Viimeisistä kuulumisista on kulunut jo tovi, jopa kolme kuukautta. Syyskuussa kerroin, miten meillä on alkamassa harrastukset ja kerhot ja tässä kuussa kerhot jäävätkin jo joulutauolle. Ihan hirveetä miten nopeasti tämä syksy kului, perässä yritin pysyä parhaani mukaan.

Elämä sujuu mallikkaasti ja leppoisasti. Iskä on päivät töissä, jolloin me tytöt ollaan joko kerhoissa, ulkona, harrastuksissa, kaupungilla, kylässä tai kotona. Tällä viikolla on tulossa muuten erillinen postaus minun ja vauvan yhteisistä harrastuksista. Tyttären ruokailut viisi kertaa päivässä rytmittämät nykyään päiviä hyvin. Ruoka-ajoissa saattaa olla tuntien heittojen päivien välillä, eli kellontarkasti meillä ei eletä. En sitten tiedä onko hyvä vai huono, mutta toimii meillä. Kaikki riippuu aina siitä missä kulloinkin mennään ja mikä on päivän ohjelma.

Tytär täyttää tällä viikolla kahdeksan kuukautta. Kaksi kolmasosaa vauvavuodesta jo siis takana, ihan uskomatonta. Tällä viikolla luvassa siis perinteinen kuukausipostaus, jossa enemmän tyttären kuulumisia.

Tällä hetkellä tytär tykkää istua pitkiä aikoja lattialla leikkimässä. Hän ei kovasti liiku, paitsi viime viikonloppuna hän peruutti jo pitkänkin matkan lattialla vatsallaan. Eli joulukuusi on uskallettu tuoda sisälle, sillä se saa olla rauhassa nurkassa. Tytär rakastaa muita lapsia ja varsinkin omat serkut ovat ihan parhaimpia viihdyttäjiä. Pikkuneiti on semmoinen pohdiskelija, jolla on jännä huumorintaju. Parhaimpia hetkiä on kun tytär juttelee tai kikattelee, kun hänen kanssaan hölmöilee.  Suloinen tapaus kerrassaan.

Tytär on nukkunut täysiä yöunia ilman yösyöttöjä nyt pari kuukautta. Vaikka en ole äitiyden aikana kokenut fyysistä väsymystä, niin onhan tämä ihanaa saada nukkua öisin heräämättä. Kun vielä tajuaisi mennä itsekin aikaisin nukkumaan, enkä aina kukkuisi iltoja koneella. Toivotaan vaan, että hyvät yöt jatkuvat myös sitten kun tytär lähtee liikkeelle, ettei se vaikuttaisi kovasti yöuniin.

Olen kyllä niin kiitollinen päivittäin rakkaasta miehestäni. Hän hoitaa tytärtä melkein yhtä paljoin kuin minä. Kanssani ja hyvässä yhteistyössä hän tekee ruokaa, siivoaa ja käy kaupassa. Arki siis sujuu. Kunnioitukseni kaikille yksinhuoltajille.

Isoin stressinaihe tuntuu meidän perheessä olevan ruokien suunnittelu. Miten se onkin mukamas niin vaikeeta istua alas ja miettiä vaikka seuraavan viiden päivän lounaat ja päivälliset. Tässä meillä on kyllä paljon opittavaa. Olemme koko parisuhteemme ajan tottuneet siihen, että syömme lounaat töissä ja päivälliseksi teimme pikaisesti jotkut salaatit iltaisin kotona. Nyt minulle ja tytölle pitää tehdä lounaat ja päivällisaikaan toivon, että koko perhe söisi samaa kotiruokaa yhdessä.

Terveitä olemme pääasiassa saaneet olla. Kaksi flunssaa tyttärellä on ollut syksyn aikana ja kävimme yhdessä jopa Pikkujätissä, sillä sen verran pahalta yskä kuulosti. Ilman antiobioottikuureja ja korvatulehduksia kuitenkin selvittiin. Enterorokko oli sekä minulla että tyttärellä. Tosin melko lievänä, sillä kummallekaan ei noussut kuumetta.

Tällä viikolla on luvassa muskarin joulujuhlat, vauvauinnin joulupäättäjäiset, omat syntymäpäiväni ja naisten illanvietto, joten jouluisat ajatukset ovat päällimmäisenä mielessä.

Postauksen kuvat ovat viimeisen reilun viikon ajalta. Ollaan juhlittu itsenäisyyspäivää, käyty joka vuotisen perinteen mukaisesti Tuomaan Markkinoilla, vierailtu miehen sukulaisten luona Päijät-Hämeessä ja laulettu pariinkiin otteeseen kauneimpia joululauluja.

Ensi viikolla on jo sitten joulu. Tyttären kanssa taidamme lähteä joulunviettoon mökille Joukolaan jo ensi viikonlopun aikana.

Instagramissa voi seurata meidän elämää @joukolatar.

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla