Meillä on tänä talvena ollut hiukan murheenkryyni taaperon talvikengät.

Ostin syksyllä tyttärelle Kuomat, koska kyllähän kaikilla päiväkoti-ikäisillä pitää olla Kuomat. Käytiin tyttären kanssa sovittamassa oikeaoppisesti kenkiä liikkeessä ja päädyin perusmustiin Kuomiin. Parin käyttökerran jälkeen jouduin kuitenkin luovuttamaan ja myönsin ostaneeni aivan liian pienet Kuomat. Tai muuten kengät olivat sopivat, mutta ne oli todella vaikeat ja ikävä pukea tyttärelle jalkaan, sillä varsi oli aivan liian ahdas. Minä ajattelematon äiti olin sovittanut kenkää kevyellä sukalla, mutta eihän kenkä enää mennyt jalkaan kun jalassa oli sukkahousut, välikerrastot yms. Tulen varmasti antamaan Kuomille vielä uuden mahdollisuuden, mutta sitten harkitsen tarravarsillisia Kuomia.

Kuomien jälkeen päädyin DinSkon lämminvuorisiin nilkkureihin. Nämä olivat täydelliset kengät - lämpimät, vedenkestävät, kivan näköiset ja helppo pukea puolitoistavuotiaan jalkaan. Mutta taas olin ostanut liian pienet kengät, sillä melko pian kengät jäivät pieneksi. Onneksi ehdimme näitä kenkiä käyttämään edes jokusen viikon, toisin kuin Kuomia.

Mutta vihdoin taaperolla on täydelliset talvikengät! Ostin nimittäin Stockmannin alesta tyttärelle Sorelin talvisaappaat. Rohkeasti uskalsin hankkia nämä kengät ilman sovitusta. Kaupassa kengät tuntuivat täyttävän kaikki meidän toiveet - lämpimät, helpot pukea ja hyvännäköiset. Käytössä kengät ovatkin paljastuneet nappivalinnaksi. Kengissä on tarrakiinnitys ja edessä oleva läppä avautuu isosti, joten lapsen jalansaa helposti sujautettua kenkään. Päiväkodin täditkin ovat kiitelleet helposti puettavia kenkiä. Lisäksi tytön jalat ovat pysyneet lämpiminä ulkoilujen ajan. Meidän perhe ei ole keksinyt mitään valitettavaa näistä kengistä. Luulenpa, että Sorelista tulee meidän uusi suosikki kenkämerkki.

Mihin merkkeihin teillä luotetaan lasten talvikengissä? Kuomat, Sorelit, Crocsit vai joku muu?

Kommentit (13)

pv
1/13 | 

Aina vikingin koreteksit. menee hyvin jo alkutalvesta. vettä pitävät (ei nyt mitkään kumpparit) helpot pukea kun avaa tarrat löysälle. Lämpimät, mahtuu hyvin villasukka kovilla pakkasilla. Kuomat olleet toisena hyvänä, mutta eivät pidä niin hyvin vettä esim. loskakelillä.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Vikingin kengät olenkin unohtanut ihan totaalisesti. Moni onkin niitä kehunut.

Kuomat eivät tosiaan ole parhaat mahdolliset talvikengät normaaliin etelä-Suomen talveen, paitsi tänä talvena on ollut poikkeusellinen vähän loskakelejä.

Vierailija

Millaiset kuomat oikein mahtaa olla käytössä, koska meidän neiti 3,5v meni niillä vesikeleillä ojanpohjalla eikä kertaakaan sukat kastuneet. 😃

Päivi
2/13 | 

Meilläkin on tällä hetkellä 1-vuotiaalla nämä Sorelin kengät pinkkinä, tosi tyytyväisiä ollaan näihin :) Kuomissa on mun mielestä pienimmät koot jotenkin erikoisen tiukat, tämän totesin jo isompien lasten kohdalla aikoinaan. Eka talvena Kuomat eivät sopineet alkuunkaan, mutta sitten seuraavina talvina malli olikin jo sopivampi jalkaan ja tyytyväisiä oltiin sitten Kuomiinkin.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Mä rupesin viikonloppuna tutustumaan tarkemmin millaisia kenkiä Sorellilla on ja ihastuin vaaleanpunaisiin yksilöihin. Ehkä sellaiset ensi talvena Hissulle.

Hyvä tietää, että Kuomat muuttuvat väljemmiksi. Rupesin ihan miettimään, että onko tytär parka perinyt minun muhkeat pohkeet, kun Kuomien varsi oli niin tajuttoman tiukka. :)

Sininen
3/13 | 

Meillä on molemmilla lapsilla talvikumisaappaat, Vikingin gore-tex talvikengät ja vielä pakkasille kuomat. Kuomiin laitetaan aina tavallisen sukan päälle villasukka, mutta silti jalka usein ulkoilun päätteeksi on viileä. Pitääkin laittaa tuo Sorelin malli mieleen ensi talvea silmällä pitäen. Jos vaikka se pitäisi jalat lämpiminä.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Teillä onkin hyvä arsenaali talvikenkiä. Meillä on vaan nyt nämä Sorelit ja sitten hienostelukengät kaupungille laitettavaksi. Joku vedenkestävä malli meidänkin pitää varmaan keksiä kevääksi, jos kelit muuttuvat kovin loskasiksi ja jos tavallisilla kumppareilla+villasukilla ei vielä tarkene.

Maiju
4/13 | 

Saako vielä kysyä, että mikä koko teillä kengästä on. Ja minkä kokoinen on neidin jalka. Meilläkin neidillä ikää 1v 5 kk ja mietinnässä toiset talvikengät tälle talvelle. Ensimmäiset ostin liian pienet, ei mahdu koko talvea. Niistä ollaan kyllä muuten tykätty, Vikingit ovat.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Nämä Sorelit on kokoa 22. Tytär on jo nukkumassa, joten en nyt saa tähän hätään tietoa, minkä kokoinen hänen jalkansa on. Mutta osviittaa ehkä antaa se, että Kuomat olivat kokoa 20 ja mahtuivat siis juuri ja juuri tytölle jalkaan.

EH
5/13 | 

Meillä on pojilla kuomat. 3v:llä tarravarrelliset ja 1v:llä vetuketjulliset, molempiin olen kyllä ollut tyytyväinen. Kuopus ei kyllä vielä ulkona kävele, niin nämä vetoketjukuomat vähän lyhyemmällä varrella ovat olleet hyvät. Esikoisen jalkaan taas tarrakuomat sujahtavat helposti ja molempien jalat pysyneet lämpimänä, myös villasukat mahtuvat kenkiin.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Luulenpa, että meilläkin joko tarralliset tai vetoketjulliset Kuomat olisivat olleet sopivampi vaihtoehto, kuin ne perinteiset. Mutta pitää antaa Kuomille vielä mahdollisuus, ovat kuitenkin kotimaiset jalkineet.

sikkaralla
6/13 | 

'Tavallinen sukkahan' (eli se puuvillainen) on juurikin se ongelma. Jalkaan ihoa vasten villasekoitesukka väkänkin kylmemmällä kelillä, niin niillä goreillakin pärjää pakkasellakin. Soreleissa tää on mun mielest myös tärkeää muistaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla