Kaupallinen yhteistyö Postin kanssa

Elelen jännittäviä aikoja, koska toisen lapseni laskettuun aikaan on enää viikko aikaa. Kotona kaikki rupeaa olemaan valmista vauvan tuloa varten ja jotenkin kevyin ja onnellisin mielin odotan hetkeä kun meistä tulee nelihenkinen perhe. Nyt äitiyslomalla ollessani olenkin ehtinyt jo miettimään ja suunnittelemaan vauvaelämän ensimmäisiä päiviä ja muun muassa ristiäisiä.

Vauvan syntymä on elämän isoimpia ja kauneimpia asioita ja haluan päästä jakamaan tämän ilouutisen läheisteni kesken, rehellisesti sanottuna koko maailman kanssa. Synnytyssairaalasta tulemme mieheni kanssa soittamaan tai lähettämään viestit kaikista läheisimmille ihmisille ja ilmoittamaan sairaalan vierailuajat. Koska elämme vahvaa sosiaalisen median aikaa, kuuluu varmasti jo vakiintuneisiin tapoihin, että vauvauutisesta tulee kertoa facebookissa. Mutta sillä rakastan perinteitä haluan tämänkin asian kohdalla tehdä jotain speciaalia ja ehkä jopa vanhanaikaista. Esikoisemme syntymästä laitoin aikoinaan ilmoituksen paikallislehteen, eli vaatimattomasti Hesarin syntyneet-osastolla, kyseinen ilmoitus on leikattu talteen sekä minun että monen sukulaisen toimesta. Mutta nyt olen miettinyt josko lehti-ilmoituksen lisäksi, taikka sijasta, käyttäisin Postin Suomeen tuomaa uutta perinnettä - syntymäkorttia.

Posti on luomassa keski-Eurooppalaista perinnettä Suomeen kertomalla ja tuomalla markkinoille syntymäkortin. Hollannissa on nimittäin vastasyntyneen lapsen vanhemmilla tapana lähettää lähipiirilleen syntymäkortteja, geboortekaart, joissa kerrotaan uuden perheenjäsenen syntymäaika, mitat ja mahdollisesti nimi. Lisäksi instagramissa eräs hollannissa asunut äiti osasi kertoa, että syntymäkorttiin on yleensä tapana myös laittaa ajat, jolloin vieraat voivat tulla kylään ja katsomaan vauvaa. Vähintään on kuitenkin tapana, että syntymäkortin saaneet vastaavat perheelle onnittelukortilla. Kuinka kaunis ja henkilökohtainen tapa tämä syntymäkortti onkaan. Kuten Posti asian osuvasti ilmaisi "aidot asiat ovat harvoin korvattavissa sähköisesti", kyllä oikea postikortti korvaa sähköiset tykkäykset ja sydämenkuvat.

Muistan edelleen esikoisen ensimmäisten viikkojen ajalta miten ihanaa oli saada vieraita kylään ja tyttären saamat onnittelukortit on talletettu muistojenlaatikkoon. Edelleen harmittaa, että facebookiin laittamani vauvauutinen hävisi bittiviidakkoon kaikkine kauniine ihmisten kirjoittamine onnitteluineen. Syntymäkortin avulla olisi kaunista kertoa ilouutisesta myös niille ystäville ja sukulaisille, joiden kanssa emme ole tekemisissä viikoittain tai edes kuukausittain ja samalla rohkaista ihmisiä kyläilemään luonamme ja ehkä sivulauseessa kertoa, että mieluusti otamme jatkossa vastaan lastenhoitoapua.

Näitä postauksen kuvissa näkyviä valmiita syntymäkortteja myydään Postin myymälöiden lisäksi myös mm. kirjakaupoissa ja suurimmissa marketeissa. Syntymäkortit voi myös askarrella itse, tulevaisuudessa baby-showereiden ohjelmanumero saattaa hyvinkin olla korttien askartelu, vähän niin kuin morsiamen ja kaasojen askartelutuokiot ennen häitä. Koska itse en nauti todellakaan askartelusta ajattelin hyödyntää valmiita netissä olevia korttipohjia, jotka saa kivasti personoitua vaikka vauvan omalla kuvalla. Tällaisia korttipohjia löytyy Postin omien sivujen lisäksi mm. tinyprints, Vistaprint ja ifolor. Tai ehkäpä sittenkin olen yhteydessä luottamaani graafiseen suunnittelijaan, joka on muun muassa suunnitellut hääkutsumme ja tyttären synttärikutsuja.

Miten sinä olet kertonut/aiot kertoa vauvauutisesta läheisille? Voisiko syntymäkortti olla teidän perheelle sopiva tapa?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla