Taidekeskus Salmela on jokakesäinen käyntikohteeni. Näinpä tänäkin vuonna kävin katsomassa näyttelyn, tällä kertaa mukanamme oli suloinen pieni tyttärenikin. Liekö hän näyttelyn tämän kesän nuorin kävijä.

Salmela sijaitsee Mäntyharjulla Etelä-Savossa. Salmelan nettisivuilla mainitaan, että Taidekeskus Salmela on yksi Suomen suurimmista kesäaikaisista kulttuuritapahtumista. Itse esillä olevan näyttelyn lisäksi viehättävää on mielestäni miljöö, jossa Salmela sijaitsee. Näyttelyalueena toimivaan vanhaan kirkonkylämiljööseen kuuluu päärakennuksena toimiva vanha pitäjäntupa, vanha apteekki- ja postitalo, palvelijan asunto sekä piha-aittoja. Lisäksi puistoalueet hienoine erilaisine huvimajoineen on viehättävä. Kaikkiin näyttelyrakennuksiin on portaita, mutta katsomani mukaan kaikissa oli rampit, joten lastenvaunuillakin pääsee näyttelyalueella helposti kiertämään. Tyttäreni kulki tosin lähes koko ajan mukana Manducassa.

Tänä kesänä Salmelassa on esillä juhlanäyttely, sillä paikka juhlii 25. toimintakesäänsä. Esillä on paljon jo edesmenneiden taiteilijoiden teoksia, joita on nähty Salmelassa sen toimintavuosien varrella. 

Omia suosikkejani oli tänäkin vuonna, kuten monena menneenä kesänäkin, nuorten taiteilijoiden teokset. Ehkä mieltymyksiini vaikuttaa se, että mielestäni on hauska ihailla itseni kanssa samanikäisten taiteilijoiden luomuksia. Jotkut ne vaan osaa.

Ehdottomia suosikkejani olivat Jussi TwoSeven ja Tiina Suikkanen, joka on Salmelan tämän kesän nuori taitelija. Suikkasen kukka- ja hyönteisaiheiset taulut olivat hempeydellään minun makuuni.

Katutaidetaustainen taidemaalari Jussi TwoSevenin teokset ovat mielettömän mageita. Tietääkseni hän tekee galleriamaalauksetkin pääasiassa spraymaaleilla. TwoSevenin esillä olevat maalaukset ovat kunnianosoitus suomalaiselle luonnolle. Jussi oli tehnyt suuren susimaalauksen samana päivänä kuin tyttäremme syntyi ja pitkään harkitsin jopa taulun ostamista. Ehkä tulen katumaan, että jätin taulun lopulta hankkimatta.

Alla kuvia vielä nuorten Netta Tiitisen, Kia Taegenin ja Susanna Hannuksen teoksista.

Näyttely on avoinna 10.8.2014 asti. Joukolatar suosittelee.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla