasta ja tuotteesta sain ristiriitaisia vastauksia. Joillekin joku tuote oli elintärkeä kun se toiselle oli turhake. Ajattelin tehdä listaa meidän perheessä lopulta hyödyllisiksi havaituista vauvanhoitotarvikkeista. Josko tämä postaus auttaisi jotain odottaa tavarapaljouden keskellä, mutta hyvä muistaa, että jokaisen perheen tarpeet ja toimintatavat ovat erilaiset.

Hoitopöytä oli raskauden alussa ehdottomasti ei-listalla. Ajattelin, että laitan vaan jonkun hoitotason kylpyhuoneeseen pesukoneen päälle tai sitten vaihdamme vauvan vaipat sängyn päällä. Ystämme lahjoittivat meille kuitenkin Ikean hoitopöydän ja ajattelin, että otetaan se nyt kun kerran saadaan. Vauvan syntymän jälkeen hoitopöytä on ollut ehdoton apu ja pelastaja päiviin. Vaipanvaihto- ja pukeutumistilanteita tulee päivän aikana niin monta, että on hyvä, että sitä varten on oma selkeä tilansa. Hoitopöydän välittömään läheisyyteen olemme saaneet kätevästi kädenulottuville kaiken tarpeellisen - vaipat, kosteuspyyhkeet, vanulaput, hiusharjan, vaatteet, asusteet ja roskiksen. Toki hoitopiste tilavassa kylpyhuoneessa olisi myös ihan mahtava, jolloin lavuaari olisi vieressä.

Sitteristä on ollut paljon apua päiväaskareiden lomassa. Yleensä tytär istuu sitterissä keittiössä, kun hänelle syötetään ruokaa tai hänellä itsellään on jokin ruoka sormissaan. Myös meidän vanhempien ruokailun ajan tytär istuu sitterissään ruokapöydän vieressä ruokailuhetken ajan. Sitteri on myös oivallinen lisäkäsipari ja se on vapauttanut minut usein hampaiden pesuun, meikkaukseen, pukeutumiseen yms.. Tytär tuntuu viihtyvän sitterissä hyvin, kun saa katsella ympärillä tapahtuvaa menoa. Olen nimittäin kuullut vauvoista, jotka eivät viihdy hetkeäkään sitterissä, joten tämäkin voi olla jollekin perheelle turhake.

Mukaanotettava taitettava hoitoalusta on ollut ihan ehdoton juttu ja ollut kovalla käytöllä. Hoitoalustalle on ollut lähes päivittäin käyttöä kun olemme liikenteessä kaupungilla, kyläilemme tai käymme harrastuksissa. Mayoralin hoitoalusta on helppo levittää ja laittaa kokoon myös yhdellä kädellä, kun yleensä vauva on sylissä toisessa kainalossa. Kyseinen hoitoalusta on myös riittävän suuri kooltaan ja onhan se söpökin kokoontaitettuna. Katselin tänään Stockmannilla, että kyseisiä hoitoalustoja näyttää olevan siellä vielä myynnissä, vinkvink.

Leikkimatto oli myös raskauden aikana ehdottomasti ei-listalla, sillä mielestäni leikkimatot eivät ole kovin kauniita. Mutta niinpä tämäkin periaate on vauvan myötä kaikonnut ja leikkimatto on nykyään osa olohuoneemme kalustusta. Leikkimatto on vauvan selkeä leikkipaikka. Siinä leikitään yhdessä ja joitain hetkiä vauva viihtyy myös yksinään lelujensa kanssa. Leluja vauvamme on saanut pääasiassa lahjaksi. Tällä hetkellä käytössä olevia leluja on kymmenisen, eli melko vähällä määrällä sitä pärjää ainakin näin aluksi. Vauvalle on helistimiä, puruleluja, pehmoleluja sekä kehitystä tukea leluja.

Torkkupeittoja on käytetty vaunuissa ja turvaistuimeissa lämmittämässä vauvaa. Lisäksi peitot ovat olleet makoilualustoina kyläpaikoissa ja harrastuksissa.

Manduca oli alkuaikojen pelastaja, sillä siinä vauva tykkäsi nukkua päikkärit, vaunuissahan hän ei alkukuukausien aikana viihtynyt laisinkaan. Nykyään Manduca on hyvä vaihtoehto vaunuille kävelylenkeillä, kaupunkipäivinä, retkillä ja kauppareissuilla.

Erillinen hoitolaukku on näppärä ottaa mukaan kun lähtee liikenteeseen vauvan kanssa. Hoitolaukussa on aina vaippoja, hoitoalusta, kosteuspyyhkeitä, pyyheliina, varavaatteet, tuttipussi tutteineen, lelu sekä harsoja. Hoitolaukkuna meillä on tällä hetkellä Longchampin Le Pliage Hobo bag.

Kylpyamme on ollut kovalla käytöllä sekä kotona että mökillä. Meidän lastenvaunuista ja turvaistuimesta olenkin kertonut jo aikaisemmin täällä. Vauvan tämän hetkisestä nukkumapaikasta, eli äitiyspakkauslaatikosta voisin tehdä ihan oman postauksen.

Siinäpä meidän perheen hittituotteet.

Onko teillä ollut samoja hyödyllisiä vauvantarvikkeita? Vai onko näistä joku jäänyt teillä aivan käyttämättä? Mitä ehdottomia hittituotteita teillä on ollut käytössä?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla