KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Meillä on tänä keväänä ollut tyttären kanssa yhteinen harrastus - taaperotanssi. Kerran viikossa on ollut meidän yhteistä aikaa, jolloin olemme saaneet hihkua, juosta ja nauttia liikunnan riemusta.

Taaperotanssia järjestää Helsingissä Kirppanat useammassa eri toimipisteessä. Taaperotanssi on lapsen ja aikuisen yhteinen tuokio, missä  toimitaan lapsen ehdoilla ja tätä itse nimenomaan kaipasin harrastukselta, että pääsisimme yhdessä tekemään ja kokemaan asioita liikunnan parissa. 45 minuuttia kestävällä tunnilla meno on aina hyvin leikinomaista ja tuntien teemat vaihtuvat parin viikon välein, mutta tietyt asiat toistuvat joka kerta. Tunti alkaa aina alkupiirillä, jonka jälkeen oli erilaisia vaihtuvia leikkejä ja juttuja, lopuksi kokoonnutaan loppupiiriin rauhoittumaan tuttujen lorujen ääreen. Taaperotanssissa musiikin tahtiin marssitaan, pyöritään, juostaan, pysähdytään, hypitään, halaillaan, keinutaan ja lennetään. Tanssituokiossa käytettiin usein erilaisia välineitä, kuten huiveja, nauhoja, saippuakuplia ja värilätkiä. Välillä tunnilla oli temppurata, jolloin lapset pääsivät tasapainoilemaan, pomppimaan, ryömimään,  liukumaan, puikkelehtimaan ja kiipeilemään. Taaperotanssissa lapsi oppii leikin lomassa kehon hallintaa ja rytmitajua.

Taaperotanssi on tarkoitettu 1-3-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Meidän ryhmässä ikäjakauma kattoi nuo kaikki vaihtoehdot 1-3-vuoteen, joten pienemmät oppivat kevään aikana kävelemään ja toiset jo kiipeilivät puolapuissa, ja hyvillä fiiliksillä kaikki sujui. Ja ei tämä tosiaan ole pelkästään lapsien ja äitien yhteinen juttu, sillä kyllä tanssissa oli joka kerta ainakin yksi isä touhuamassa. Pienemmän sisaren olisi voinut ottaa mukaan tunnille kantoreppuun tai -liinaan.

Jos Hissulta kysytään mikä on tanssitunnilla parasta, niin hän luultavasti vastaisi tanssikortti, johon sai joka käyntikerralla uuden tarran sekä vesipullo, joka piti ehdottomasti aina muistaa ottaa mukaan ja juoda siitä tunnin päätteeksi. Juokseminen ympäri liikuntasalia oli vasta riemastuttavaa ja muutenkin salin tutkiminen oli mielenkiintoista. Myös erilaisista tanssiväleistä tyttäreni innostui aina valtavasti, erityisesti niiden hakemisesta ja palauttamisesta tanssiopettajalle.

Itse nautin siitä, että tunnilla oli aina hyvin rento tunnelma ja sillä lapset olivat ryhmässä vielä kovin pieniä, niin ei voinut olettaa, että he jaksaisivat keksittyä koko aikaa ohjattuun toimintaan vaan kaikki toiminta tapahtui lapsen sen hetkisen fiiliksen mukaan. Ja vaikka kaikki oli leikkimielistä, niin on ollut ihana huomata kuinka tyttö on oppinut kevään aikana liikkumaan ja käyttämään kehoaan monipuolisemmin ja rohkeammin, eli kehitystä on tapahtunut.

Kevätkauden päätteeksi lapset saivat oikein diplomit tanssikurssin suorittamisesta. Voi liikutus. <3

Kirppanat järjestävät liikuntaa odottajille, synnyttäneille ja pienille lapsille. Tämä olikin jo kolmas Kirppanoiden kurssi jolle osallistuin: ensimmäisen raskauden aikana  MamaPilatess, synnytyksen jälkeen vauvan kanssa BabyPilates ja nyt taaperon kanssa tämä Taaperotanssi.  Kannattaa seurata Kirppanoiden facebook-sivuja milloin ilmoittautumiset syksyn kursseille alkavat, yleensä se hetki on kesäkuussa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla