Nyt ensimmäistä kertaa Zürichiin ja Sveitsiin matkustaessani pääsin miettimään mitä tekemistä lapsille Zürich tarjoaisi. Vaikka puolitoistavuotias ei sinääsä mitään ihmeellistä aktiviteettia tarvitse, oli selvää, että menisimme vierailemaan eläintarhassa, sen verran paljon tyttö tällä hetkellä tykkää eläimistä.

Zurich Zoo sijaitsee kaupungin laitamalla, ylhäällä rinteessä. Eläintarha on auki ympäri vuoden ja sen aukioloajat ovat hyvät, yleensä klo 9-17. Perille pääsee helposti raitiovaunulla nro 6, jonka päätepysäkki Zoo on. Pysäkiltä on noin 500m kävelymatka pääportille. Eläintarhan sanotaan olevan yksi Euroopan vanhimmista ja nykyään se onkin levittäytynyt melko laajalle alueelle, sisältäen usemmankin sisätiloissa olevan kokonaisuuden. Alueen kartta havainnoi hyvin, miten alue on koostunut ja mitä eläimiä tarhassa voi nähdä. Me ehdimme ennen päiväunia kiertämään ainoastaan pääalueen ja sademetsätalo ja elefanttialue jäivät meiltä näkemättä.

Meidän retkipäivämme oli mystisen sumuinen, mikä loi paikkaan mielettömän tunnelman. Kaikkialla oli kovin rauhallista ja saimme hissunkissun kuljeskella eläintarhassa. Sisätiloissa olevat eläimet keräsivätkin puolestaan enemmän ihmisiä, joten näissä paikoissa vallitsi hyvin erilainen tunnelma. Kysyttäessä tyttäreltä mikä oli hänen mielestään kivoin kohtaamansa eläin oli vastaus heti "ping", eli pingviini. Tosin illalla vastaus samaan kysymykseen olikin jo "api" eli apina. Itse nautin tottakai eniten, kun näin miten iloinen ja välillä jännittynyt ainokaiseni oli nähdessään eläimiä, mutta samalla minut valtasi ristiriitaiset ajatukset, kuten aina eläintarhoissa vieraillessani.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla